Stootwillen

Stootwillen
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Drop fender 12x45 cm
  Normale prijs € 16,05 € 11,75
 2. Drop fender 15x58 cm
  Normale prijs € 23,95 € 16,95
 3. Drop fender 21x62 cm
  Normale prijs € 35,95 Vanaf € 23,95
 4. Drop fender 24x70 cm
  Normale prijs € 50,95 € 32,95
 5. Drop fender 30x90 cm
  Normale prijs € 77,95 € 54,95
 6. Kopleguaan Standaard 33 x 34 Cm
  Normale prijs € 22,95 € 18,85
 7. Kopleguaan Xtra Large 52 x 51 cm
  Normale prijs € 54,95 € 45,95
 8. Talamex Boegfender
  Normale prijs € 43,95 € 36,95
 9. Stootwil met zwarte Kop
  Normale prijs € 15,15 Vanaf € 13,35
 10. Stootwil met Blauwe kop
  Normale prijs € 14,85 Vanaf € 12,35
 11. Talamex Fender Dumpy 15/30cm
  Normale prijs € 20,95 € 17,75
 12. Talamex Fender Dumpy 18/36cm
  Normale prijs € 27,95 € 24,95
 13. Talamex Pick-Up Fender
  Normale prijs € 21,95 Vanaf € 21,95
 14. Talamex Trapfenders
  Normale prijs € 56,95 Vanaf € 45,95
 15. Multi Fender
  Normale prijs € 58,95 € 49,95
 16. Blue Performance Rompbeschermer
  Normale prijs € 111,95 € 89,95
 17. Slim Fender 5x43 cm
  Normale prijs € 14,95 € 12,65
 18. TIP!
  Plastimo stootwilklem, lijndikte 3-6 en 6-12mm
  Normale prijs € 10,55 Vanaf € 5,25
 19. Fietspomp adapter / vulnippel voor Talamex en Majoni stootwillen
  Normale prijs € 7,75 € 5,05
 20. Fender ventiel voor Majoni / Talamex stootwillen
  Normale prijs € 3,05 € 2,25
 21. Ventielverwijderaar RVS Stootwillen en Fenders
  Normale prijs € 7,85 € 6,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Stootwillen

Wanneer je stootwillen bij Nautic Gear koopt, ontvang je bij de aanschaf van 4 stuks een gratis vulnippel t.w.v. 4,45,-. Een paar goede stootwillen, ook wel fenders genoemd, beschermen jouw boot, jacht, of sloep tijdens het afmeren aan de steiger, kade of in de sluis. Wij leveren onder andere stootwillen van het merk Majoni. Dit is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1952 kwalitatief hoogwaardige stootwillen vervaardigd. Veel Majoni stootwillen worden onder de merknaam Talamex geleverd, bijvoorbeeld de Star serie stootwillen.

De meest verkochte stootwillen zijn van het type Star. Het assortiment loopt uiteen van de kleinste 10x40 stootwillen, tot de grootste maat stootwillen van het type Star, de 30x90 Star Stootwillen. Houd er rekening mee dat de stootwillen nog niet opgeblazen zijn wanneer je ze ontvangt. Het oppompen van stootwillen is heel eenvoudig met behulp van een speciale vulnippel ook wel fietspomp-adapter genoemd. Bij de aanschaf van vier stootwillen of fenders krijg je deze vulnippel gratis! Wij leveren stootwillen in maar liefst zes verschillende kleuren: blauw, navy blauw, wit, zwart, antraciet en zilvergrijs. De stootwillen worden direct uit voorraad geleverd en zijn een onmisbaar onderdeel van je dekuitrusting dekuitrusting.

Een stootwil of fender biedt je de volgende voordelen:

 • Een stootwil voorkomt schade bij het aan- of afmeren
 • Een stootwil beschermt jouw boot wanneer deze is afgemeerd
 • Een stootwil is in veel maten verkrijgbaar en er is altijd een maat die past bij uw boot
 • Een stootwil is zelf eenvoudig op te pompen wanneer je de fietspomp adapter meebestelt.
 • Een stootwil heeft aan beide zijden een oog, waardoor je de stootwil ook horizontaal kunt bevestigen

Goedkope stootwillen aanbieding met gratis vulnippel t.w.v. € 4,45

Op zoek naar een aanbieding van stootwillen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Al vanaf vier stootwillen gaat de prijs omlaag waardoor goede stootwillen ook nog eens voordelige stootwillen worden! Bovendien ontvang je bij aanschaf van vier stootwillen of dropfenders in de actie een vulnippel t.w.v. € 4,45 gratis mee. Met dit handige hulpmiddel blaas je eenvoudig met bijvoorbeeld een fietspomp jouw stootwillen op. Wil je de stootwillen vastmaken dan leveren wij een zeer compleet scala aan fenderlijnen. Deze fenderlijnen hebben aan één zijde een aangesplitst oog zodat ze eenvoudig te bevestigen zijn. Naast de standaard stootwillen leveren wij ook stootwillen met een zwarte kop. Deze stootwillen met een massieve, zwarte kop zijn sterker en beter bestand tegen zwaardere belastingen. Daarmee zijn ze ook uitermate geschikt voor grotere en zwaardere schepen.

Wat is een stootwil?

Een stootwil is een, meestal, van kunststof gemaakte langwerpige bal, gevuld met lucht die tijdens het aan- en afmeren de romp van de boot beschermd tegen schade. Een stootwil beschermd de romp van een boot tijdens dit soort maneuvres. Tijdens het varen worden de stootwillen binnenboordgehaald en opgeborgen. Er zijn ook schippers die de stootwillen tijdens het varen laten hangen. Dit gebeurd vaak tijdens korte vaartochtjes of wanneer er onderweg veel aan- en afgemeerd moet worden.

Stootwillen zijn verkrijgbaar in veel verschilende maten en kleuren. Verderop leggen we uit hoe je de juiste stootwil kiest voor je boot.

Welke maat stootwillen moet ik kopen?

Welke maat stootwillen moet ik kopen?, is een veel voorkomende vraag. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de stootwil minimaal 1/3 deel van uw romp moet afdekken, gemeten vanaf de waterlijn tot het gangboord. Bij een schip van 10 meter lengte zijn 4 stootwillen aan elke zijde een goede keuze. Het is het verstandig dat u, voordat u stootwillen koopt, weet wat de afstand is van de waterlijn tot het gangboord. Deze afstand is belangrijk omdat deze voor een groot deel bepaalt welke stootwil voor u het best is geschikt. Uiteraard speelt lengte, grootte en het gewicht van uw boot ook een belangrijke rol. Ook is de dikte van de stootwil van belang.

Let op een aflopende romp of een stootrand of wellicht en zeereling die iets uitsteekt. Dat soort zaken bepalen de dikte van de stootwil. Want u wilt wel vrij blijven kan de kade of een sluismuur. Naarmate de stootwil langer wordt wordt hij meestal ook dikker. Elke fabrikant heeft hier zo haar eigen verhoudingen in. Voor sloepen of kleine bootjes zijn er ook kort, dikke stootwillen verkrijgbaar, de fender dumpy.

Uiteraard moet soms doormiddel van het vieren of inkorten van de fenderlijn de stootwil worden verhangen bij het aan- en afmeren aan verschillende kades. Een zeer handig hulpmiddel daarbij is gebruik te maken van een Fastfender. Een Fastfender bevestigd u aan uw fenderlijn en op die manier haakt u de fender plus lijn eenvoudig aan op uw railing, zelfs met 1 hand!

Bij het kopen van stootwillen kunt u kiezen uit 7 kleuren! Wilt u advies bij het kopen van uw stootwillen? dan helpen wij u graag!

Welke maat stootwillen moet ik kopen?

Wat is het verschil tussen een stootwil en een fender?

Het verschil tussen een stootwil en een fender is er niet. Een stootwil en een fender zijn hetzelfde. Beide benamingen worden gebruikt om de stootkussens aan te duiden die je gebruikt aan boord van je schip om schade tijdens aan- en afmeren te voorkomen.

Voor veel andere, vaak kunststoffen beschermingen die ook gebruikt worden om de boot te beschermen wordt vaak de benaming fender gekozen. Denk hierbij aan een steigerfender die als stootkussen permanent aan de steiger wordt bevestigd. Of een multifender die bijvoorbeeld om een ronde meerpaal kan worden bevestigd. Voor dit soort artikelen wordt vaker de naam fender gebruikt. Maar goed ook daar zijn weer uitzonderingen op, bijvoorbeeld de kogelfender, de dikke ronde "stootwil" die vaak voorp het schip word gebruikt heet dus weer fender.

Zowel de benaming stootwil als fender worden dus door elkaar gebruikt maar duiden allen op artikelen die aan de boot of aan de steiger worden bevestigd om de boot te beschermen tijdens aan- en afmeren.

Stootwil loopt leeg

Een leeglopende stootwil of fender is meestal eenvouig op te lossen. In 99% van de gevallen lekt de stootwil of fender langs de opnening waar het ventiel in zit. Die opening, een gaatje met plastic randjes moet ervoor zorgen dat de lucht niet lang het ventiel ontsnapt. In de meeste gevallen zit het ventiel ietje scheeft waardoor lekkage kan onstaan. Dat is erg eenvoudig op te lossen:
 • Draai een M3 boutje in het ventiel
 • Zet vervolgens een tang op het ingedraaide boutje en trek voorzichtig het ventiel uit de stootwil.
 • Druk nu het ventiel rechtstandig terug in de stootwiel, draai het boutje uit het ventiel.
 • Blaas de stootwil op, het liefst met gebruikmaking van de vulnippel.
 • Vermijd het opblazen van een stootwil met een krachtige luchtcompressor. Door de plotselinge hoge druk van het mechanisme van het ventiel beschadigen.

Na deze stappen zal uw stootwil of fender niet meer leeglopen. Mocht bovenstaande niet helpen dan kan het zijn dat het ventiel zelf niet meer goed afsluit of dat er iets anders aan de hand is.
Neemt u dan contact met ons op.

Lekke stootwil? In onderstaande video legt Jasper u uit hoe u een lekke stootwil repareert:

Stootwillen set

Stootwillen als set kopen bij Nautic Gear gaat eenvoudig, maar bovendien ook nog eens voordelig want al vanaf een aantal stootwillen gaat de prijs naar beneden. Bij stootwillen in een set van vier krijg je bovendien een gratis fietspomp adapter geleverd. Hiermee pomp je jouw nieuwe stootwillen setsnel en eenvoudig op. Dat kan dan met een fietspomp, maar ook mits met beleid gebruikt, met een compressor. De adapter is namelijk zo geconstrueerd dat er zowel een fietspomp op aangesloten kan worden als een compressor, om de stootwillen mee op te pompen. Het is namelijk een redelijk kwetsbare adapter en dat vraagt erom dat je er met beleid mee omspringt.

Stootwillen zwart

Stootwillen in het zwart zijn een van de meest verkochte types. Zwarte stootwillen geven een chique uitstraling aan jouw sloep, jacht of schip en passen door de kleur altijd goed bij bijna elk vaartuig. Stootwillen in het zwart zijn in een 5-tal maten verkrijgbaar. Bestel je nieuwe stootwillen bij Nautic Gear? Dan is het handig om direct een paar fenderlijnen mee te bestellen. Maar niet alleen voor stootwillen en fenders kun je bij ons terecht. Wij leveren voor watersportend Nederland tal van interessante watersportartikelen, zoals bijvoorbeeld de Economy en Premium aanleghengels die bij veel golfslag, ook bij doorgaand verkeer jouw boot beschermen tegen schade.

Heeft u nadere vragen over het kopen van stootwillen of het onderhoud daaraan? Wij helpen u graag. Wilt u uw boot, jacht of sloep nog beter beschermen tegen krassen of vegen op de romp? Bekijk dan eens ons ruime assortiment fenderhoezen Mocht ook een lekker willen ankeren met uw boot om tye genieten van een rustig dagje op het water? Wij leveren een zeer uigebreid assortiment ankers en toebehoren.

Maar dat is niet alles, want ligt u eenmal voor anker en u wilt zwemmen? Dan is het zeer verstandig een zwemtrap te kopen zodat u makkelijk vanaf uw boot in en uit het water komt. Bovendien kan zo'n zwemtrap ook levensreddend zijn bij een man-overboord-situatie!

Stootwillen kopen bij Nautic Gear

Het kopen van een paar goede stootwillen bij Nautic gear levert u gegarandeerd een aantal voordelen op:

 • Op voorraad en voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • GRATIS adapterventiel voor het vullen van de stootwillen t.w.v. 4,45
 • Haast? Bestel online en haal af bij onze afhaalbalie
 • Scherpe prijzen
 • Deskundige klantenservice helpt u graag met uw vragen of advies.
 • Brede range aan stootwillen in tal van kleuren en maten.

Bij Nautic Gear koopt u alles voor uw boot, jacht, sloep of zeilboot.

Bij Nautic Gear kunt u terecht voor nagenoeg alle artikelen die voorkomen aan boord van uw sloep, jacht of zeilboot. Wij leveren het grootste gedeelte van onze bootacessiores direct uit eigen voorraad. In uw winkelmand kunt u zien of wij alles op voorraad hebben wat u wilt bestellen. Meestal is dat zo en heeft u na het plaatsen van uw bestelling de volgende dag uw bootartikelen in huis. Naast ruitenwissers voor de boot kunt u ook terecht voor bijvoorbeeld een complete serie ruitenwissers voor de boot of een bilgepomp. Maar ook een uitstekende serie Drinkwaterpompen voor uw boot vindt u bij Nautic Gear. Wij helpen u graag!