Accuschakelaar boot

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een accuschakelaar zorgt ervoor dat u de complete stroomvoorziening af kunt schakelen. Hiermee voorkomt u het leeglopen van de accu doordat u vergeten bent een verbruiker af te zetten. Bij het kopen van een accuschakelaar is het van belang dat u let op het maximale amparage dat zo'n schakelaar kan verwerken. Want wanneer u bijvoorbeeld verbruikers aan boord heeft die veel stroom vergen is een accuschakelaar die ook tegen deze stroom bestand is natuurlijk een must. De meeste accuschakeaars kunnen tot 300 a 400 ampere continue verwerken. Er zijn zelfs zwaardere modellen verkrijgbaar. De capaciteit van elke accuschakelaar staat aangegeven bij de schakelaar.

Accuschakelaar boot

Een accuschakelaar voor uw boot is eigenlijk een must. Zoals hierboven al omschreven: Wanneer u de boot verlaat en u schakelt de stroom af voorkomt u niet meer kunnen starten bij terugkomst. Veel boten beschikken over 2 accu's. 1 accu om te starten, de startaccu, en 1 accu die gebruikt wordt voor alle andere verbruikers. In ons assortiment vindt u accuschakelaars waarop u twee van deze accu's of accubanken kunt aansluiten. (Een accubank wil zeggen dat u bijvoorbeeld 2 accu's paralel heeft aangesloten waardoor ze als 1 grote accu werken. Dit wordt dan gezien als 1 accu of accubank). Zo'n accuschakelaar die voor meerdere accu's geschikt is geeft u de mogelijkheid om, wanneer u bijvoorbeeld voor anker gaat, de startaccu af te koppelen terwijl de onderhouds accu's aan blijven staan. Het doel daarvan mag duidelijk zijn: u voorkomt een leeggetrokken startaccu.

Accuschakelaar met sleutel

Sommige accuschakelaars zijn niet uitgerust met een draaiknop als bediening maar met een sleutel. Alhoewel dezxe sleutels vrij universeel zijn heb je hem toch nodig om de accuschakelaar om te zetten. Tevens geeft het wat extra veiligheid omdat je wat meer handelingen moet uitvoeren dan het omdraaien van een schakelaar. Bij ons vindt u verschillende modellen schakelaars met en zonder opschrift en in verschillende amparages. Hulp nodig bij uw keuze? Bel onze klantenservice want wij helpen u graag!