Fusion Marine

Fusion Marine Audio
Highlights

Fusion Marine

Bij Nautic Gear kunt u altijd op een scherpe prijs rekenen wanneer het om de aanschaf van Fusion Marine audio gaat! Dit betrouwbare audio merk is niet meer weg te denken uit de wereld van de plezier- en beroepsvaart. Wat uw bestemming ook is, met Fusion Marine audio aan boord heeft u uw favoriete muziek altijd bij u! Dit toonaangevende merk biedt u alle apparatuur die u nodig heeft om ook op het water te kunnen genieten van uw eigen muziekstijl. Doordat Fusion Marine voorop loopt met de nieuwste ontwikkelingen was het bijvoorbeeld een van de eerste Marine audio merken die functies zoals Bluetooth streaming en ondersteuning voor Apple Airplay als standaard ingevoerd heeft. Omdat de akoestiek in de kajuit van een boot vaak te wensen overlaat heeft Fusion Marine enkele modellen voorzien van DSP, wat staat voor Digital Sound Processing. Audio apparatuur dat uitgerust is met deze functie regelt geheel automatisch de beste instellingen in en zorgt zo voor de beste geluidskwaliteit. Maar er zijn nog meer unieke features van Fusion Marine, we zetten ze graag voor u op een rijtje:

 • Hoge kwaliteit audio via Apple Airplay 2
 • Fusion link; eenvoudig op afstand uw Fusion Marine bedienen vanaf uw smartphone via de gratis Fusion Link App
 • Fusion Marine zone techniek laat u per zone het geluid regelen
 • Optimale geluidsbeleving in elke zone via DSP (Digital Sound Processing)
 • Over the air software-updates voor Apollo series
 • Veel input mogelijkheden via uitgebreide Source opties
 • Fusion Marine audio eigen netwerkprotocol
 • Vanaf RA70N, NMEA2000 ondersteuning

Sinds 2014 maakt Fusion Marine onderdeel uit van het merk Garmin waarbij de doelstelling onveranderd is: het maken van de beste marine audioapparatuur voor elke bootliefhebber! En daarmee heeft Fusion Marine al heel wat prijzen in de wacht gesleept:

 • Dame Special Mention 2018
 • NMEA 2018 Product award winner
 • NMEA 2019 Product award winner
 • IBEX innovation awards
 • Pittman innovation awards

Fusion Marine kopen

Wanneer u zich oriënteert op een nieuwe audio-installatie voor aan boord is er heel wat te koop. Apparatuur van Fusion Marine kan in vrijwel elke boot ingebouwd worden. Daarnaast is er een ruime keuze waardoor het kopen van een Fusion Marine boot radio voor iedereen aantrekkelijk zal zijn. Dat Fusion op de toekomst is voorbereid blijkt wel uit het feit dat zij al langere tijd DAB modules leveren. Dat is mede voor het ontvangst van DAB+ uitzendingen, tegenwoordig zijn er zelfs modellen met een ingebouwde DAB+ ontvanger, zoals bijvoorbeeld de Fusion MS-RA60. Het kopen van Fusion Marine bij Nautic Gear, als officieel Fusion Marine dealer heeft veel voordelen voor u:

 • Nautic Gear is officieel dealer van Fusion Marine
 • Directe levering uit eigen voorraad
 • Voor cut-off tijd besteld en op voorraad? Volgende werkdag al in huis!
 • Extra voordeel door te kiezen voor een voordeelbundel
 • Goed bereikbare klantenservice die u graag ondersteund bij het maken van de juiste keuze
 • Haast? Bestel online en haal u bestelling vervolgens af bij onze afhaalbalie (na ontvangst van uw afhaalbericht)

Fusion Marine online kopen

Wanneer u Fusion Marine online koopt begint dit altijd met een ‘head-unit’, simpel gezegd: de radio. Die vormt het hart van uw Fusion Marine systeem. Wanneer u een Fusion bootradio koopt, heeft u ook een of twee sets kwalitatief goede speakers nodig. Het kopen van de juiste Fusion speakers is niet zo lastig, bij Nautic Gear helpen we u daar uiteraard graag bij wanneer dat nodig is.
Belangrijk is dat u drie maten weet voordat u op zoek gaat: De gatmaat, de maximale buitenmaat van de speaker die u kunt inbouwen en de beschikbare inbouwdiepte.. Meestal wordt de gekozen maat bepaald door de beschikbare ruimte en een reeds bestaand gat waar de Fusion speaker in moet passen. Om het voor veel mensen makkelijk te maken, bieden we bij Nautic Gear enkele complete sets Fusion Marine audiomateriaal in een voordeelbundel. In deze bundel treft u een combinatie van de radio unit, twee of vier speakers en soms extra Fusion versterkers, wanneer er echt een feestje gevierd moet worden!

Is Fusion Marine nu echt beter dan andere boot radio's?

Dat hangt ervan af waarmee u de Fusion Marine apparatuur vergelijkt. Legt u het naast een standaard marine radio dan is een Fusion weliswaar prijziger, maar dat vertaald zich terug in de topkwaliteit.
Bovendien is de apparatuur gebruiksvriendelijker, door een overzichtelijke menustructuur die zich eenvoudig laat bedienen.

Maar er zijn ook andere premium merken marine audio. In Amerika is bijvoorbeeld Rockford Fosgate een geduchte concurrent, die ook steeds vaker in Nederlandse boten wordt toegepast. Bovendien mogen we ons ook van dit merk officieel dealer noemen. Alles aan deze marine audio is als een droom: de bediening, de looks, de mogelijkheden en ook de goede weersbestendigheid. Door de topklasse apparatuur van Fusion Marine aan te schaffen doet u uzelf en uw oren een groot plezier!

Wat is de meest verkochte Fusion Marine Headunit?

Dat is afhankelijk van waar u deze gaat gebruiken. Gemiddeld genomen kunnen we bij Nautic Gear zeggen dat voor de doorsnee pleziervaarder een Fusion Marine RA70 of RA60 een uitstekende keuze is.
Heeft u de behoefte aan uitgebreidere mogelijkheden vanwege het soort vaartuig? Dan zijn de Apollo modellen interessant voor u. Wilt u gewoon een mooie glazen touchscreen? Dan is de aankoop van een Apollo 770 het overwegen zeker waard!

Is de audioapparatuur van Fusion Marine waterdicht?

De meeste Fusion Marine radio's zijn IPX7 waterbestendig. Dat betekent dat u ze met een gerust hart in de openlucht kunt inbouwen en gebruiken.
Bent u dat ook echt van plan? Dan is het meebestellen van een extra afdekcover wel aan te bevelen. Dit verlengt de levensduur van uw Fusion Marine Equipment. De classificatie van IPX 7 wordt als volgt omschreven: beschermd tegen onderdompeling (30 minuten lang) tot maximaal 1 meter diepte.

Is het raadzaam om een extra eindversterker meteen aan te schaffen?

Dat hangt helemaal van uw gebruik af. Wilt u gewoon lekker muziek luisteren uw sloep? Dan is over het algemeen de power van een ingebouwde versterker al voldoende.
Wilt u een klein feestje aan boord houden? Dan zouden we u bij Nautic Gear adviseren om een extra Fusion versterker en een subwoofer te nemen.

Bestelt u deze audio-onderdelen in combinatie met twee paar speakers dan zou u een paar op de Fusion Marine radio unit aan kunnen sluiten en het andere setje en de subwoofer op de eindversterker. Het mooiste zou zijn, als u achter de luidspreker een klankkastje kunt bouwen. Dit levert flink wat extra volume op, zelfs zonder eindversterker.
In de handleiding van elke Fusion Marine speakers staat wat voor de betreffende speaker de eisen en maatvoering zijn. Echter, het grote gros van onze klanten kiest hier niet voor en schaft een flinke versterker aan!

Is alle Fusion Marine audio apparatuur 12 volt?

Ja, het grote gros van de Fusion Marine artikelen werkt op een spanning van 12 tot 16 volt.
U hoeft daarom niet bang te zijn dat door spanningswisselingen uw audio er opeens mee stopt.
De meeste eindversterkers zijn dan ook geschikt voor een 12 volt aansluiting. Er zijn maar twee modellen van Fusion Marine die gebouwd zijn om op 24 volt spanning aangesloten te worden.Heeft u en schip met 24 volt als boordspanning? Dan kunt u nog steeds alles van Fusion marine inbouwen mits u een omvormer gebruikt van 24 volt naar 12 volt.