boegschroeven

boegschroeven
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Boegschroef Lewmar 110TT Set 12 Volt
  Normale prijs € 1.549,00 € 1.249,00
 2. Boegschroef Lewmar 140TT 2.0 Set 12 Volt
  Normale prijs € 1.895,00 € 1.495,00
 3. Lewmar Boegschroef 140TT 2.2 GEN2 12 Volt Set
  Normale prijs € 2.249,00 € 1.749,00
 4. Lewmar Boegschroef 185TT 3.0 GEN2 12 Volt Set
  Normale prijs € 2.749,00 € 2.049,00
 5. Lewmar Boegschroef 185TT 4.0 GEN2 12 Volt Set
  Normale prijs € 3.299,00 € 2.599,00
 6. Lewmar Boegschroef 185TT 5.0 GEN2 12 Volt Set
  Normale prijs € 3.799,00 € 3.099,00
 7. Lewmar Boegschroef 110TT 12V
  Normale prijs € 905,95 € 823,95
 8. Lewmar Boegschroef 140TT 2.0 12V
  Normale prijs € 1.242,95 € 1.129,95
 9. Lewmar Boegschroef 140TT 2.2 GEN 2 12V
  Normale prijs € 1.412,95 € 1.284,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Welke boegschroef heb ik nodig voor mijn boot?

Bij het bepalen van de juiste boegschroef zijn een aantal zaken van belang want de grootte en het gewicht van uw boot bepaald in hoge mate het type boegschroef dat u moet aanschaffen. Die fysieke afmetingen van uw schip en daarmee de windbelasting op het schip wordt ook wel de "Force-Factor" genoemd. Vangt uw schip door de vorm en grootte veel wind, of heeft uw schip een geringe diepgang? Al die zaken hebben invloed op de Force Factor van uw schip en daarmee een belangrijke bepaler is de keuze van de juiste boegschroef.
In onderstaande voorbeeld ziet u de force factor zoals die bij Lewmar boegschroeven, die wij verkopen, van toepassing is:

Weet je eenmaal de Force Factor dan is middels de onderstaande tabel snel uit te vinden welk type het beste geschikt is:

Welke boegschroef moet ik kopen

De lichtste-blauwe lijntjes in de grafiek staat voor FF (Force factor) A, De midden-blauwe voor FF B, en de donkerste blauwe lijntjes voor FF C.

Welke boegschroef moet ik kopen

Vaart u in een gebied waar over het algemeen een flinke bries waait? Dan is dat belangrijk om rekening mee te houden evenals het rekening houden met de gewenste prestaties van de boegschroef door de schipper.

Het niet te adviseren omwille van kosten te kiezen voor de kleinste optie. Want niks is zo vervelend wanneer de boegschroef met een beetje wind al snel power te kort komt. Beter is dan ook een slagje zwaarder te overwegen. De plaats van de boegschroef in de romp is ook een belangrijke factor hoe verder de boegschroef naar achteren wordt geplaast hoe krachtiger deze moet zijn. Standaard wordt er bij de Lewmar boegschroef-sets een polyester tunnel geleverd. Tegen een meerprijs kunnen we ook een stalen tunnel leveren.

Wat zijn de voordelen van een boegschroef?

Met een goede boegschroef zal het aan- en afmeren een stuk eenvoudiger worden. Maar ook manouvres op het water worden een stuk eenvoudiger met een boegschroef en dus minder stress tijdens het varen. Wanneer u bijvoorbeeld in een sluis wilt afmeren kunt u met een boegschroef heel eenvoudig de kop van het schip naar te wal toe brengen.

Snel varende schepen hebben vaak weinig diepgang of kieldiepte. Dit soort boten "zeilt" vaak door de bocht omdat bij lage snelheid de romp weing laterale grip heeft op het water. Een boegschroef komt dan goed van pas. Zeker bij het in- en uitvaren van de haven of bij het manouvreren in smalle wateren. Maar een boegschroef kent meer voordelen:
 • Met een boegschroef manoevreert u een stuk makkelijker. Minder stress
 • Aan- en afmeren gaat een stuk eenvoudiger met een boegschroef, in veel gevallen kan dit dan zonder hulp
 • Bij smal vaarwater is met een boegschroef een boot beter te besturen.
 • Bij het achteruit invaren van een box bijvoorbeeld kunt u met een boegschroef goed sturen
 • Met een boegschroef houd u in en sluis makkelijk de kop van het schip in bedwang

Wat zijn de voordelen van een Lewmar boegschroef?

Nautic Gear is officieel dealer van Lewmar boegschroeven en accessoires. Wij verkopen de boegschroeven in een handige aanbiedingsset en dat scheelt in aanschafprijs. Daarnaast biedt de keuze voor een Lewmar boegschroef naast een scherpe prijs nog meer voordelen:
 • Lewmar boegschroeven zijn voorzien van een speciaal, 7-voudig seal waardoor er geen extra smering nodig is. De boegschroeven zijn gesmeerd met een speciale olie voor levenslange smering
 • De gearbox is verbonden met een speciale "spline-drive" waardoor borgpinnen overbodig zijn
 • De kleinste modellen de 110TT en de 125TT zijn uitgerust met een Composiet aandrijfas waardoor annodes overbodig zijn.
 • De Lewmar controller beschermd bij eventuele technische problemen.
 • De bladen van elke Lewmar boegschroef geven optimaal rendement bij minimale geluidsproductie. De Lewmar boegschroefbladen zijn uniek in de markt.

Boegschroef voor boot, sloep en zeilboot

Een boegschroef is een zeer handig hulpmiddel tijdens het varen. Of je nu een mooie sloep hebt van en meter of 6, een spitsgatter, andere boot of zeilboot, een boegschroef maakt het varen een stuk makkelijker. Eigenlijk is in alle type schepen wel een boegschroef in te bouwen.

Omdat een boegschroef zo'n fijne aanwinst is voor nagenloeg elk schip verhoogt de installatie van een boegschroef niet alleen het vaarcomfort maar ook de waade van us schip. En dan maakt het niet uit of het een sloep is of een kajuitboot of zeilboot. in alle gevallen is de installatie van een boegschroef een goede en verstandige investering.

Boegschroef kopen bij Nautic Gear

Wij helpen u graag met het kopen van een boegschroef. Om het eenvoudig en prijstechnisch aantrekkelijk te maken verkopen wij Lewmar boegschroeven in handige voordeelbundels. Zo heeft u direct alles bij de hand om te kunnen starten met inbouwen. Wij verzenden alle boegschroeven met vrachttransport. Dit doen we om e rzeker van te zijn dat de boegschroef, tunnel en andere elektronica zo goed mogelijk en schadevrij bij u aankomt. Een eventuele extra bediening voor bijvoorbeeld een 2de stuurstand is eenvoudig los mee te bestellen.

De meeste boegschroeven en tunnels leveren wij direct uit eigen voorraad en meestal binnen 1 tot 2 wekdagen. Heeft u haast? Dan kunt u bij uw online bestelling aangeven dat u wilt afhalen bij Nautic Gear in Veenendaal. Wij leggen dat de bestelling netjes voor u klaar. Met het afhaalbericht dat we u sturen kunt u vervolgens snel uw bestelling afhalen en misschien wel direct beginnen met het inbouwen van uw boegschroef.

Vragen? Onze klantenservice helpt u graag !

Tot slot: Het inbouwen van een boegschroef is niet heel complex maar er is toch wel technische kennis en ervaring vereist om dit in 1 keer goed te doen. Denk er dan ook over na om voor dit soort klussen een technisch specialist in te schakelen die u boegschroef kan inbouwen.