Hydrofoils

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Met het aanbrengen van een Hydrofoil aan uw buitenboordmotor creert u een draagvleugel die helpt het "dansen" van uw boot tegen te gaan bij hoge snelheden met een kleine golfslag. Het aanbrengen van een Hydrofoil aan uw buitenboordmotor gaat meestal zonder boren en is dus voor een handige klusman prima zelf te doen. Hydrofoils worden vrijwel altijd toegepast bij speedboten met een buitenboordmotor. Daarvoor zijn ze ook ontworpen. Door de snelheid van de boot door het water onstaat er een waterdruk aan de onderzijde van de hydrofoil waardoor de achterzijde van de boot omhooggelift wordt en de punt van de boot naar beneden gaat met als gevolfg een veel strakkere en rustigere vaart.

Veel hydrofoils kunnen dus zonder boren worden gemonteerd met klemschroeven maar beiden tevens de mogelijkheid ze vast te schroeven aan uw buitenboordmotor.
Hiermee verkleint u de kans uw hydrofoil te verliezen. De meeste hydrofoils worden vastgemaakt aan de cavitatieplaat van de buitenboordmotor.

Stingray Hydrofoils

Een van de meest verkochte hydrofoils zijn de hydrofoils van Stingray en dat is niet zo raar. Een stingray Hydrofoil monteer je zonder boren. Met twee inbussen wordt de hydrofoil gemonteerd. Daarnaast heeft Stingray hydrofoils voor nagenoeg elk boottype! zo loopt de range op van motoren met 9.9 Pk tot wel 300 Pk. De Stingray Starfire Junior is bijvoorbeeld een veelverkocht type. Hij is te monteren op motoren van 25 tot 75 Pk en levert naast veel vaarvoordelen ook een forse brandstofbesparing op.

Bekijk de productvideo van de Stingray Hydrofoils