Marine Radio

Marine Radio
Highlights

Bij Nautic Gear bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van een scherp geprijsde marine radio! Wij leveren een uitgebreid assortiment marine radio's. Van een ronde marine radio die snel en eenvoudig zijn in te bouwen tot modellen met DAB+ en Bluetooth voor het streamen van uw favoriete nummers vanaf uw smartphone of tablet. Een marine radio is speciaal ontworpen om de vaak onstuimige weersomstandigheden aan boord te kunnen weerstaan. Maar ook in die mate van bestendigheid zitten soms grote verschillen. Zo zijn er marine radio's die bestand zijn tegen een kleine regenbui, maar ook radio's die volledig waterbestendig zijn.

Op de meeste marine radio's zitten allerlei extra aansluitmogelijkheden, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een AUX-ingang waarop een aparte audiobron kan worden aangesloten. Maar ook een aparte lijnuitgang voor een extra eindversterker. Dit is voor sommigen een onmisbaar extraatje wanneer meer vermogen dan alleen de marine radio kan leveren nodig is, bijvoorbeeld tijdens een feestje aan boord.

Ronde Marine Radio

Merken als Hertz en ook Boss Marine leveren ronde radio's. Deze radio's hebben het voordeel dat ze qua afmetingen passen bij de meeste snelheidsmeters of toerentellers. Zo passen ze mooi in uw dashboard, zonder dat ze storend zijn. Deze radio's worden bijvoorbeeld veel toegepast in sloepen en speedboten. Deze ronde marine radio's nemen weinig ruimte in en zijn eenvoudig te installeren. Daarnaast passen ze vaak erg mooi in het dashboard waar ook de motorinstrumenten, zoals de toerenteller en de brandstofmeter zijn ingebouwd. Een ronde marine radio neemt over het algemeen dan ook wat minder ruimte in beslag dan een standaard model.

Wat is een goede marine radio?

Het kopen van een goede marine radiokan soms best lastig zijn. Wat handig is, is om vooraf te bepalen hoeveel budget u aan een marine radio wilt besteden. Houd er rekening mee dat u voor een setje van een goede marine radio inclusief speakers toch al gauw een kleine 200 euro kwijt bent. Zo'n set is bijvoorbeeld de Boss Marine radio MGR350B. Deze bestaat uit een ronde radio, antenne en twee speakers. Deze audioset is uitstekend geschikt voor een sloep, kruiser of motorjacht. Daarnaast kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een marine radio van het merk Fusion. Dit merk is hét premiummerk wanneer het gaat om marine radio's. Deze radio's zijn namelijk vaak een stuk geavanceerder wanneer het gaat om de koppeling met een smartphone en de menustructuur. De voordelen van een vooraanstaand marine radio merk als deze zijn: een grote, heldere display die bij daglicht goed afleesbaar is, meer power en een functie als DSP (Digital Sound Processing). Deze eigenschappen maken dit type marine radio tot een van de meest verkochte en geliefde uit het assortiment van Nautic Gear!

Marine Radio met DAB+

Zo langzamerhand komen er steeds meer marine radio's die naast de standaard FM ontvangst ook toegerust zijn voor het ontvangst van DAB+ radio. Deze DAB+ radio voor de boot zijn de laatste jaren erg in trek geraakt. DAB+ radio is digitale radio die via zendmasten in Nederland in de ether wordt uitgezonden. Bij DAB radio luistert u naar radio-uitzendingen in de beste digitale audio kwaliteit. Fusion marine heeft een DAB module die u op een bestaande fusion radio kunt aansluiten en zo DAB uitzendingen kunt beluisteren. Andere Merkenmerken zoals Hertz hebben in sommige gevallen een reeds ingebouwde DAB ontvanger.

Marine Radio kopen

Het kopen van een marine radio doet u vertrouwd online bij Nautic Gear. De meeste marine radio's leveren wij direct uit eigen voorraad. Vandaag besteld en op voorraad betekent de volgende dag al in huis! Maar niet alleen dat, het kopen van een marine radio bij Nautic Gear heeft nog meer voordelen voor u:

  • Bij vragen staat onze deskundige klantenservice u graag te woord bij het maken van de juiste keuze
  • Extra prijsvoordeel en gemak bij het kiezen van een voordeelbundel
  • Bijpassende speakers direct mee te bestellen
  • Naast marine radio's een uitgebreid assortiment accessoires zoals bekabeling, antennes en andere toebehoren.

Wanneer u een marine radiooverweegt te kopen dan helpen wij u graag bij het maken van de voor u juiste keuze. Mochten er onduidelijkheden zijn of heeft u vragen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder!