Hydrofoils

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Stingray Starfire Hydrofoil Starfire voor buitenboordmotoren van 40 tot 300 PK
  Normale prijs € 124,95 € 116,95
 2. Stabilisator buitenboordmotor 4-50pk, trimvlakken
  Normale prijs € 39,95 € 36,95
 3. Stabilisator buitenboordmotor > 50pk, trimvlakken
  Normale prijs € 42,95 € 39,95
 4. Nuova Rade Hydrofoil LZ Buitenboordmotor tot 50 PK
  Normale prijs € 29,95 € 27,95
 5. Nuova Rade Hydrofoil LZ Buitenboordmotor vanaf 50 PK
  Normale prijs € 39,95 € 36,95
 6. Stingray Starfire Hydrofoil JR-XRIII-1 Junior trimvlak, 25 - 75 PK
  Normale prijs € 218,95 € 204,95
 7. Stingray Starfire Hydrofoil SR-XRIII-1 Senior trimvlak, 75 - 300+ PK
  Normale prijs € 254,95 € 228,95
 8. Stingray Classic Pro Hydrofoil 40 tot 300pk
  Normale prijs € 229,95 € 205,95
 9. Smart Tabs SX trim- en stabilisatiesysteem
  Normale prijs € 206,95 Vanaf € 179,95
 10. Smart Tabs RVS trim- en stabilisatiesysteem
  Normale prijs € 251,95 Vanaf € 228,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met het aanbrengen van een hydrofoil aan uw buitenboordmotor creëert u een draagvleugel die helpt het ‘dansen’ van uw boot tegen te gaan bij hoge snelheden met een kleine golfslag. Het aanbrengen van een hydrofoil aan uw buitenboordmotor gaat meestal zonder boren en is dus voor een handige klusser prima zelf te doen. Hydrofoils worden vrijwel altijd toegepast bij speedboten met een buitenboordmotor. Daar zijn ze in eerste instantie ook voor ontworpen.

Hoe werken hydrofoils?

Hydrofoils zijn vleugelachtige structuren die bijvoorbeeld onder een rubberboot zijn bevestigd. Ze creëren lift wanneer de buitenboordmotor snelheid maakt, waardoor de romp uit het water wordt getild. Dit vermindert de weerstand, verhoogt de snelheid en verbetert de stabiliteit van de boot. Hydrofoils kunnen worden aangepast met zogeheten flaps om de lift en houding te regelen.

De montage van hydrofoils

Door te kiezen voor een montage van hydrofoils, profiteert u van een aantal voordelen. De snelheid van de boot door het water zorgt voor een waterdruk aan de onderzijde van de hydrofoil. Hierdoor wordt de achterkant van de boot als het ware omhoog getild en de kop van de boot gaat naar beneden met als gevolg een veel strakkere en rustigere vaart. De meeste hydrofoils kunnen dus zonder te boren worden gemonteerd met klemschroeven, maar bieden tevens de mogelijkheid ze vast te schroeven aan de buitenboordmotor van bijvoorbeeld de rubberboot. Hiermee verkleint u de kans om uw hydrofoil te verliezen. De meeste van deze hydrofoils worden vastgemaakt aan de cavitatieplaat van de buitenboordmotor.

Hydrofoils van bekende merken zoals Stingray

De hydrofoils van Stingray zijn een van de meeste verkochte bekendste hydrofoils. Dit merk heeft namelijk een aantal grote voordelen, bijvoorbeeld met het oog op de montage. Een Stingray hydrofoil monteert u namelijk zonder te boren met twee inbussen. Daarnaast heeft Stingray deze producten voor bijna elk boottype! Zo loopt de range op van motoren met 9.9 pk tot wel 300 pk. De Stingray Starfire Junior is bijvoorbeeld een veel verkocht type op lichtere buitenboordmotoren. Hij is te monteren op motoren van 25 tot 75 pk en levert naast veel voordelen op het gebied van de vaarprestaties ook nog eens een forse brandstofbesparing op.

Hydrofoils voor de buitenboordmotor: voordelig bij Nautic Gear!

Hydrofoils zijn innovatieve toevoegingen voor buitenboordmotoren die de prestaties op het water verbeteren. Deze ‘vleugels’ worden onder de motor bevestigd en zorgen voor extra lift. Wanneer de boot snelheid maakt, tillen de hydrofoils de motor en de achterkant van de boot iets uit het water, waardoor de weerstand wordt verminderd. Dit resulteert in een soepelere en efficiëntere voortstuwing door het water, met verhoogde snelheid en brandstofbesparing tot gevolg. Voor een elektrische buitenboordmotor betekent dit dat u langer en verder op één accu kunt varen. Bovendien verbetert de stabiliteit en manoeuvreerbaarheid van de boot, waardoor u meer controle heeft, zelfs bij hoge snelheden of veel golfslag. Met hydrofoils haalt u het maximale uit de buitenboordmotor en geniet u van de meest ultieme vaartochten! En u vindt ze tegen een scherpe prijs in onze online watersportwinkel.

Bekijk de productvideo van de Stingray Hydrofoils