Zonnepanelen boot

Zonnepanelen boot

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Zet zonlicht om in elektriciteit met zonnepanelen op je boot! De onderhoudsvrije panelen hebben een levensduur van maar liefst 20 jaar. Daarnaast is dit handige systeem dat elektriciteit opwekt bestendig tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Bovendien is zeewater ook geen probleem voor de zonnepanelen op je boot. Dit milieuvriendelijke systeem geeft veel vrijheid op het water, want je beschikt op ieder moment over gratis elektriciteit. Bestel snel online bij Nautic Gear!

Zonnepanelen boot berekenen

Om een juiste keuze te maken is het van belang om je gewenste zonnepanelen voor je boot te berekenen. Belangrijk hiervoor is dat je vaststelt welke apparaten je wilt voorzien van elektriciteit, zoals een koffiezetapparaat 12 volt of koelbox. De stroomconsumptie van de panelen in Watt vermenigvuldig je met het aantal uren dat het systeem actief is. Wanneer je het gewenste vermogen van de zonnepanelen voor je boot gaat berekenen is de uitkomst hiervan het aantal Wh per dag. Om ontlading te voorkomen raden wij aan om een accu aan te schaffen die drie tot vier keer de energiebehoefte levert.

Zonnepanelen boot montage

Voor een optimaal rendement is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen voor zonnepanelen op je boot. Montage is eenvoudig, maar zorg wel voor een strategische plek met veel zonlicht zoals het dek of de kajuit. Vergeet niet een handige regulator mee te bestellen. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je accu niet ont- en overlaadt en monteer je tussen de zonnepanelen en de accu. Zonnepanelen op je boot met eenvoudige montage kun je bij Nautic Gear aanschaffen voor een scherpe prijs en profiteer van advies op maat! Zo ben je minder afhankelijk van walstroom.

Zonnepanelen kopen voor boot

Wil je op een milieuvriendelijke manier elektriciteit opwekken aan boord? Dan kun je bij Nautic Gear zonnepanelen kopen voor je boot. Met een uitgebreid assortiment en advies op maat zit je bij ons goed! Met een (zee)waterbestendig frame en een buigbaar kunststof oppervlak monteer je de panelen eenvoudig op het dak van je kajuit of op het dek met behulp van lijm of schroeven. Bij ons kun je zonnepanelen kopen voor je boot voor een scherpe prijs. We zorgen voor een snelle levering!