Reddinsgvest kind

Kinderreddingsvest
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Baltic Kinder Reddingsvest Bambi Supersoft Oranje, 3 - 12Kg
  Normale prijs € 89,95 € 79,95
 2. Besto SOLAS Baby Reddingsvest 80N 0-15Kg
  Normale prijs € 59,95 € 49,95
 3. Besto SOLAS Kinder Reddingsvest 120N 15-43Kg
  Normale prijs € 59,95 € 49,95
 4. Besto Kinderreddingsvest Econ 100N
  Normale prijs € 39,95 Vanaf € 34,95
 5. Besto Econ Kinderreddingsvest Oranje 100N
  Normale prijs € 41,95 Vanaf € 34,95
 6. Kinderreddingsvest Besto Turn Safe 150N
  Normale prijs € 56,95 Vanaf € 49,95
 7. Baby- en peuterreddingsvest Besto Bebe
  Normale prijs € 48,95 Vanaf € 38,90
 8. Besto Baby en Peuter Reddingsvest
  Normale prijs € 41,95 Vanaf € 36,95
 9. Reddingsvest Besto Racingbelt 100N
  Normale prijs € 44,95 Vanaf € 38,95
 10. Besto Baby en Peuter Reddingsvest Roze
  Normale prijs € 41,95 Vanaf € 35,95
 11. Kinderreddingsvest Besto Racingbelt roze
  Normale prijs € 47,95 Vanaf € 41,95
 12. Baltic Kinder Reddingsvest '99' 100N
  Normale prijs € 51,95 € 44,95
 13. Plastimo Peuterreddingsvest Typhoon 100N 3-10 Kg
  Normale prijs € 45,95 € 39,95
 14. Plastimo Peuterreddingsvest Typhoon 100N 3-10 Kg Geel Motief
  Normale prijs € 44,95 € 38,95
 15. Besto Special Kinderreddingsvest 100N
  Normale prijs € 59,95 Vanaf € 54,95
 16. Baby en peuterreddingsvest Talamex 100N
  Normale prijs € 34,95 € 30,95
 17. Kinderreddingsvest Talamex 100N
  Normale prijs € 37,95 € 33,95
 18. Zwemhulp voor kinderen 2-6 jaar
  Normale prijs € 34,95 € 30,95
 19. Kinderreddingsvest Regatta 100N
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 20. Automatisch kinderreddingsvest Besto Junior inflatable 100N Blauw
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
 21. Automatisch kinderreddingsvest Besto Junior inflatable 100N Roze
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
 22. Automatisch kinderreddingsvest Besto inflatable Pro Junior 100N
  Normale prijs € 166,95 € 144,95
 23. Automatisch kinderreddingsvest Besto Junior inflatable 100N Rood
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
 24. Besto poppenvest, speelgoed reddingsvest voor pop en knuffel
  Normale prijs € 21,95 € 19,15
 25. Besto Solas UM knipperlamp voor reddingsvest
  Normale prijs € 29,95 € 25,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 26. Besto Solas Daniamant Dan W4A Knipperlamp Reddingsvest
  Normale prijs € 23,95 € 20,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 27. Reddingsvest LED knipperlicht Safelite II
  Normale prijs € 16,95 € 14,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een goed reddingsvest voor jouw kind kan van levensbelang zijn. Natuurlijk is varen ontzettend leuk, maar continue om je kind denken omdat je (terecht) bang bent dat het verdrinkt, bederft het vaarplezier nogal. En daarom is het verstandig om een goed passend reddingsvest voor jouw kind uit te zoeken. Een belangrijk verschil om daarbij in acht te nemen is het verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest: namelijk het drijfvermogen. Een reddingsvest heeft altijd een drijfvermogen van minimaal 100N beneden de 100 N spreken we van een zwemvest. Uiteraard is het ook van belang dat een reddingsvest voor je kind goed aansluit en dat de beenband, ook wel kruisband genoemd gesloten is. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je wel altijd op kinderen moet letten wanneer ze zich op of rond het water bevinden, ook al draagt je kind een reddingsvest!
Bovendien: Al onze reddinsgvesten voor kinderen zijn officieel toegelaten! Zo bent u er zeker van dat u en goed reddingsvest koopt dat aan alle eisen voldoet welke voor een type specifiek nodig zijn.

Reddingsvest kind 2 jaar

Wanneer je kind van 2 jaar of ouder gaat spelen langs de waterkant, is een reddingsvest niet per se nodig zeker niet wanneer het water ondiep is. In dat geval is het beter om andere zwem- of drijfhulpmiddelen te gebruiken dan een reddingsvest, een zwemhulp is dan al voldoende. Begeeft je kind zich in de buurt van diep water? Dan is een reddingsvest voor een kind van 2 jaar of ouder uiterst noodzakelijk! Wanneer je een reddingsvest bij je kind aantrekt zijn er een paar dingen waar je goed op dient te letten:

 • Het reddingsvest voor je kind moet goed aansluiten en alle sluitingen moeten dicht kunnen
 • Laat je kind eerst wennen voordat het de hele dag een zwemvest moet dragen
 • Gebruik altijd de kruisband zodat voorkomen wordt dat het reddingsvest over je kind heen schiet
 • Wanneer je peuter een reddingsvest aan heeft en nog een luier draagt, gebruik dan een zwemluier.

Let op! Denk er altijd om dat je het laatste genoemde punt in acht neemt. Een wegwerpluier heeft namelijk een groot drijfvermogen waardoor tijdens het te water raken, het achterwerk van jouw kind omhoog wordt gedrukt en het hoofd juist naar beneden. Het spreekt voor zich dat dit ontzettend gevaarlijk is! Ook een reddingsvest voor je kind is zodanig geconstrueerd dat het bij het te water raken jouw kind op de rug draait en zo de ademhalingswegen vrij houdt van water. Een automatisch reddingsvest voor kinderen adviseren we pas vanaf een jaar of 6 à 7.

Kinderreddingsvest voor 1, 2, 3, 4 en 5 jaar

Op een onbewaakt moment kunnen kinderen zomaar overboord slaan of te water raken. In de online winkel van Nautic Gear vind je een kinderreddingsvest dat niet alleen veilig is, maar ook maximale bewegingsvrijheid biedt, iets wat kinderen erg prettig vinden.
Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze kinder reddingsvest hebben wij voor u en handige filterfunctie ingebouwd.
Wanneer u voor u de juiste fiters selecteert komt u snel tot een aantal uitstekende keuzes.
Bij een goed functionerend kinderreddingsvest blijft het hoofd van kinderen automatisch boven water, daardoor kunnen ze in alle gevallen blijven ademhalen. Kinderreddingsvesten voor peuters en kleuters zijn uitgerust met kruisbanden, zodat deze niet over het hoofd kunnen schieten. Een reddingsvest is alleen geschikt voor diepe wateren. Een kinderreddingsvest gebruiken bij spelende kinderen aan de vloedlijn van het strand heeft weinig nut.

Besto reddingsvest kind

De stevige bevestiging met veiligheidsharnas en RVS sluiting maken het Besto reddingsvest voor je kind uiterst veilig in gebruik. Dit vest is bovendien uitgerust met een ring waaraan je gemakkelijk een veiligheidslijn kunt bevestigen. Dankzij de stoere uitvoering met vrolijke kleuren zullen kinderen het Besto kinderreddingsvest met veel plezier dragen. Bovendien verhoogt de ronde kraag het draagcomfort. Neem je de hond ook graag mee aan boord? Neem voor de veiligheid van je trouwe viervoeter dan ook zeker eens een kijkje tussen de hondenzwemvesten van Nautic Gear! Heb je vragen over een Besto reddingsvest voor jouw kind of over iets anders? Bel dan gerust met onze klantenservice, zij helpen je graag met het beantwoorden van je vragen en het maken van de juiste keuze!

Reddingsvest voor je kind bij Nautic Gear kopen

Wil je genieten van een hoop voordelen? Dan is een reddingsvest voor je kind bij Nautic Gear kopen een razend goed idee! Ten eerste hebben we een deskundige klantenservice die je, mocht je er niet uitkomen, altijd kunt bellen of mailen. Daarbovenop profiteer je van een ruime keuze aan kleurrijke en superveilige reddingsvesten voor kinderen! We hebben zelfs een Besto poppen reddingsvestje in ons assortiment, zodat je kleintje ook zijn lievelingsknuffel veilig mee aan boord kan nemen. Bovendien neemt dit de drempel voor het dragen van een reddingsvest bij je kind ook meteen weg. Bestel je boven een bedrag van € 50? Dan verzenden wij je pakketje gratis en voor niets! Kortom, een reddingsvest voor kinderen bij Nautic Gear kopen is een feestje! En dat geldt ook voor het kopen van alle andere bootaccessoires die je bij ons voor scherpe prijzen kunt bestellen.

Welk kinderreddingsvest moet ik kopen voor mijn kind?

Het lichaamsgewicht van uw kind geeft in eerste instantie een goede richting aan. De meeste kinderreddingsvesten hebben namelijk een aanduiding op basis van dit gewicht. Bijvoorbeeld 0 - 5 Kg of 5 tot 10 kilo ect.
Daarnaast beschikt een reddingsvest voor een kind van bijvoorbeeld 0 tot 2 jaar (babyreddingsvest) over een extra stukje stof tussen de kruisbanden. Dit is om een zwemluier te ondersteunen en dus meer draagcomfort te geven.
Op onze categoriepagina kinderreddingsvesten vindt u een handige filterfunctie. Hiermee filtert u snel naar het voor u geschikte kinderreddingsvest.
Een reddingsvest voor een kind moet niet alleen veilig zijn maar ook goed zitten. Dat betekent dat het goed moet aansluiten en dat het reddinsgvest voorzien moet zijn van kruisbanden.
Kruisbanden lopen onder het kruis van uw kind door en voorkomen bij te water raken het "over het hoofd" schieten van het vest. Deze zijn net zo belangrijk als een grijplus, voldoende steun voor het hoofd en voldoende schuimvolume aan de voorzijde om het kjndin het water op de rug te kunnen draaien.

Wat is het beste kinderreddingsvest?

Er is niet specifiek een redingsvest wat absoluut de beste is. Alle die wij bij Nauticgear.nl verkopen zijn officieel gekeurd en gecertificeerd.
Veel chinese import is dat niet en daarmee levensgevaarlijk!
Omdat dus al onze vesten officieel volgens europeese wetgeving gekeurd en gecertificeerd zijn kunnen we rustig zeggen dat al onze reddinsgvesten een goede koop zijn. De verschillen zitten hem vooral in de klassificatie, draagcomfort, afwerking en materiaal gebruik.
Om u een beetje op weg te helpen hebben we een top 5 kinderreddingsvesten voor u samen gesteld:
 • Nr 1: De Baltic Split Front Oranje Bij dit vest valt men name de prijs kwaliteit op. het is een goed vest voor een zeer interessante prijs, bovendien ook in roze en geel verkrijgbaar
 • Nr 2:De Besto baby en peuterreddingsvest Het voorpand bestaat uit verschillende delen dat het draagcomfort enorm verhoogd. Een fijn, goed zittend vest, leuk dessin en biedt een royale hoofdkraag
 • Nr 3: Voor de meiden, het Besto baby- en peuterreddinsgvest in de kleur roze Gewoon een leuk, fris roze reddingsvest met een prima pasvorm en fluitje.
 • Nr 4: Alleen als voor de looks is deze Baltic pro Sailor 99 een aanrader. Gioed vest met stevige YKK zipper, goede bucles en een stoere print!
 • Nr 5: Het Plastimo Typhoon peuterreddingsvest is vooral de moeite waard doordat het vest min of meer als een jasje past. Grote reflectievlakken geven extra zichtbaarheid en de tailleband en kruisband zorgen voor optimale veiligheid en pasvorm!

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een kinderreddingsvest?

Een veel gemaakte fout bij het kopen van een kinderreddingsvest is dat men een zwemvest koopt in plaats van een reddingsvest! Koop je een reddingsvest bij een supermarkt of warenhuis weet je dan zeker dat je een reddingsvest koopt? of koop je misschien een zwemvest? Heeft zo'n vest wel de juiste cerificering? Wie ga je raadplegen bij zo'n warenhuis? Wij adviseren dan ook een veiligheidsmiddel zoals een reddingsvest bij de specialist aan te schaffen. Dan weet je zeker dat je de jusite aankoop doet.

Gebruik de handige filtering op de website van Nautic Gear om snel tot een goede keuze te komen. Heeft u nog vragen? de klantenservice van Nautic Gear heeft al honderden mensen geholpen met advies bij de aanschaf van een kinderreddingsvest. Belt u dan ook rustig met uw vragen, zij helpen u graag!

Hoe kies ik de juiste maat reddingsvest voor mijn kind?

Het kiezen van de juiste maat reddingsvest voor kinderen vereist enkele belangrijke stappen. Meet eerst het gewicht en de borstomvang van uw kind, omdat reddingsvesten op deze maten zijn gebaseerd. Raadpleeg vervolgens de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te vinden. Zorg ervoor dat het reddingsvest goed aansluit zonder te strak te zitten, en dat er voldoende ruimte is voor beweging. Het vest moet comfortabel zitten en niet omhoog komen wanneer uw kind de armen omhoog steekt. Neem bij twijfel contact op met de klantenservice van Nautic Gear voor advies.

Wat zijn de verschillende soorten kinderreddingsvesten die beschikbaar zijn?

Er zijn verschillende soorten kinderreddingsvesten beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke activiteiten en omstandigheden. Traditionele schuimreddingsvesten zijn duurzaam en bieden constante drijfvermogen. Opblaasbare reddingsvesten zijn lichter en comfortabeler, maar moeten handmatig of automatisch worden opgeblazen. Voor baby's en peuters zijn er speciale reddingsvesten met extra hoofdsteun en harnasriemen voor extra veiligheid. Ook zijn er hybride reddingsvesten die zowel schuim als opblaasbare elementen combineren. Elk type heeft zijn eigen voordelen en het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van de activiteiten en de omgeving waarin uw kind zich bevindt.

Hoe onderhoud ik een kinderreddingsvest om de levensduur te verlengen?

Goed onderhoud van een kinderreddingsvest is essentieel om de levensduur te verlengen. Spoel het vest na elk gebruik af met zoet water om zout, zand en andere verontreinigingen te verwijderen. Laat het vervolgens volledig drogen op een goed geventileerde plaats, uit direct zonlicht en warmtebronnen, om schimmelvorming te voorkomen. Controleer het vest regelmatig op slijtage, scheuren en beschadigde gespen of ritsen.

Voor opblaasbare reddingsvesten is het belangrijk om de gaspatroon en de automatische activeringsmechanismen periodiek te inspecteren en te testen volgens de instructies van de fabrikant. Bewaar het reddingsvest op een droge, koele plaats en vermijd zware voorwerpen die de vorm kunnen vervormen of het vest kunnen beschadigen.

Zijn er speciale reddingsvesten voor baby's en peuters?

Ja, er zijn speciale reddingsvesten ontworpen voor baby's en peuters. Deze vesten bieden extra drijfvermogen en hebben vaak een grotere kraag om het hoofd boven water te houden. Ze zijn voorzien van een harnas of kruisbanden om ervoor te zorgen dat het vest goed blijft zitten, zelfs bij beweging.

De veiligheid en het comfort van uw kind staan hierbij voorop. Bij Nautic Gear vindt u een breed assortiment aan reddingsvesten voor de allerkleinsten, die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zorgen voor maximale bescherming op het water.

Zijn er accessoires die ik kan toevoegen aan het reddingsvest van mijn kind voor extra veiligheid?

Ja, er zijn verschillende accessoires die u kunt toevoegen aan het reddingsvest kinderen voor extra veiligheid. Overweeg het toevoegen van een noodfluitje aan het vest, zodat uw kind in geval van nood aandacht kan trekken. Reflecterende strips kunnen de zichtbaarheid verbeteren in het donker of bij slecht weer.

Voor opblaasbare reddingsvesten kunt u extra CO2-patronen meenemen voor het geval dat het vest opnieuw moet worden opgeblazen. Ook kunnen kleine waterdichte zakken handig zijn voor het bewaren van een ID-kaart of andere essentiële items. Bij Nautic Gear bieden we een scala aan accessoires om de veiligheid van uw kind op het water te maximaliseren.