De Top 3 Beste Fusion radio’s voor 2024

25 januari 2024

Met een Fusion bootradio wordt het varen nog relaxter en nog meer ontspannen. Want zeg nou zelf: Een lekker muziekje tijdens het varen maakt het plezier en beleving op het water helemaal compleet.
En voor elk type boot of schipper heeft Fusion de juiste radio in huis!.
Al jaren is het merk Fusion niet meer weg te denken. Ontstaan in Nieuw Zeeland en 2 jaar geleden opgenomen binnen de gelederen van Garmin hebben Fusion radio’s een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Intussen worden Fusion radio’s aangemerkt als een van de beste radio’s en merken wanneer het gaat om maritieme audio. Daarom hebben wij en top 3 samengesteld van de beste Fusion Radio’s. Maar eerst wat leuke nieuwtjes!

Fusion radio-nieuws voor 2024

Wat is er nieuw bij Fusion marine voor 2024? Simpel antwoord: niets. Er zijn voor 2024 geen nieuwe modellen afgekondigd, geen nieuwe speakers, niks noppes nada. Maar niet getreurd het huidige aanbod van Fusion is superactueel en echt wel voorzien van de laaste snufjes de techniek.
Omdat Fusion is overgenomen door maritieme elektronica fabrikant Garmin zal op termijn de naam Fusion van de radio’s, ook wel headunits genoemd, gaan verdwijnen. Een Fusion RA60 zal dan een Gamin RA60 gaan heten. Niet helemaal helder op dit moment is of de speakers van Fusion die perfect aansluiten bij de Fusion radio’s straks ook Garmin gaan heten.

Echter ondanks dat er geen nieuwe items zijn aangekondigd is het huidige aanbod van Fusion erg actueel.
Want je koopt immers niet elk jaar een nieuwe radio voor je boot. Mocht u dit jaar toch uw audio aan boord eens willen upgraden of aanpassen dan helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze.
De door ons samengestelde top 3 van Fusion radio’s zal daar zeker bij helpen en mede ingegeven door de aankopen van klanten de afgelopen jaren.

Dit zijn ze: De 3 beste Fusion radio’s voor 2024

3. De derde plaats is voor de Fusion RA770 en de RA670

Fusion RA770 staat in de Top3 van Fusion's beste boot radio's van 2024

Beide modellen zijn de topmodellen van Fusion. Het verschil is een paar kleine functies zoals het ontbreken van Wifi en touchscreen op de RA670. Verder zijn beide modellen voorzien van Apple play versie 2, waarmee ze de eerste bootradio’s ter wereld zijn die over deze functie beschikken.
Zeker de RA770 maar ook de RA670 zijn modellen die bij uitstek geschikt zijn als er een groter audiosysteem aan boord gewenst is met meerdere zone’s of wanneer je de mogelijkheid wilt hebben per ruimte apart of tegelijk dezelfde muziek af te kunnen spelen (in combinatie met de SRX400 Zone stereo)
Beide toestellen beschikken over DSP (Digital Sound Processing) wat het geluid tot een ware muziekbeleving verheft. Uiteraard heb je een paar passende speakers nodig.
Wil je een extra eindversterker aansluiten? Dan zit je wel vast aan een model uit de Apollo reeks.

2. De tweede plaats is voor de MS-RA60

Fusion MS-RA60 staat in de bootradio top 3 van 2024. Compact, sterk en hoogwaardige bootadio

De MS-RA60 is een kleine, compacte handzame Fusion radio die bij uitstek geschikt is voor een kleinere boten zoals sloepen of open visboten en kleine kajuitboten. Niet dat ze niet in een groter schip ingebouwd kunnen worden maar het vermogen van 4 x 22 Watt RMS is goed maar alleen niet voldoende om een heel schip van geluid te voorzien. Voor een kleine boot prima. overigens zou je na het inbouwen toch wat meer power willen dan kun je redelijk eenvoudig een extra eindversterker aansluiten waarop je dan weer speakers of een subwoofer kunt aansluiten.
De geringe inbouwmaten zorgen ervoor dat dit toestel overal eenvoudig is in te bouwen.
Bovendien: aan de specificaties hoeft het echt niet te liggen:

FM, en standaard DAB+ ontvangst en door de toegepaste techniek ook nog met dezelfde antenne in combinatie met Bluetooth streaming zorgen voor een complete radio voor de boot.
Bovendien op afstand bedienbaar wanneer u de Fusion Link app op uw telefoon plaatst.
Voldoende aansluitingen op de achterzijde zorgen ervoor dat een extra versterker makkelijk kan worden aangesloten. De RA60 is behoorlijk waterbestendig en gemaakt om de soms harde weersomstandigheden te kunnen weerstaan.
De Fusion RA60 is een uitstekende keuze wanneer u een goede radio zoekt die makkelijk in te bouwen en aan te sluiten is. Aanrader!

1. De eerste plaats is voor de Fusion RA70 en de RA70N
Fusion MS-RA70(N) de nummer 1 uit de bootradio Top 3 van 2024
De eerste plaats in de Top 3 van Fusion radio’s word ingenomen door de Fusion RA70.
Deze radio is voor de meeste watersporters niet alleen de ideale maar ook de beste keus.
Dat komt omdat deze RA70 precies alle vakjes aftikt die de meesten zouden willen:
Krachtige versterker waarom eenvoudig 4 speakers zijn aan te sluiten. Zone regeling, Groot display en een intuïtieve “Apple Like” bediening. Standaard voorzien van Bluetooh voor het streamen van je favoriete audio vanaf je smartphone. Of het nou Spotify is of muziek op uw telefoon met en handomdraai koppel je je smartphone met de RA70. En niet alleen jij maar ook je familie of vrienden kunnen hun smartphone aanloggen. Want de RA70 kan maximaal 6 Smartphones onthouden.

Wat de RA70 niet standaard heeft is DAB+. Dit is later makkelijk te upgraden door een een losse DAB+ module op aan te sluiten. De bediening van DAB+ loopt dan gewoon mee in het menu en met de bediening van de RA70. Ligt je voor op het dek te genieten van de zon? Dan wissel je makkelijk van zender of muziek via uw smarphone. Want wanneer u daarop de gratis Fusion App download kun je je smartphone als afstandsbediening gebuiken. Overigens zijn losse afstandbedieningen ook beschikbaar.

De Fusion RA70N beschikt als extra functie over NMEA2000. Hiermee is de Fusion RA70 radio op te nemen in een NMEA 2000 netwerk. Een voordeel hiervan is dat de radio via een compatibel kaartplotter of MFD zoals de Raymarine Axiom te bedienen is.
Erg handig waneer u bijvoobeeld twee stuurstanden heeft of u heeft de radio ingebouwd bij de kaartentafel terwijl u deze wilt bedienen vanaf de stuurstand. Wilt u meer weten over de aanleg van een NMEA 2000 Netwerk? bekijk dan eens onze video: Hoe leg ik een NMEA 2000 netwerk aan.

Kortom, de Fusion RA70 blinkt niet alleen uit in bediengemak, features en kwaliteit, ook de prijs is voor deze radio echt aantrekkelijk. Zeker, niet de voordeligste maar wel een toestel die alle wensen aftikt.

Wilt u meer informatie over een Fusion radio, de aanschaf of inbouw ervan bekijk dan onze uitgebreide productaanbod van Fusion Marine producten en Fusion radio’s Bij NauticGear.nl leveren wij alle Fusion radio’s direct uit eigen voorraad. Vandaag besteld, volgende werkdag thuis. Bovendien met Click, Pay and Collect kunt u vaak dezelfde dag al beschikken over uw aankoop!

Wilt u even sparren over uw gedachten en wellicht wat hulp krijgen bij het maken van de juiste keuze die overigens echt niet altijd de duurste hoeft te zijn, bel dan onze klantenservice. Daar zijn elke werkdag specialisten van NauticGear aanwezig die u direct kunnen helpen met uw vragen. Doen!

Fusion radio top 3 2024!

Happy boating!