Reddinsgvest kind

Reddinsgvest kind

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een goed reddingsvest voor uw kind is van levensbelang. Varen is leuk maar de veiligheid van uw kind het belangrijkst. Daarom is het goed om een goed reddingsvest voor uw kind uit te zoeken. En: een reddingsvest voor uw kind is geen zwemvest.

Het verschil tussen een reddingsvest en zwemvest is het drijfvermogen. Een reddingsvest heeft altijd een drijfvermogen van minimaal 100N (Newton, opwaartse druk) tot soms zelfs 275N. Daarnaast is het van belang dat een reddinsgvest dat u kind draagt goed aansluit en dat de beenband, ook wel kruisband genoemd gesloten is. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat op kinderen op en rond het water altijd gelet wordt, ook op een kind met een reddingsvest aan.

Gaat u kind spelen lang de waterkant en is ondiep water, zeg maar kniediep? Dan is het beter om andere zwem of drijfhulpmiddelen te gebruiken dan een reddingsvest. Een reddingsvest, ook voor een kind moet bij te water raken vrijelijk het kind op de rug kunnen draaien, en dat lukt niet in water van enkele 10tallen centimeters.

Reddingvest Baby

Heeft u een baby of een klein kind wat een reddingsvest draagt dan is de volgende tip van levensbelang:

  • Laat uw baby of peuter tijdens het dragen van een reddingsvest altijd een zwemluier dragen in plaas van een wegwerpluier!

Het dragen van een wegwerpluier in combinatie met met een reddingsvest voor een kind werkt averechts.
Een wegwerpluier heeft zeer veel drijfvermogen waardoor bij te water raken het achterste van uw kind omhoog wordt gedrukt en het hoofd naar beneden. 
En dat is precies wat je niet wilt. Ook een reddingsvest voor uw kind is zo geconstrueerd dat het bij het te water raken uw kind op de rug draait en zo de ademshalingswegen vrij houdt van het water.

Kinder reddingsvest

Op een onbewaakt moment kunnen kinderen zomaar overboord slaan of te water raken. In winkel van Nautic Gear vind je een kinder reddingsvest dat niet alleen veilig is, maar ook maximale bewegingsvrijheid biedt. Bij een goed functionerend kinder reddingsvest blijft het hoofd van kinderen automatisch boven water. Dit voorkomt dat het kind geen adem kan halen. Vesten voor peuters en kleuters zijn uitgerust met kruisbanden, zodat deze niet over het hoofd kunnen schieten.

Besto kinder reddingsvest

De stevige bevestiging met veiligheidsharnas en RVS sluiting maakt het Besto kinder reddingsvest zeer veilig in gebruik. Deze is bovendien uitgerust met een ring waaraan je gemakkelijk een levenslijn kunt bevestigen. Dankzij de stoere uitvoering met vrolijke kleuren zullen kinderen het Besto kinder reddingsvest met plezier dragen. De ronde kraag verhoogt het draagcomfort. Neem je graag je hond mee? Dan vind je bij Nautic Gear ook hondenzwemvesten.