Hydrofoils

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Stingray Starfire Hydrofoil Starfire voor buitenboordmotoren van 40 tot 300 PK
  Normale prijs € 128,95 € 111,95
 2. Stabilisator buitenboordmotor 4-50pk, trimvlakken
  Normale prijs € 39,95 € 34,95
 3. Stabilisator buitenboordmotor > 50pk, trimvlakken
  Normale prijs € 39,95 € 34,95
 4. Stingray Starfire Hydrofoil JR-XRIII-1 Junior trimvlak, 25 - 75 PK
  Normale prijs € 229,95 € 199,95
 5. Stingray Starfire Hydrofoil SR-XRIII-1 Senior trimvlak, 75 - 300+ PK
  Normale prijs € 254,95 € 221,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 6. Stingray Classic Pro Hydrofoil 40 tot 300pk
  Normale prijs € 229,95 € 199,95
 7. Smart Tabs SX trim- en stabilisatiesysteem
  Normale prijs € 206,95 Vanaf € 179,95
 8. Smart Tabs RVS trim- en stabilisatiesysteem
  Normale prijs € 275,95 Vanaf € 239,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met het aanbrengen van een hydrofoil aan uw buitenboordmotor creëert u een draagvleugel die helpt het ‘dansen’ van uw boot tegen te gaan bij hoge snelheden met een kleine golfslag. Het aanbrengen van een hydrofoil aan uw buitenboordmotor gaat meestal zonder boren en is dus voor een handige klusser prima zelf te doen. Hydrofoils worden vrijwel altijd toegepast bij speedboten met een buitenboordmotor. Daar zijn ze in eerste instantie ook voor ontworpen.

Door de snelheid van de boot door het water ontstaat er een waterdruk aan de onderzijde van de hydrofoil waardoor de achterkant van de boot als het ware omhooggetild wordt en de kop van de boot naar beneden gaat met als gevolg een veel strakkere en rustigere vaart. Veel hydrofoils kunnen dus zonder te boren worden gemonteerd met klemschroeven, maar bieden tevens de mogelijkheid ze vast te schroeven aan uw buitenboordmotor. Hiermee verkleint u de kans om uw hydrofoil te verliezen. De meeste hydrofoils worden vastgemaakt aan de cavitatieplaat van de buitenboordmotor.

Hoe werken hydrofoil?

Hydrofoils zijn vleugelachtige structuren die bijvoorbeeld onder een rubberboot zijn bevestigd. Ze creëren lift wanneer de boot snelheid maakt, waardoor de romp uit het water wordt getild. Dit vermindert de weerstand, verhoogt de snelheid en verbetert de stabiliteit van de boot. Hydrofoils kunnen worden aangepast met zogeheten flaps om de lift en houding te regelen.

Stingray Hydrofoils

Een van de meest verkochte hydrofoils zijn de hydrofoils van Stingray en dat is niet zo raar. Een Stingray Hydrofoil monteer je namelijk zonder te boren. Met twee inbussen wordt de hydrofoil gemonteerd. Daarnaast heeft Stingray hydrofoils voor bijna elk boottype! Zo loopt de range op van motoren met 9.9 pk tot wel 300 pk. De Stingray Starfire Junior is bijvoorbeeld een veelverkocht type. Hij is te monteren op motoren van 25 tot 75 pk en levert naast veel vaarvoordelen ook een forse brandstofbesparing op.

Hydrofoil voor de buitenboordmotor

Hydrofoils zijn innovatieve toevoegingen voor buitenboordmotoren die de prestaties op het water verbeteren. Deze ‘vleugels’ worden onder de motor bevestigd en zorgen voor extra lift. Wanneer de boot snelheid maakt, tillen de hydrofoils de motor en de achterkant van de boot iets uit het water, waardoor de weerstand wordt verminderd. Dit resulteert in een soepelere en efficiëntere voortstuwing door het water, met verhoogde snelheid en brandstofbesparing tot gevolg. Voor een elektrische buitenboordmotor betekent dit dat u langer en verder op één accu kunt varen. Bovendien verbetert de stabiliteit en manoeuvreerbaarheid van de boot, waardoor je meer controle hebt, zelfs bij hoge snelheden of veel golfslag. Met hydrofoils haal je het maximale uit je buitenboordmotor en geniet je van de meest ultieme vaartochten! En u vindt ze tegen een scherpe prijs in onze watersportwinkel.

Bekijk de productvideo van de Stingray Hydrofoils