Stootwillen en Fenders

Stootwillen en Fenders

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Stootwillen of Fenders kopen? Bij 4 stuks Gratis vulnippel t.w.v. 3,95,- Een paar goede stootwillen, ook wel fenders genoemd, beschermen uw boot, jacht, of sloep tijdens het afmeren aan de steiger, kade of in de sluis. Wij leveren stootwillen van ondermeer Majoni. Majoni is een Nederlands bedrijf die al sinds 1952 zeer hoogwaardige stootwillen vervaardigd. Veel Majoni stootwillen worden onde de merknaam STAR of Talamex geleverd. Ander naampje, zelfde stootwil of fender.

De meest verkochte stootwillen zijn van het type Star. Het assortiment loopt uiteen van de kleinste 10x40 stootwillen / fenders, tot de grootste maat stootwillen van het type Star, de 30x90 Star Stootwillen. De stootwillen zijn niet opgeblazen als u ze ontvangt. Het oppompen van stootwillen is heel eenvoudig te doen met behulp van deze speciale vulnippel. Bij de aanschaf van 4 stootwillen of fenders krijgt u de vulnippel Gratis!. Wij leveren stootwillen is 6 kleuren: Blauw, Navy blauw, Wit, Zwart, Antraciet en Zilvergrijs. De stootwillen leveren wij direct uit voorraad.

Een stootwil of fender biedt u de volgende voordelen:

 • Een stootwil / fender voorkomt schade bij aan of afmeren.
 • Een stootwil / fender beschermd uw boot wanneer deze is afgemeerd
 • Een stoowil / fender is in zeer veel maten verkrijgbaar en er is dus altijd een maat die past bij uw boot
 • Een stootwil / fender is zelf eenvoudig op te pompen wanneer u de fietspomp adapter meebesteld.
 • Een stootwil / fender heeft aan beide zijden een oog, waardoor u de stootwil hook horizontaal kan bevestigen

Stootwillen aanbieding met gratis vulnippel t.w.v. 3,95!

Op zoek naar een aanbieding stootwillen en fenders?  Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al vanaf 4 stootwillen gaat de prijs omlaag.
Bovendien ontvangt u bij aanschaf van 4 stootwillen / of dropfenders in de actie een vulnippel t.w.v. 3,95 Gratis mee. Met dit handige hulpmiddel blaast u eenvoudig met bijvoorbeeld een fietspomp uw stootwillen op.
Wilt u de stootwillen vastmaken dan leveren wij een zeer complete range fenderlijnen Deze fenderlijnen hebben aan 1 zijde een aangesplist oog zodt ze eenvoudig zijn vast te maken. Naast de standaard stootwillen leveren wij ook stootwillen met zwarte kop Deze stootwillen met massieve, zwarte kop zijn sterker en beter bestand tegen zwaardere belastingen.
Daarmee uitermate geschikt voor grotere en zwaardere schepen.

Welke stootwillen of fenders moet ik kopen?

Wilt u stootwillen of fenders kopen? dan is het verstandig dat u voordat u stootwillen koopt weet wat de afstand is van de waterlijn tot het gangboord. Deze afstand is belangrijk omdat deze voor een groot deel bepaalt welke stootwil voor u het best is geschikt. Uiteraard speelt lengte, grootte en het gewicht van uw boot ook een belangrijke rol. Ook is de dikte van de stootwil van belang. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de stootwil minimaal 1/3 deel van uw romp moet afdekken.

Uiteraard moet soms doormiddel van het vieren of inkorten van de fenderlijn de stootwil worden verhangen bij het aan- en afmeren aan verschillende kades.
Een zeer handig hulpmiddel daarbij is gebruik te maken van een Fastfender. Een Fastfender bevestigd u aan uw fenderlijn en op die manier haakt u de fender plus lijn eenvoudig aan op uw railing, zelf met 1 hand!

Bij het kopen van stootwillen kunt u kiezen uit 7 kleuren! Wilt u advies bij het kopen van uw stootwillen? dan helpen wij u graag!

Dropfenders en Kogelfenders

Een variant op de stootwil is de dropfender. Het verschil met een stootwil is dat een dropfender alleen aan de bovenzijde een oog heeft. Het oog aan de onderzijde ontbreekt. Dit heeft twee voordelen: De dropfender ziet er strakker en eigentijdser uit en heeft meer volume aan de onderzijde en dus meer bescherming. Dropfender zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. Een hardloper is de 21 x 62 cm dropfender. Qua maat een goede maat voor een gemiddeld schip van rond de 10 meter lengte. Kogelfenders zijn grote, bolle stootwillen die gebruikt worden op de boeg van een schip. De bolle vorm zorgt ervoor de de ruimte tussen de weglopende boeglijn en de wal wordt opgevuld. Ook kogelfenders zijn in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Omdat een kogelfender vaak zwaarder word belast zijn ze voorzien van een stevige zwarte, massieve kop.

Maar niet alleen voor stootwillen en fenders kunt u bij Nautic Gear terecht. Wij leveren voor watersportend Nederland tal van interessante watersportartikelen zoals bijvoorbeeld de Economy en Premium aanleghengels die bij golfslag, ook bij doorgaand verkeer uw boot beschermen tegen schade.

Stootwil loopt leeg.

Een leeglopende stootwil of fender is meestal eenvouig op te lossen. In 99% van de gevallen lekt de stootwil of fender langs de opnening waar het ventiel in zit. Die opening, een gaatje met plastic randjes moet ervoor zorgen dat de lucht niet lang het ventiel ontsnapt. In de meeste gevallen zit het ventiel ietje scheeft waardoor lekkage kan onstaan. Dat is erg eenvoudig op te lossen:

 • Draai een M3 boutje in het ventiel
 • Zet vervolgens een tang op het ingedraaide boutje en trek voorzichtig het ventiel uit de stootwil
 • Druk nu het ventiel rechtstandig terug in de stootwiel, draai het boutje uit het ventiel
 • Zorg ervoor dat het ventiel een goede millimeter onder de buitenzijde van de stootwil of fender ligt.
 • Blaas de stootwil op, het liefst met gebruikmaking van de vulnippel.
 • Vermijd het opblazen van een stootwil met een krachtige luchtcompressor. Door de plotselinge hoge druk van het mechanisme van het ventiel beschadigen.

Na deze stappen zal uw stootwil of fender niet meer leeglopen. Mocht bovenstaande niet helpen dan kan het zijn dat het ventiel zelf niet meer goed afsluit of dat er iets anders aan de hand is.
Neemt u dan contact met ons op.

Lekke stootwil? In onderstaande video legt Jasper u uit hoe u een lekke stootwil repareert: