Bootslot

Highlights

Met het kopen van een goed en goedgekeurd bootslot voorkom je diefstal van je boot. Een goed bootslot word dan ook door veel verzekeringsmaatschappijen verplicht gesteld bij de aanvraag van een verzekering.
Sommige maatschappijen stellen extra eisen aan een bootslot. Denk hierbij aan een specifiek keurmerk voor het bootslot zoals een ART of SCM certificering.
Maar het kopen van een bootslot doe je natuurlijk niet voor je verzekeringsmaatschappij maar om juist diefstal van je kostbare boot te voorkomen. Geen enkel bootslot geeft de zekerheid dat er niets kan gebeuren maar je verkleint wel enorm de kans op diefstal met de aanschaf van een goed bootslot.

Bootslot kopen

Een goed bootslot koop je eenvoudig online bij Nautic Gear. Waarom? Omdat je bij ons altijd een bootslot vindt dat past bij je wensen en bij je boot. Wanneer je een bootslot wilt kopen is het van belang na te denken over het bevestigingspunt op de boot en op de wal.

Veel verkocht bootsloten zijn bootsloten van Stazo. Dit merk levert een uitgebreid gamma aan uitstekende sloten, kabels en kettingen. Uniek in dit programma zijn bijvoorbeeld het Smartlock. Dat is een bootslot die zowel je buitenboordmotor als de boot in 1 x beveiligd. Een uniek slot. Maar voor bijvoorbeeld sloepen met een binnenboordmotor is een Decklock een veel verkocht bootslot.

Sinds een jaar zijn er ook prima sloten met goedkeuring bij ons te verkrijgen van Hollex. Zowel goede kabelsloten met ART goedkeuring tot een motorslot met SCM goedkeuring, Hollex levert een behoorlijk compleet programma. Een goed Hollex bootslot leveren wij direct uit eigen voorraad, snel efficiënt en voordelig!

Bootslot SCM

Met de koop van een bootslot met SCM keurmerk koop je een bootslot dat de meeste verzekeraars geaccepteerd wordt. Zo’n goedgekeurd bootslot met SCM keurmerk voldoet aan specifieke eisen wanneer het gaat om stevigheid en sterkte en weerbaarheid tegen vernieling. Draagt een bootslot een SCM keurmerk dan weet je dat je een goed slot te pakken hebt.

Bedenk wel dat in geval van bijvoorbeeld een kabelslot zowel het slot als de kabel moeten voldoen om ook het SCM keurmerk te mogen dragen. Dat betekent in de praktijk dat bijvoorbeeld de lassokabel minimaal 20 mm (2cm!) dik moet zijn en voorzien zijn van een anti-doorknip-kern. Heeft u vragen over een Bootslot met SCM keurmerk of ART keurmerk? Onze klantenservice helpt u graag. Of een slot door uw verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd wordt is het beste na te vragen bij de maatschappij zelf.

Een bootslot van Steady is bijvoorbeeld zo'n goedgekeurd SCM buitenboordmotorslot.

Bootslot Kabel

Ook voor een bootslot in combinatie met een kabel kunt u bij ons terecht. Een bootslot met kabel meestal hangsloten zijn voorzien van een 10 of 20 mm kabel. Is de kabel 20mm dan is deze meestal ook verzekeringstechnisch in orde. De hangsloten lijken van de verschillende merken erg op elkaar. Ook kwalitatief doet een Stazo bootslot met kabel niet onder voor een model van bijvoorbeeld Hollex.

Naast een bootslot kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor andere veiligheidsmiddelen zoals bijvoorbeeld een brandblusser voor de boot.

Maar ook voor andere bootaccessoires kunt u bij Nautic Gear terecht. Heeft u nog vragen over het kopen van een bootslot? Dan helpt onze klantenservice u graag! 

Naast het kopen van een bootslot raakt het steeds meer in trek om ook op afstand je boot te kunnen bewaken en te beveiligen. Interesse? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod Glomex Zigboat producten waarmee u eenvoudig een aantal belangrijke zaken aan boord kunt monitoren en bewaken, op afstand!