Doorspoelklem buitenboordmotor

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Spoeloren vierkant (motor doorspoelklem)
  Normale prijs € 8,95 € 8,25
 2. Spoeloren rond (motor doorspoelklem)
  Normale prijs € 7,95 € 7,50
 3. Spoeloren Double Action (motor doorspoelklem)
  Normale prijs € 29,95 € 26,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een goede doorspoelklem, ook wel spoeloren genoemd zijn voor bezitters van een buitenboordmotor een handig hulpmiddel om de inwendige kanalen van een staartstuk door te spoelen wanneer de motor op de kant staat. Zo'n doorspoelklem bestel je bij Nautic Gear eenvoudig online en leveren wij direct uit eigen voorraad.

Een doorspoelklem is bijvoorbeeld handig wanneer u met een butienboordmotor op zout of brak water vaart. Omdat de motor gekoelt wordt met buitenwater spoelt er dan zout- of brak water door het staartstuk. Op den duur zal dat het staartstuk inwendig aanvreten. Daarom is het verstandig om na het varen of bij het opbergen van de buitenboordmtor niet alleen de buitenzijde van het staartstuk af te spoelen met zoetwater, ook het inwendige van het staartstuk moet gespoeld worden met zoet water om de levensduur te verlengen en aanvreten te voorkomen. Daarvoor gebruik je een doorspoelklem.

Hoe werkt een doorspoelklem

aan de onderzijde van het staartstuk zitten aan beide zijden openingen. Via deze openingen wordt het buitenwater aangezogen om vervolgens het staartstuk en de motor te koelen. Wanneer uw boot met buitenmboordmotor op het droge staat wordt dfe doorspoelklem over deze openingen gezet als een soort hoodftelefoon. Aan de doorspoelklem zit meesatal een Gardena slangaansluiting waarop een tuinslang kan worden aangesloten. Een maal aangesloten op de kraan wordt het water via de tuinslang naar de doorspoelklem geleid waarbij dit water links en rechts uit de doorspoelklem komt. Hierdoor wordt op het dorge voldoende water aangevoerd die door de buitenboordmotor opgezogen wordt en als koelwater wordt gebruikt.

Daarom zal een doorspoelklem altijd fors lekken. Dat is niet erg maar houdt u er wel rekeing mee. Op deze manier kan een doorspoel klem gebruikt worden om het inwendige van het staartstuk schoon te spoelen, maar ook wanneer u de motor wilt laten lopen wanneer uw boot op de trailer op het droge staat. Want ook dan heeft de buitenboordmotor immers koelwater nodig.

Doorspoelklem kopen

Een doorspoelklem isbij Nautic Gear eenvoudig en snel aan te schaffen. We hebben een paar modellen waarmee we eigenlijk alle motoren wel afdekken. De variant waarbij uit beide zijden van de klem water komt is behoorlijk in trek.
Het kopen van een doorspoelklem bij Nautic Gear heeft voor u een aantal voordelen:

 • Levering direct uit eigen voorraad.
 • Voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Scherpe prijzen voor doorspoelklemmen van bekende merken.
 • Uitgerust met gardena aansluiting.
 • Deskundige klantenservice die u kan helpen met uw vragen
 • Afhalen bij het magazijn mogelijk, na het plaatsen van een online bestelling.

Bij Nautic Gear verkopen we doorspoelklemmen / spoeloren van o.a Talamex, Allpa en Trem. Ook vindt u bij ons een royaal assortiment brandstoftank voor buitenboordmotor. We hebbben ze van 12- tot 30 met of zonder tankmeter. Zo ziet u, bij Nautic Gear is het one-stop-shop. Vragen? onze klantenservice helpt u graag!