Wema gevers

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een Wema tankgever kopen? Bij Nautic Gear kunt u terecht voor een zeer breed scala aan Wema gevers. Een gever, ook wel sensor genoemd met het niveau van de inhoud van uw brandstoftank, watertank of vuilwatertank. Voor het meten van brandstof en water kan hetzelfde type worden gebruikt. Voor vuil- en grijswater is een speciale gever nodig. De Wema gever is in een S5 en een S3 model verkrijgbaar. En met een "Europeese" ( 0 - 190 Ohm) of "Amerikaanse" (240 - 30 Ohm) verkrijgbaar. Hieronder leggen we uit hoe u de jusite gever bepaald:

Wema Tankgevers

De meeste verkochte tankgever van Wema is de S5 tankgever. Deze gever is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Wij adviseren ongeveer 1 tot 2 cm onder de gever vrij te laten.
op deze manier heeft u nog wat (reserve) brandstof wanneer u tankmeter op leeg staat.

Wema S5 tankgever:

De S5 tankgever van Wema heeft aan de bovenzijde een flens met een buitendiameter van 68mm. In deze flens zitten schroefgaten met een hart-op-hart afstand tot elkaar van 30mm. Dit noemen wij een VDO maat. Dat betekent voor u dat waneer u bijvoorbeeld een VDO tankgever zou moeten vervangen zo'n wema S5 tankgever direct past op de bestaande gat en bevestigingsgaatjes.
Een pakking wordt meegeleverd samen met 5 boutjes en moertjes om de gever te bevestigen. Zou u de tankgever in bijvoorbeeld een kunstofbrandstoftank monteren en u kunt niet onder de flens van de gever komen dan kunt u deze ook vastzetten met korte RVS parkers, deze worden niet meegeleverd.

Wema S3 tankgever:

De S3 tankgever van Wema is eigenlijk dezelfde gever als de S5. Het verschil is dat een S3 gever geen flens met gaatjes heeft maat is voorzien van een schroefdraad.
De S3 gever kan dan ook alleen gemonteerd worden door een kunststoffen of RVS flens apart mee te bestellen. Deze flens monteert u in de tank en vervolgens "schroeft" u de S3 gever in de gemonteerde flens. Deze montage wijze van de S3 Wema tankgever kan handig zijn wanneer u het prettig vindt de gever snel uit de tank te kunnen halen. Bijvoorbeeld voor schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden.

Wema tankgever, de verschillende weerstanden:

Bijna elke Wema tankgever kunnen wij leveren met 2 weerstandsvarianten: Wema tankgever 0 - 190 Ohm of 240 - 30 Ohm.
Nagenoeg 90% van de gevers die wij verkopen zijn de types met een weerstand van 0 - 190 Ohm. Deze types kunt u dan ook direct aansluiten op de Wema meters die wij verkopen. In de meeste Europeese boten wordt deze weerstand gebruikt. Wilt u dus bijvoorbeeld een tankgever en een tankmeter bestellen? Dan kiest u altijd voor de 190 Ohm variant.

De weerstand van 240 - 30 Ohm noemen wij een Amerikaanse weerstand omdat deze veel voorkomt in boten die in Amerika gemaakt zijn zoals bijvoorbeeld een Bayliner. Zou u daar bijvoobeeld de tankgever vernieuwen door een type van 0 - 190 Ohm dan is de kans groot dat uw tankmeter verkeerd om werkt. Vol is dan leeg en leeg is dan vol. Om dit te voorkomen kiest u voor een Amerikaanse tankgever van Wema. Die heeft een weerstand van 240 - 30 Ohm.

Raadzaam is voor u besteld even aan boord te checken wat u heeft. Dat verkleint het risico op verkeerd bestellen. Meestal staat op de bovenzijde van de tankgever aangegeven welke weerstand deze heeft. Mocht u er helemaal niet uitkomen dan hebben wij ook electronische apparaatjes die de weerstand kunnen aanpassen van de tankgever.

Wema Sensoren

Een Wema Sensor koopt u om aan te sluiten op bijvoorbeeld een oliedrukmeter, watertemperatuurmeter of olietemperatuurmeter. Deze Wema sensoren zijn inverschillende modellen te verkrijgen. Modellen met de - aan de massa, modellen met een een alarmpunt en in verschillende types schroefdraad.
Daarnaast verkopen wij adapters voor de sensoren. Deze adapters hebben dan een specifieke draad welke via de adapter verloopt naar de draad van de sensor.

Wema gever kopen? Voordelig bij Nautic Gear

Wanneer u een Wema gever wilt aanschaffen helpen wij u graag. Wij leveren de meeste wema gevers direct uit eigen voorraad van de kortste van 15 cm tot aan de langste met een lengte van 1 meter! Daarnaast heeft het kopen van een wema gever nog een aantal voordelen voor u:

  • Levering direct uit eigen voorraad
  • Voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis (mits op vooraad)
  • Deskundige klantenservice, elke werkdag bereikbaar
  • Haast? Haal na het plaatsen van uw online bestellen deze af bij ons magazijn
  • Handige voordeelbundels maken het kopen van uw motorinstrumenten gemakkelijker en voordeliger.

Zo ziet u voor een goede wema gever bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres! Wij helpen u graag, ook wanneer u vragen heeft.
Naast wema gevers kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor een breed scala aan Wema meters. Tankmeters, Brandstoftankmeters of een oliedrukmeter, wij leveren alle Wema types vlot en voor een concurerende prijs!