Stazo bootslot

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Buitenboordmotor slot Stazo Smartlock SCM goedgekeurd
  Normale prijs € 129,95 Vanaf € 117,95
 2. Stazo Lasso Kabel QL 20mm. 2,5 of 5 meter lengte
  Normale prijs € 80,95 Vanaf € 73,95
 3. Stazo ART Hangslot (met of zonder oogkabel)
  Normale prijs € 36,95 Vanaf € 33,95
 4. Stazo Lasso kabel 10 of 20 mm 2,5 tot 5 meter
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 5. Stazo Wall Dock ankerplaat
  Normale prijs € 79,95 € 72,95
 6. Stazo Nutlock slot voor buitenboordmotoren
  Normale prijs € 109,95 € 99,95
 7. Stazo Security Ketting met ART hangslot
  Normale prijs € 88,95 Vanaf € 80,95
 8. Stazo wand en dek anker Amsterdam, RVS
  Normale prijs € 72,95 € 65,95
 9. TIP!
  Stazo Spindle Lock buitenboordmotorslot SCM gekeurd
  Normale prijs € 118,95 € 107,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Stazo slot

Met een Stazo slot weet je zeker dat je boot optimaal beveiligd is tegen diefstal.

Stazo is een Nederlands bedrijf dat sinds 1931 een solide reputatie heeft opgebouwd wanneer het om bootsloten gaat. Het grootste deel van de Stazo sloten heeft een SCM en VBV certificaat.
Hiermee voldoen de Stazo sloten aan de eisen die de meeste verzekeringsmaatschappijen stellen aan een goed bootslot.
Het mooiste bootslot is het buitenboordmotorslot Stazo Smartlock

Dit slot beveiligd een buitenboordmotor die met spindels aan de spiegel wordt bevestigd. Het ingenieuze SmartLock heeft daarnaast de mogelijkheid om via een speciale QuickLink aansluiting een 20MM dikke stazo staalkabel met lus te bevestiging. Via deze kabel die, rostvast is verankerd met het Smartlock beveiligd u dus tegelijkertijd ook uw boot. Zou het dievengilde de spiegel van de boot uitzagen dan ligt nog steeds de buitenboordmotor aan het slot en blijft de dief zitten met een boot met een gat in de spiegel.. Ook geen aantrekkelijk idee.

Stazo buitenboordmotorslot

Het Stazo Spindle Buitenboordmotorslot is ook zo’n mooie vinding van Stazo. Uiteraard voorzien van een SCM / ART keurmerk is er met dit Stazo Spindle buitenboordmotorslot nog wat anders wat de moeite waard is.
Het Stazo buitenboormotor slot is namelijk aan de binnenzijde voorzien van een stalen, geharde ronde pen die over de hele lengte van het slot is aangebracht en die opgehangen is zodat de rond kan draaien.
Zou er gepoogd worden het slot met een ijzerzaag door te zagen dan stuit men uiteindelijk op deze gehard stalen pen die mee gaat draaien met de zaakbeweging.
Zo word het nagenoeg onmogelijk dit slot door te zagen! Heeft u een buitenboordmotor zonder spindels maar met een boutbevestiging? Kijk dan eens naar het Stazo Nutlock

Uiteraard wordt dit Stazo buitenboordmotorslot geleverd met 2 sleutels en een unieke sleutel, codekaart!

Stazo Decklock

Het Stazo Decklock is een uitstekend slot voor de beziter van bijvoorbeeld een sloep of kleine kajuit- of zeilboot.
Zoals u weet is het slot net zo sterk als de zwakste schakel en dat probleem lost u op met de aanschaf van een Stazo Decklock. Het probleem is meestal niet de ketting of de staalkabel, ook niet het (hang)slot, maar wel de bevestiging aan de boot. In bijna alle gevallen is dat het zwakke punt. Het Stazo decklock bestaat uit 3 delen:

 • een stalen, gepolijst inbouwdeel dat u in uw dek of gangboord monteert.
 • Een dikwandig slotdeel met sleutel en Stazo cylinder
 • En een 20 mm dikke staalkabel met een anti-doorknipkern

Het mooie van dit slot is dat het dek-deel in het dek kan worden gemonteerd en met speciale anti-diefstalbouten word vast gezet. Het inbouw deel ligt redelijk vlak op het dek en is met lopen geen belemmering.

Het slotdeel is los en wordt bij het op slot zetten op de het dek-deel geplaatst. Tegelijk kan de 20 mm staalkabel met Quicklink aansluiting aan het slotdeel worden bevestigd. Op deze manier ligt u boot rotsvast. Het is een slot dat je veel in Amsterdam tegenkomt op de daar afgemeerde bootjes en sloepen. Ligt u in de gracht en heeft geen voetrail lang de kade? Dan is een speciale dock/ankerplaat verkrijgbaar welke aan de steiger, of kademuur is te bevestigen.

Is een Stazo bootslot SCM/VBV goedgekeurd?

Het simplele antwoord is ja. Alle op dit moment bekende Stazo sloten zijn voorzien van een SCM/ VBV keurmerk. Waar u wel op moet letten is dat het slot een keurmerk kan hebben maar dat de staalkabel dit niet heeft. Dat is bijvoorbeeld aan de hand wanneer u een Stazo hangslot heeft. het zogenaamde Stazo Securiy Lock. Dit hangslot heeft een ART goekeuring / keurmerk. Wanneer u dit slot gebruikt in combinatie met een 20 mm dikke Stazo staalkabel met anti-doorkipkern is deze combinatie voor de meeste verzekeringsmaatschappijen voldoende. Echter, wanneer u dit Stazo slot gebruikt in combinatie met een 10 mm kabel is het voor de meeste verzekeraars onvoldoende terwijl het slot toch het ART kerumerk heeft.

Ddat is dan ook de reden dat de meeste Stazo sloten die werken in combinatie met een kabel geleverd worden met een 20 mm kabel.
Het mooie van deze kabel is dat het echt een serieuze staalkabel is. Een nadeel kan zijn dat het ook wel een zware en stugge kabel is met een grote lus.
Hierdoor kan het bevestigen van zo'n kabel soms lastig zijn. Een handige tip is om dan een extra ART hangslot mee te bestellen en die te gebruiken om de lus makkelijk aan bijvoorbeeld een steigerpunt te bevestigen.

Is een Stazo Spindle buitenboormotorslot de beste koop?

Een Stazo spindle buitenboordmotorslot lijkt erg op de bekende sloten van Powerlock en Steady. De werking is min of meer hetzelfde. Ook hte Stazo buitenboordmotorslot heeft een SCM/VBV keurmerk.
Wat dit slot onderscheid is dat het in de meeste gevallen past op nagenoeg alle buitenboordmotoren met spindels. Veel andere merken hebben daar twee verschillende types voor nodig, met uizondering van het Hollex slot.
Maar wat veel meer in het oog springt is de meedraaiende, gehard stalen pen in het slot dat doorzagen nagenoeg onmogelijk maakt.
Een nadeel kan zijn bij gebruik op kleinere motoren dat het slot uitsteekt aan werzijden van de spindels. Check daarom altijd de maatvoering!

Stazo bootslot en buitenboordmotorslot kopen bij NauticGear.nl

Wanneer u een Stazo bootslot wilt aanschaffen wilt u het ook snel in huis hebben. Bij NauticGear leveren we alle Stazo bootsloten direct uit eigen voorraad en altijd voor een passende prijs. Maar er zijn nog meer voordelen wanneer u uw Stazo bootslot bij NauticGear.nl aanschaft:

 • Voor cuttoff tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Alle Stazo sloten op voorraad
 • Deskundige klantenservice die u kan helpen met telefonsich advies en montage vragen
 • Haast? bestel online en haal af bij onze afhaalbalie in Veenendaal
 • Naast Stazo bootsloten een zeer uitgebreid assortiment SCM/VBV goedgekeurde bootsloten
Bij NauticGear.nl leveren wij niet alleen Stazo bootsloten maar kijk ook eens bij ons uitgebreide assortiment rubberboten of elektische buitenboordmotoren.
Vragen? Wij helpen u graag!