wierpot

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een wierpot is een filter dat ervoor zorgt dat er zich binnen je koelwatersysteem van de motor systeem geen resten van waterplanten, zand, modder, of andere voorwerpen bevinden die er niet thuis horen. Deze wierfilter plaats je in je koelwatersysteem waardoor het koelwater ,dat vanuit het vaarwater wordt ingenomen,hier door heen loopt gefilterd wordt. De pot heeft een doorzichtige deksel om snel en eenvoudig te kijken of er veel vervuiling aanwezig is. Met een handomdraai draai je het deksel eraf en kun je het materiaal verwijderen. Met deze filter hoef je je geen zorgen meer te maken over verstoppingen!

Wierpot boot

Met een goede wierpot voorkom je een oververhitte motor door een verstopt koelsysteem. In het buitenwater drijven vaak resten van waterplanten of ander losgeslagen troep die je koelwater systeem kunnen verstoppen. Een wierpot filtert ongeregeldheden uit het buitenwater alvorens het via het koelwatersysteem de motor koelt. Om een extra veiligheid aan te brengen is het verstand om bij het aanbrengen van een huiddoorvoer voor het koelwater een huiddoorvoer te kiezen met een zeef. Deze stopt als eerste grove verontreiniging. Zand, moder en ander klein vuil wordt dan vervolgens door de wierpot gefilterd. Een ander voordeel van een wierpot is dat je heel eenvoudig in het najaar je bootmotor voorziet van antivries. Sluit je het buitenwater af dan kun je via de opengedraaide wierpot snel en eenvoudg jke motor vorstvrij maken met antivries!

Wierpot Allpa

Een van de meest verkochte wierfilters is de wierpot van Allpa. Deze filter voor in je koelwatersysteem is speciaal gemaakt voor boten met een kleinere dieselmotor. Dankzij zijn quick fit beugel is installeren ontzettend gemakkelijk. Op de pot kun je slangen aansluiten van 19 en 25mm, hierdoor is de wierpot zeer veelzijdig. Dankzij zijn kleine formaat is de wierpot van Allpa ideaal voor de watersport. Bekijk ook eens onze scheepsboilers om altijd heerlijk warm water te hebben tijdens het varen.

Wierpot kopen

Wil je een wierpot kopen en heb je nog vragen? Onze specialisten zitten klaar om u zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een goede keuze. Bij Nautic Gear hebben we verschillende wierpotten waarbij belangrijk is ervoor te zorgen dat de wierpot past bij de grootte avn de scheepsmotor. In de handleding van uw scheepsmotor is te halen hoeveel koelwater uw scheepssmotor maximaal verpompt. Bekijk ook eens onze andere boot onderdelen in onze webwinkel, Altijd scherp geprijsd en vlot geleverd! Een wierpot kopen kan eenvoudig online bij Nautic Gear!