Stootwillen

Stootwillen

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Stootwillen kopen? Bij 4 stuks Gratis vulnippel t.w.v. 4,45,- Een paar goede stootwillen, ook wel Fenders genoemd, beschermen uw boot, jacht, of sloep tijdens het afmeren aan de steiger, kade of in de sluis. Wij leveren stootwillen van ondermeer Majoni. Majoni is een Nederlands bedrijf die al sinds 1952 zeer hoogwaardige stootwillen vervaardigd. Veel Majoni stootwillen worden onde de merknaam STAR of Talamex geleverd. Ander naampje, zelfde stootwil of fender.

De meest verkochte stootwillen zijn van het type Star. Het assortiment loopt uiteen van de kleinste 10x40 stootwillen / fenders, tot de grootste maat stootwillen van het type Star, de 30x90 Star Stootwillen. De stootwillen zijn niet opgeblazen als u ze ontvangt. Het oppompen van stootwillen is heel eenvoudig te doen met behulp van deze speciale vulnippel. Bij de aanschaf van 4 stootwillen of fenders krijgt u de vulnippel Gratis!. Wij leveren stootwillen is 6 kleuren: Blauw, Navy blauw, Wit, Zwart, Antraciet en Zilvergrijs. De stootwillen leveren wij direct uit voorraad.

Een stootwil of fender biedt u de volgende voordelen:

 • Een stootwil voorkomt schade bij aan of afmeren.
 • Een stootwil beschermd uw boot wanneer deze is afgemeerd
 • Een stoowil is in zeer veel maten verkrijgbaar en er is dus altijd een maat die past bij uw boot
 • Een stootwil is zelf eenvoudig op te pompen wanneer u de fietspomp adapter meebesteld.
 • Een stootwil heeft aan beide zijden een oog, waardoor u de stootwil hook horizontaal kan bevestigen

Goedkope Stootwillen aanbieding met gratis vulnippel t.w.v. € 4,45

Op zoek naar een aanbieding stootwillen?  Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al vanaf 4 stootwillen gaat de prijs omlaag waardoor goede stootwillen ook nog eens goedkope stootwillen worden!.
Bovendien ontvangt u bij aanschaf van 4 stootwillen / of dropfenders in de actie een vulnippel t.w.v. € 4,45 GRATIS mee. Met dit handige hulpmiddel blaast u eenvoudig met bijvoorbeeld een fietspomp uw stootwillen op.
Wilt u de stootwillen vastmaken dan leveren wij een zeer complete range fenderlijnen Deze fenderlijnen hebben aan 1 zijde een aangesplist oog zodat ze eenvoudig zijn vast te maken. Naast de standaard stootwillen leveren wij ook stootwillen met zwarte kop Deze stootwillen met massieve, zwarte kop zijn sterker en beter bestand tegen zwaardere belastingen.
Daarmee uitermate geschikt voor grotere en zwaardere schepen.

Welke maat stootwillen moet ik kopen?

Wilt u stootwillen kopen? dan is het verstandig dat u voordat u stootwillen koopt weet wat de afstand is van de waterlijn tot het gangboord. Deze afstand is belangrijk omdat deze voor een groot deel bepaalt welke stootwil voor u het best is geschikt. Uiteraard speelt lengte, grootte en het gewicht van uw boot ook een belangrijke rol. Ook is de dikte van de stootwil van belang. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de stootwil minimaal 1/3 deel van uw romp moet afdekken.

Uiteraard moet soms doormiddel van het vieren of inkorten van de fenderlijn de stootwil worden verhangen bij het aan- en afmeren aan verschillende kades.
Een zeer handig hulpmiddel daarbij is gebruik te maken van een Fastfender. Een Fastfender bevestigd u aan uw fenderlijn en op die manier haakt u de fender plus lijn eenvoudig aan op uw railing, zelf met 1 hand!

Bij het kopen van stootwillen kunt u kiezen uit 7 kleuren! Wilt u advies bij het kopen van uw stootwillen? dan helpen wij u graag!

Stootwillen set

Stootwillen als set kopen gaat eenvoudig, maar bovendien ook nog een voordelig want al vanaf een aantal stootwillen gaat de prijs naar beneden.
Bij stootwillen in een set van 4 krijgt u bovendien een GRATIS fietspompadapter geleverd. Hiermee pompt u uw stootwillen set snel en eenvoudig op.
Dat kan dan met een fietspomp maar ook, met beleid, met een compressor. De adapter is namelijk zo geconstrueerd dat er zowel een fietspomp op aangesloten kan worden als een compressor op de stootwillen op te blazen. Daar dit een redelijk tere adapter is moet er even met beleid mee omgesprongen worden.

Stootwillen zwart

Stootwillen in het zwart zijn een van de meest verkocht types. Zwarte stootwillen geven een sjieke uitstraling aan uw sloep, jacht of schip en passen door de kleur altijd goed bij bijna elk schip. Stootwillen in het zwart zijn in een 5-tal maten verkrijgbaar. Handig is om direct een paar fenderlijnen mee te bestellen. 

Maar niet alleen voor stootwillen en fenders kunt u bij Nautic Gear terecht. Wij leveren voor watersportend Nederland tal van interessante watersportartikelen zoals bijvoorbeeld de Economy en Premium aanleghengels die bij golfslag, ook bij doorgaand verkeer uw boot beschermen tegen schade.

Stootwil loopt leeg.

Een leeglopende stootwil of fender is meestal eenvouig op te lossen. In 99% van de gevallen lekt de stootwil of fender langs de opnening waar het ventiel in zit. Die opening, een gaatje met plastic randjes moet ervoor zorgen dat de lucht niet lang het ventiel ontsnapt. In de meeste gevallen zit het ventiel ietje scheeft waardoor lekkage kan onstaan. Dat is erg eenvoudig op te lossen:

 • Draai een M3 boutje in het ventiel
 • Zet vervolgens een tang op het ingedraaide boutje en trek voorzichtig het ventiel uit de stootwil
 • Druk nu het ventiel rechtstandig terug in de stootwiel, draai het boutje uit het ventiel
 • Zorg ervoor dat het ventiel een goede millimeter onder de buitenzijde van de stootwil of fender ligt.
 • Blaas de stootwil op, het liefst met gebruikmaking van de vulnippel.
 • Vermijd het opblazen van een stootwil met een krachtige luchtcompressor. Door de plotselinge hoge druk van het mechanisme van het ventiel beschadigen.

Na deze stappen zal uw stootwil of fender niet meer leeglopen. Mocht bovenstaande niet helpen dan kan het zijn dat het ventiel zelf niet meer goed afsluit of dat er iets anders aan de hand is.
Neemt u dan contact met ons op.

Lekke stootwil? In onderstaande video legt Jasper u uit hoe u een lekke stootwil repareert:

Heeft u nadere vragen over het kopen van stootwillen of het onderhoud daaraan? Wij helpen u graag. Mocht ook een lekker willen ankeren met uw boot om tye genieten van een rustig dagje op het water? Wij leveren een zeer uigebreid assortiment ankers en toebehoren.

Maar dat is niet alles, want ligt u eenmal voor anker en u wilt zwemmen? Dan is het zeer verstandig een zwemtrap te kopen zodat u makkelijk vanaf uw boot in en uit het water komt. Bovendien kan zo'n zwemtrap ook levensreddend zijn bij een man-overboord-situatie!

Stootwillen kopen bij Nautic Gear

Het kopen van een paar goede stootwillen bij Nautic gear levert u gegarandeerd een aantal voordelen op:

 • Op voorraad en voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • GRATIS adapterventiel voor het vullen van de stootwillen t.w.v. 4,45
 • Haast? Bestel online en haal af bij onze afhaalbalie
 • Scherpe prijzen
 • Deskundige klantenservice helpt u graag met uw vragen of advies.
 • Brede range aan stootwillen in tal van kleuren en maten.

U leest het, het kopen van stootwillen doet u bij Nautic Gear. Wij helpen u graag!