Boot verlichting

Boot verlichting
Highlights

Goede boot verlichting is van groot belang bij het veilig varen met een schip. Het zorgt er enerzijds voor dat u zelf goed zicht hebt op en om het schip, maar u bent ook beter zichtbaar voor andere schepen. Bij Nautic Gear hebben we een groot assortiment met verlichting voor de boot. Of u nu op zoek bent naar inbouw- of opbouwverlichting, wij leveren u graag de beste kajuitverlichting voor uw boot. Zo vindt u bij ons onder andere traditionele boot verlichting maar ook de moderne ledspot.

Led verlichting voor de boot

Steeds vaker wordt traditionele boot verlichting vervangen door ledverlichting. Het voordeel van led is zo'n 80% minder stroomverbruik dan normale boot verlichting. Daarnaast is de levensduur van een ledlamp vele malen langer. Wanneer u al uw boot verlichting zou vervangen door ledverlichting daalt uw stroomverbruik echt enorm. Het zorgt ervoor dat u veel langer kunt doen met accu's. Zeker voor zeilers erg interessant die vaak minder stroom kunnen opwekken.

Een ander zeer groot voordeel is dat een ledlamp ongevoelig is voor trillingen. Traditionele gloeilampen gaan snel stuk wanneer ze blootgesteld worden aan aanhoudende trillingen. U kunt natuurlijk uw hele armatuur gaan vervangen, maar dat hoeft zeker niet. Wij bieden een groot assortiment boot verlichting aan in de vorm van losse ledlampjes. Deze losse ledlampjes zijn allen multi-voltage en kunnen dus werken met een wisselende 12 of 24 volt spanning. Deze losse lampjes, bijvoorbeeld Talamex ledlampjes, kunt u gebruiken om uw bestaande halogeen- of gloeilamp te vervangen. Mocht u een grote fitting hebben bijvoorbeeld een E14 of E27 fitting dan hebben we adapters die verlopen van een "ouderwetse" schroeffitting naar bijvoorbeeld G4.

Boot verlichting van 12 volt en 24 volt

De meeste boot verlichting die wij verkopen is geschikt voor 12 volt en voor 24 volt. De werkspanning staat altijd bij het product vermeld. Nagenoeg alle led boot verlichting is multi-voltage. Dat wil zeggen dat in de ledlamp ook een klein beetje elektronica is ingebouwd die ervoor zorgt dat de ledverlichting blijft werken bij wisselende spanningen. De meeste led verlichting voor boten werkt tussen de 12 en 28 volt. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat door piekspanning uw ledverlichting stuk gaat. Er is overigens wel ledverlichting die specifiek voor 12 of 24 volt bedoeld is. Heeft u vragen over 12 volt boot verlichting? Onze deskundige medewerkers helpen u graag!

De beste boot verlichting koopt u online bij Nautic Gear

Bij Nautic Gear koopt u voordelig de beste en de voordeligste boot verlichting, zodat u goed zichtbaar en veilig op het water bent. Of u nu 's avonds gaat varen of in het donker wilt aanmeren, ons uitgebreide assortiment biedt de juiste verlichting voor elke situatie. Met onze hoogwaardige en duurzame verlichting voor uw boot kunt u met een gerust hart genieten van uw vaartocht, met de wetenschap dat u zichtbaar en veilig bent. Maak kennis met ons brede aanbod aan navigatieverlichting, dekverlichting en nog veel meer dekuitrusting en laat uw boot opvallen in het donker met de voordelig geprijsde kwaliteitsproducten van onze online watersportwinkel!

Waarom is boot verlichting zo belangrijk?

Goede boot verlichting is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat u in het donker en bij slechte weersomstandigheden voldoende zicht heeft. Ook voor andere schepen bent u beter zichtbaar. Daarnaast is het voor het comfort aan boord, ook prettig om goed zicht te hebben.

Welke verlichting is verplicht op een boot?

Het is afhankelijk van de lengte van de boot, welke soort boot verlichting verplicht is. Zeilboten die langer zijn van 7 meter en korter dan 20 meter, moeten voorzien zijn van navigatieverlichting en een heklicht aan de achterzijde. Motorboten met een lengte tussen de 7 en 20 meter, moeten voorzien zijn van boordlichten in de kleuren rood en groen en daarnaast een toplicht en heklicht.

Welke verlichting heb ik op mijn boot nodig?

De verlichting die u nodig heeft op uw boot hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het type boot, het vaargebied en de vaartijden (overdag, 's avonds of 's nachts). Over het algemeen zijn er een aantal belangrijke verlichtingselementen die op vrijwel elke boot vereist zijn, namelijk:

  • Navigatieverlichting, zoals een heklicht, boeglicht en boordlichten;
  • Een ankerlicht;
  • Een toplicht;
  • Dekverlichting (optioneel);
  • Onderwaterverlichting (optioneel).