12 volt TV

12 Volt LED Tv's
Highlights

12 Volt TV

Een goede 12 volt TV koop je bij Nautic Gear. Waarom? Omdat bij aanschaf van een 12 volt TV meer nodig is dan alleen de TV. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een 12 of 24 volt TV maar ook voor de extra benodigdheden zoals een DVB-T antenne, of een spannings stabilisator voor die TV's die wel op 12 volt werken maar geen ingebouwde stabilisator hebben. Zo'n stabilisator beschermd je TV tegen over- en onderspanningen.

Bij Nautic Gear kunt u terecht voor 12 volt TV's in 19 Inch, 20 Inch 22 Inch, 24 Inch en 32 Inch en met of zonder DVD-Speler.
Wij zijn een Officiële Nederlande TV Dealer en dus is 2 jaar garantie zonder extra meerkosten bij ons standaard op alle merken die we voeren zoals :Avtex, Nikkei Mobile, Nokia en Alphatronics.

Tegenwoordige hebben de meeste 12 volt tv's een ingebouwde digitenne ontvanger (DVB-T ontvanger) zodat u geen los kastje nodig heeft voor de ontvangst van DVB-T televisie.

Sommige TV's beschikken zelfs over een ingebouwde satellietontvanger zodat je onderweg in combinatie met een schotelantenne via de satelliet TV kunt kijken.(Canal Digitaal / TV Vlaanderen). De meeste 12 volt TV's kunnen via de USB poort ook Multimedia bestanden afspelen.

12 Volt SMART TV Steeds meer modellen beschikken naast allerlei uitgebreide ontvangst mogelijkheden steeds vaker over een SMART functie. Hiermee wordt een "standaard" 12 volt tv een SMART TV! Wel zo handig wanneer er niks op TV is. Eenvoudig kunt u dan kijken nar Netflix, VideoLand of andere streamingsdiensten, zoalng u maar een goede internet verbinding heeft. De aantrekkelijkste SMART Tv's zijn de modellen met WebOS of de Google Certified modellen. Meer weten over Smart TV's? Lees ons blog over 12 volt Smart Tv's
Alle TV's die wij verkopen kunnen ook op 220 volt netspanning worden aangesloten, zodat u in de wintermaanden de TV ook thuis kunt gebruiken.

12 Volt TV voor de boot

Met TV aan boord van uw boot op 12 Volt  kunt u ook onderweg en op vakantie heerlijk onstpannen kijken naar een goede serie of film.
Wanneer uw binnen Nederland blijft varen is een TV met een ingebouwde DVB-T Ontvanger (Digitenne) het meest voor de hand liggend.
Via DVB-T kunt u in Nederland gratis kijken naar de Nederlandse Publieke omroepen. Wel heeft u een DVB-T antenne nodig en in sommige gevallen een Power Inserter om een actieve DVB-T antenne van spanning te kunnen voorzien, nodig voor de beste ontvangst.

12 volt TV voor Camper en Caravan

Een 12 volt Tv in de Camper zorgt ervoor dat u wanneer u enkele dagen op uw eigen energie voorziening wilt camperen u toch uitstekend televisie kunt kijken.
Wij leveren TV's met 12 volt die beschikken over een ingebouwde HD satellietontvanger (DVB-S/S2) Op deze TV's kunt u direct uw betaande satellietschotel aansluiten. Dit scheelt u een losse satellietontvanger, extra energieverbruik en een dubbele afstandsbediening.
Onze TV's gebruiken tussen de 15 en 28 Watt, afhanelijk van het model. Een TV via een 12-220 volt omvormer aansluiten is zeer energie-onzuinig en is daarom niet op voorhand te aan te bevelen, mits het niet anders kan.

Wilt u hetzelfde comfort als thuis? Dan adviseren wij u een TV met een satellietontvanger met FastScan. Dit systeem zorgt voor een probleemloze installatie van zenders wanneer u naar uitzendingen van Canal Digitaal ot TV Vlaanderen wilt kijken. Met name de Nikkei Mobile is zo'n TV, maar ook Avtex ondersteund Fastscan.

Soms heeft een losse satellietontvanger toch de voorkeur. Vaak omdat deze ontvangers meer mogelijkheden ingebouwd hebben om vol-automatische schotels aan te sturen via DiSeQ commando's. Wilt u extra advies? Belt u ons dan, wij helpen u graag!

12 of 24 volt TV Vrachtwagen

TV kijken in de vrachtwagen is voor vrachtwagenchauffeurs vanzelfsprekend. Omdat veel vrachtwagens uitgerust zijn met 24 volt is een 24 Volt TV natuurlijk heel handig! De meeste TV's hebben tevens een ingebouwde DVD-Speler en een USB ingang waar je media bestanden op af kunt spelen.

Wanneer je als vrachtwagenchauffer een TV koopt voor je vrachtwagen dan is een 24 volt TV met ingebouwde DVB-T/T2 ontvanger en een DVB-S/2 ontvanger aan te bevelen. Een Nikkei Mobile TV in combinatie met een 10-28 volt stabilisator is een goede keuze. Ook Avtex levert goede 24 volt TV's met ingebouwde DVB-T/T2 en DVB-S/S2 tuners, geen losse stabilisator nodig maar wel duurder. Maar ook een Nokia TV is via de meegelverde adapter aan te sluiten op 24 volt!
Je hebt dan de mogelijkheid om zowel via DVB-T TV te kijken als via de Satelliet via DVB-S/S2. Uiteraard heb je wel een DVB-T antenne nodig en een satellietschotel.

Mocht je een TV gezien hebben bij ons die je zou willen aanschaffen maar die alleen op 12 volt werkt en niet op 24 volt?
Dan kunnen wij dit oplossen met een spanningsstabilisator. Dit apparaatje regelt de 24 volt vrachtwagenspanning terug naar een stabiele 12 volt spanning, Plug and Play. Hierdoor is elke 12 volt TV aan te sluiten op een 24 volts vrachtwagen installatie!

Wat is het voordeel van een 12 volt TV?

Het voordeel van een 12 volt TV is dat wanneer u geen beschikking heeft over een 230 stroomaansluiting, bijvoorbeeld in boot, camper, caravan of vrachtwagen u toch onderweg TV kunt kijken. In bovenstaande gevallen kan de stroomvoorziening van de TV verzorgd worden door het boordnet van het voor-of vaartuig. Dit is meestal 12 volt.

Dit geeft u de mogelijkheid onderweg, wanneer u wilt TV te kijken. Wanneer de TV eenmaal is aangesloten op 12 volt kunt u deze voeding ook blijven gebruiken wanneer u wel een 230 stroomaansluiting heeft. Immers, meestal worden in degelijke situaties de accu’s opgeladen doormiddel van een acculader.

Dit geeft een extra voordeel: U hoeft niet meer te swichten van aansluiting bij het wisselen van de spanning.

Is elke 12 volt TV geschikt om direct op de accu aan te sluiten?

Het simpele antwoord is: Nee. Dit komt omdat de spanning van en accu in een boot, camper of caravan zelden precies 12 volt is.
Wanneer bijvoorbeeld een acculader gaat laden kan de spanning op de polen oplopen tot zelfs boven de 14 volt! Of bij het bijladen van de accu’s via zonnepanelen.
En 14 volt is geen 12 volt. Ook kan het voorkomen dat er kortstondig piekspanningen ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het starten van de motor.
Zelf onderspanning kan voorkomen, bijvoorbeeld bij het doortrekken van een elektrisch toilet aan boord. Of het gebruik van een caravan Mover. In die gevallen van onderspanning zal de TV uitgaan.

De meeste mobile TV’s hebben een ingebouwde spanningsstabilisator. Deze zorgt bij een wisselende ingangsspanning voor een stabiele 12 volt uitgangsspanning. Het voordeel van deze toestellen in dat ze ook geschikt zijn om direct op 24 volt aan te sluiten. Erg handig bij montage van zo’n 12 volt TV in een vrachtwagen.

Merken als Denson, Avtex en Alphatronics beschikken over dit soort voorzieningen.

Merken zoals Nokia, Nikkei en Salora beschikken niet over een stabilisator om de spanning te regelen. Grappig is dat bij deze toestellen wel een 12 volt kabel standaard word meegeleverd. Vreemd? Niet echt. Deze toestellen kunnen wel wat overspanning aan, echter niet teveel. Je kunt ze daarom wel aansluiten op 12 volt en deze TV’s zullen in de meeste gevallen prima functioneren.

Toch adviseren wij bij deze toestellen en 12 volt spanningsstabilisator aan te schaffen. Voorkomen is beter dan genezen! Want ruim 14 volt laadspanning is echt te veel voor deze toestellen.
Wil je deze toestellen in een 24 volt omgeving gebruiken dan kan dat niet zonder stabilisator. Deze toetellen zijn prijstechnisch erg interessant vergeleken met de “camper” merken.

Werkt een 12 volt TV ook op 230 volt?

Nee, niet elke 12 volt TV beschikt over Smart functies. Echter wel steeds meer toestellen krijgen dit standaard. Intussen zijn de meeste 12 volt TV’s ook wel Smart. Hebben ze Android OS en zijn de Google certified? Dan beschikken ze op dit moment over de meest uitgebreide Smartuncties. Bovendien is een Google Chromecast standaard ingebouwd in de 12 volt TV wat streamen van uw smartphone of tablet heel eenvoudig maakt. Sterker nog: heeft u een Google account? Dan is dit account ook de gebruiken op deze 12 volt Smart TV’s.

Second best besturingssysteem dat gebruikt wordt op 12 volt mobile TV’s is LG’s WebOS.
WebOS is een android besturingssysteem met een LG “sausje” er overheen.

Kan ik met een 12 volt Tv direct tv kijken?

Wanneer u een 12 volt TV koopt kunt u daar alleen TV mee kijken wanneer u deze aansluit op een TV signaal. De meeste TV’s hebben daarvoor een aantal mogelijkheden:
  • Via de ingebouwde DVB-T2 ontvanger waarmee KPN Digitenne te ontvangen is.
U moet dan uiteraard wel een DVB-T2 antenne aansluiten op de TV.
In dit geval ontvangt u alleen de FTA kanalen (free to air) zoals NPO 1,2 en 3 plus regionale omroepen. Wilt u ook de commerciële zenders bekijken dan heeft u een abonnement bij KPN Digitenne nodig.
  • Via de ingebouwde DVB-S2 ontvanger
Wanneer u op deze DVB-S2 ontvanger een schotel antenne aansluit kunt u TV ontvangen. Wilt u Nederlandse TV ontvangen? Dan heeft u een abonnement bij Canal Digital hiervoor nodig. Een mooie optie voor bezitters van een camper of caravan. Vaart u met een boot in Nederland dan is DVB-T2 ontvangst een betere optie.
  • Via de ingebouwde DVB-C ontvanger, de digitale kabelontvanger
Via deze ontvanger kunt u de TV aansluiten op een kabelnetwerk. Onderweg voor de watersporter niet zo belangrijk, echter wanneer u in de winter de TV mee neemt naar huis biedt dit de mogelijkheid de TV thuis op het kabelnetwerk aan te sluiten.
Voor mensen met een camper of caravan kan dit wel een interessante optie zijn wanneer u standplaats op de camping ook een kabel Tv voorziening biedt.

Bij Nautic Gear kunt u niet alleen terecht voor een uitstekende 12 volt TV maar ook voor handige Tv wandbeugels, om uw Tv op e hangen aan de wand. Maar ook voor een losse DVB-T2 ontvanger kunt u bij ons goed slagen!
Wilt u tijdens het varen het TV comfort van thuis? Dan helpen wij u graag. Heeft u vragen? Belt u dan met onze deskundige klantenservice die al meer dan een decennia lang gedegen advies en expertise leveren om u te helpen bij een goede aankoop!