Gashendel boot

Gashendel boot
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Allpa A89 Gashendel voor Boot
  Normale prijs € 140,95 € 131,95
 2. Allpa A90 Gashendel voor boot
  Normale prijs € 140,95 € 131,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 3. Ultraflex B89 Gashendel voor boot
  Normale prijs € 274,95 € 249,95
 4. Ultraflex B90 Gashendel voor boot
  Normale prijs € 296,95 € 269,95
 5. Ultraflex B103 Gashendel enkel verchroomd
  Normale prijs € 407,95 € 370,95
 6. Ultraflex B104 Gashendel dubbel verchroomd
  Normale prijs € 675,95 € 614,95
 7. Ultraflex B65 Gashendel enkel verchroomd
  Normale prijs € 481,95 € 437,95
 8. Ultraflex B66 Gashendel dubbel verchroomd
  Normale prijs € 832,95 € 756,95
 9. Allpa CH2850 Klassieke Gashendel voor Boot
  Normale prijs € 224,95 € 210,95
 10. Ultraflex B310CH Gashendel voor Boot
  Normale prijs € 492,95 € 442,95
 11. Ultraflex B183 Gashendel voor Boot
  Normale prijs € 245,95 € 205,95
 12. Ultraflex B73 Gashendel enkel zwart
  Normale prijs € 408,95 € 371,95
 13. Ultraflex B74 Gashendel dubbel zwart
  Normale prijs € 684,95 € 622,95
 14. SeaStar Xtreme gashendel met trim
  Normale prijs € 405,95 € 368,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wanneer u op zoek bent naar een gashendel voor uw boot bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres. Een gashendel zorgt ervoor dat u op afstand niet alleen uw boot kunt bedienen maar tegelijk ook de motor in zijn voor- of achteruit kunt zetten. In de meeste gevallen gebeurd dat met dezelfde gashendel en zijn deze functies met elkaar gecombineerd. Het grootste deel van de gashendels die wij verkopen zijn mechanische gashendels waarbij er een schakel en gaskabel gemonteerd moet worden. Er zijn ook elektronische gashendels verkrijgbaar. Deze werken altijd in combinatie met een bepaald type motor. Deze elektronische gashendels regelen elektronisch zowel het gas als de voor- en achteruit.

Een goede gashendel gaat jaren mee. Veel gashendels hebben een behuizing van kunststof. Wanneer deze kunststof gashendels in de openlucht zijn gemonteerd, zoals bijvoorbeeld veel op speedboten, consoleboten maar ook op een flybridge bij een tweede stuurstand hebben deze gashendels veel te lijden van het weer. Zon, weer, wind en regen zijn na verloop van jaren een aanslag op een gashendel. Door deze harde weersomstandigheden kan de behuizing van een gashendel gaan barsten en stukgaan. Controleer dan ook tijdens groot onderhoud de staat van de gashendel en neem gelijk de status van de gas- en schakelkabels mee

Gashendel van de boot vervangen

Bij oudere schepen en boten kan het voorkomen dat de gashendel niet meer goed functioneert en dat is levensgevaarlijk! Dan is het tijd de oude gashendel te vervangen voor een nieuwe. Het mooiste is natuurlijk dat u een nieuw, zelfde, exemplaar aanschaft. Dat maakt het vervangen van de gashendel een stuk eenvoudiger. Bij Nautic Gear vindt u een zeer uitgebreid assortiment gashendels voor zowel zij als topmontage. Merken zoals: Ultraflex, Seastar (Teleflex) en gashendels van Allpa vindt u in ons brede assortiment.

Welke gashendel voor de boot heb ik nodig?

Verschillende motoren vragen om het toepassen van verschillende gashendels. Hierbij wordt in veel gevallen een onderscheid gemaakt tussen gashendels voor;
 • Sterndrive motoren, ook wel hekaandrijving genoemd.
 • Buitenboordmotoren
 • Inboard motoren
Niet elke gashendel is daarom geschikt voor elk motortype. Via de handige filtering kunt u snel op deze pagina selecteren voor welk type motor u een gashendel zoekt.

Gashendels voor zij montage

Een gashendel voor zijmontage, is een vaak voorkomend type. Bij dit model zit de gashendel, afhankelijk van de stuurstand links of rechts tegen of in de wand gebouwd. Gelukkig zijn vrijwel alle gashendels voor zijmontage zowel aan de bakboord- als stuurboordzijde te monteren. Voor de gashendels geschikt voor zijmontage zijn dus zowel opbouw als inbouw modellen verkrijgbaar.

Wanneer u voor het eerst een gashendel plaatst is het van belang dat u rekening houdt met het feit dat er nog een gas- en een schakelkabel op aangesloten moet worden. Let er op dat de radius van de bochten in deze kabel niet te klein moeten zijn (minimaal 20cm)! Hoe ruimer de bocht kan zijn hoe prettiger de bediening! Dat geld ook voor de kabels van stuursystemen Wanneer de kabels vloeiend lopen levert dat extra veel bediencomfort op, zowel van uw gashendel als uw stuurwiel

Gashendels voor opbouwmontage

Een groot deel van de gashendels in omloop zijn de types voor opbouwmontage, ook wel top montage genoemd. Deze gashendels worden veelal op het dashboard geplaatst en zijn zo eenvoudig te bedienen. Deze opbouw modellen zijn verkrijgbaar voor 1 of 2 motoren. Bij 2 motoren beschikken deze gashendels dan ook over twee separate hendels die ervoor zorgen dat het gas en de voor- en achteruit afzonderlijk bediend kunnen worden. De handgrepen van de hendels zijn zo geplast dat u in 1 beweging beide motoren kunt bedienen. Maar zoals gezegd, ook en losse bediening per motor is mogelijk. Dit is erg handig wanneer u beide motoren gebruikt om de boot met de gashendels te manoeuvreren.

Gashendels met extra mogelijkheden zoals warmdraai-stand en trim

De meeste gashendels beschikken over een “warmdraai” stand. Deze stand kan worden ingeschakeld door de gashendel iets “uit te rekken” Eenmaal in deze warmdraaistand kunt u met de gashendel de motor toeren regelen zonder dat de schroef in bedrijf wordt gezet. Deze stand is prettig om te gebruiken wanneer u na het staren de motor even wat hoger in toeren wilt laten lopen dan het standaard stationaire toerental.

Sommige hendels hebben de mogelijkheid om een aangesloten z-drive te trimmen vanaf de gashendel. Hiervoor is dan in veel gevallen een drie-standen schakelaar aangebracht. Het voordeel is dat u tijdens de bediening van het gas direct met dezelfde hand de motor kunt trimmen.

Sommige handige doe-het-zelf-ers sluiten op deze knopjes ook nog wel eens de bediening van de boegschroef aan. Sommige modellen gashendels beschikken over een veiligheidsschakelaar die voorkomt dat e motor gestart kan worden terwijl deze in bedrijf staat. Deze schakelaar is afhankelijk van de gashendel als optie verkrijgbaar en dus niet standaard!

Gashendels kopen bij NauticGear.nl Dit zijn uw voordelen:

Naast gashendels voor de boot vindt u bij NauticGear.nl een zeer royaal assortiment bootaccessoires aan. Want naast gashendels vindt u bij ons ook een zeer uitgebreid assortiment Wema meters aan zoals brandstofmeters voor de boot, tankmeters voor uw watertank maar ook veel andere motorinstrumenten. In de meeste gevallen is het vandaag besteld, volgende werkdag geleverd. Maar er zijn nog meer redenen om klant te worden bij NauticGear.nl:

 • Deskundige klantenservice voor uw vragen of hulp tijdens bestellen
 • Haast? Bestel online en kom direct afhalen bij onze afhaalbalie (bij op voorraad)
 • Duidelijke voorraadstatus ook bij het bestellen van meerdere items van hetzelfde artikel
 • Duidelijke informatie over levermoment
 • Naar keuze verzenden met PostNL of DHL
 • Maak gebruik van duizenden afhaalpunten van deze vervoerders, zodat u niet thuis hoeft te zijn als uw pakket komt
 • Aantrekkelijke, scherpe prijzen en boven de 50,- gratis verzending binnen Nederland (m.u.z. vrachttransport)