Douchepomp boot

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Rule Douchepomp afvoerset 12 of 24 volt
  Normale prijs € 221,95 Vanaf € 207,95
 2. Douchepomp afvoer set 12 of 24 volt
  Normale prijs € 211,95 Vanaf € 183,95
 3. Attwood Douchepomp Afvoerset 500 12V 37l/pm
  Normale prijs € 130,95 € 122,95
 4. Attwood Douchepomp Afvoerset Groot 750 12V 56l/pm
  Normale prijs € 179,95 € 168,95
 5. Whale Douchepomp Afvoer Set 12V 32L p/m
  Normale prijs € 223,95 € 203,95
 6. Jabsco Douche- en lenspomp type 50880
  Normale prijs € 212,95 € 193,95
 7. Jabsco Diafragma bilge/douchepomp 12-24 Volt
  Normale prijs € 362,95 € 329,95
 8. Whale Gulley IC Large Doucheafvoer
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
 9. Whale Gulley IC Small Doucheafvoer
  Normale prijs € 83,95 Vanaf € 75,95
 10. Talamex Universele Afvoerbak voor Douchewater
  Normale prijs € 59,95 € 56,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een douchepomp voor uw boot koop u snel en eenvoudig online bij Nautic Gear. Wij leveren een uitgebreid assortiment douchepompen voor aan boord. Zo'n douchepomp zorgt in dit geval voor de afvoer van douchewater.
De meest voorkomende douchepompen zijn de types waarbij er een pomp met vaak een mechanische vlotterschakelaar in een kunststof bakje is gemonteerd. Op dit bakje wordt de doucheafvoer aangesloten en de afvoer, meestal naar buiten toe via een slang met huiddorrvoer of via een slang die naar de grijswatertank loopt.

Het voordeel van dit systeem is dat in deze bakjes ook een rooster geplaast is dat bijvoorbeeld voorkomt dat haren de pomp doen verstoppen. Doordat er een vlotterschakelaar is gemonteerd zal de douchepomp automatisch gaan draaien wanneer er douchewater aangevoerd wordt. Het plaatsen van zo'n douchepomp, ook wel douche-afvoerset genoemd is redelijk eenvoudig. Elke handige doe-het-zelver heeft dat klusje vaak snel; geklaard.

Douchepomp boot

Wanneer u een douche aan boord van uw boot heeft haalt u een enorm stuk comfort aan boord. Want op momenten dat er geen douche op een haven aanwezig is of gesloten dan is het prettig dat u aan boord kunt douchen. Maar ook wanneer u een aantal dagen in de natuur voor anker ligt is een lekkere douche behoorlijk comfort verhogend. Daarom is een douchepomp voor de boot voor veel een aantrekkelijke gedachte.

Maar dat douchewater moet natuurlijk wel goed worden weggepompt. Hiervoor heeft u kunnen lezen dat zo'n douchepomp voor de boot vaak bestaat uit een avoerbakje met een douchepomp en een vlotterschakelaar. Maar er is nog een andere optie: De elektrische douche- en lenspomp. Dit is de elektrische variant van een handlenspomp die bijvoorbeeld ook op een vuilwatertank kan worden toegepast.

Het voordeel van het toepassen van zo'n douche- lenspomp is dat deze zich tijdens de werking weining aantrekken van bijvoorbeeld de afvoer van haren ect. Wij zelf vinden het echt een handige optie die ook een tweetal nadelen heeft: Het afvoeren van het douchewater gaat niet vloeiend maar met elke pompslag wordt er een deel van het water afgevoerd, net als met een handlenspomp. Daarnaast is meestal de capaciteit van zo'n pomp veel groter dan de hoeveelheid aangevoerd water. Bij het toepassen van zo'n pomp is het verstandig een aan-uitschakelaar onder handbereik te hebben en deze contructie toe te passen wanneer u een douchebak heeft.
Voor die situatie heeft het de voorkeur om dan met een douche- lenspomp het douchewater af te voeren.

Heeft u geen of een geringe dochebak dan is een afvoerset met een douchepomp een goede keuze!

Douchepomp 12v

De meeste douchepompen zijn geschikt voor 12 volt en dat is handig omdat het overgootste deel van de pleziervaart een 12 volt boordnet heeft. Maar geen zorg. De meeste douchepompen of douchepompen met een afvoerbak zijn ook in 24 volt verkrijgbaar.

Het voordeel van een 12 volt douchepomp is dat u in de badkamer aan boord niet met 220 hoeft te werken en dat is wel zo veilig in natte ruimtes. Daarnaast is het echt een must om elke douchepomp via een zekring goed te beveiligen.
Raadpleeg altijd de handleding van de door u aangeschafte pomp en volg de gegeven aanwijzingen altijd op. Wanneer u vragen heeft over een douechepomp op 12 volt kunt u elke werkdag terecht bij onze klantenservice. Zij helpen u graag met advies.

Douchepomp kopen, de voordelen van Nautic Gear

Het kopen van een goede douchepomp doet u eenvoudig en snel online bij Nautic Gear, want een douchepomp van Nautic gear biedt u vele voordelen:

 • Directe levering van elke douchepomp. Op voorraad en voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Heel veel haast? bestel uw douchepomp online en haal hem af bij onze afhaalbalie
 • 2 jaar garantie 
 • Douechpompen van bekende merken zoals Rule, Johnson, Albin, Attwood en Whale
 • Alle accessoires ook verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld afvoerslangen.
 • Vragen over een douchepomp? belt u met onze klantenservice, zij helpen u graag!

Maar niet alleen voor een goede douchepomp kunt u bij ons terecht ook net een groot assortiment elektrische lenspompenhelpen we u graag!

Heeft u nog geen douche aan boord en overweegt u deze te gaan inbouwen? Kijk dan een naar ons uitgekiende assortiment scheepsboilers. Maar naast een scheepsboiler heeft u ook een drinkwaterpomp op de boot nodig om het hele systeem van drinkwatertank tot douchekop werkend te krijgen. Meer info nodig? Wij helpen u graag!