Dekslot en steigerslot

Dek & Steigersloten
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Stazo Lasso Kabel QL 20mm. 2,5 of 5 meter lengte
  Normale prijs € 80,95 Vanaf € 73,95
 2. Stazo wand en dek anker Amsterdam, RVS
  Normale prijs € 72,95 € 65,95
 3. LOCKK Muur en vloer anker ART4
  Normale prijs € 58,95 € 43,95
 4. Stazo Wall Dock ankerplaat
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wanneer u op zoek bent naar een dekslot is er veel te koop. Maar zoals u weet is het slot net zo sterk als de zwakste schakel. Die zwakste schakel is vaak de bevestiging van het slot, ketting of kabel aan de boot zelf. Dat lost u op door een goed dekslot te bestellen. Het voordeel van zo’n dekslot is dat het dekdeel rotsvast op uw boot bevestigd kan worden met de diefstalbestendige bevestigingsmaterialen. Op die manier creëert u een stevig aangrijppunt op uw boot om uw boot vast te leggen. U bent ervan verzekerd dat de ketting of lassokabel ook stevig met uw boot is verbonden.

Het mooie van bijvoorbeeld het Stazo Decklock is dat de gebruikte kabel voorzien is van een quick-link systeem. Dit is een handige sluiting die bestaat uit een RVS connector aan het einde van de lassokabel die in het slot gestoken kan worden en zo snel uw boot op slot legt, bijvoorbeeld aan de steiger of aan de wal.

Dekslot als Steigerslot

Een deklslot wordt vaak gebruikt in combinatie met een steigerslot of ankerplaat om de boot mee vast te leggen aan de steiger of aan de wal. Dat gaat zolang er ook aan de kant of op de wal een goed en stevig punt is om de kabel of ketting aan vast te maken.

Ontbreekt zo’n punt dan hebben wij bij Nautic Gear een goed assortiment ankerplaten die aan de wand of op de steiger kunnen worden bevestigd en zo een robuust aanknopingspunt vormen voor een steigerslot of dekslot. Al deze ankerplaten kunnen vandalisme-proof worden vastgezet en zij er in verschillende soorten en maten.

Dekslot kopen

Wanneer u een deskslot wilt kopen bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres. Wij verkopen ART of SCM goedgekeurde deksloten en leveren deze uit voorraad. Het is verstandig om uw boot van een goed dekslot te voorzien om ook verzekeringstechnisch goed afgedekt te zijn. Vraag altijd aan uw eigen verzekeraar wat de specifieke eisen zijn voor uw boot.

Wanneer u vragen heeft over een dekslot of steigerslot dan helpen wij u graag.
Naast deksloten en steigersloten kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor een uitgebreid assortiment andere sloten, zoals:

 • Een Buitenboordmotorslot: Hiermee voorkomt u diefstal van uw buitenboordmotor
 • Een Hangslot boot: Met een goed hangslot en lassokabel zet u elke boot stevig op slot