Brandstoftank inbouw boot

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Meest verkocht
  Inbouw Brandstoftank, kunststof, 33-140 liter
  Normale prijs € 123,95 Vanaf € 107,95
 2. Allpa Brandstoftank/Jerrycan Kunststof 22 Liter met Indicator
  Normale prijs € 43,95 € 37,95
 3. Allpa flensplaat voor brandstoftank diameter 175mm
  Normale prijs € 52,95 € 45,95
 4. Inbouw Brandstoftank, RVS, 21-120 liter
  Normale prijs € 328,95 Vanaf € 285,95
 5. Inbouw Brandstoftank verticaal, RVS, 21-50 liter
  Normale prijs € 298,95 Vanaf € 259,95
 6. Allpa Brandstoftank Kunststof 40 Liter met Flensplaat en Handvatten
  Normale prijs € 143,95 € 124,95
 7. Vulset inbouw brandstoftank
  Normale prijs € 19,95 € 17,75
 8. Bevestigingsset voor Brandstoftank of Accubak
  Normale prijs € 14,95 € 13,25
Tonen als Foto-tabel Lijst

Op zoek naar een brandstoftank voor uw boot?
Bij Nautic Gear leveren we een groot aantal vaste inbouw brandstoftanks voor aan boord van uw schip. ook wanneer u uw bestaande brandstoftank wilt vervangen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen zowel brandstoftank van kunststof (polyethyleen) als RVS.

In beide gevallen zijn ze uiteraard geschikt voor zowel diesel als benzine. De meeste brandstoftanks voor boten worden geleverd met een flensplaat waarop de aansluitingen kunnen worden gemaakt van de brandstof- en retourleiding, de ontluchting, de vulaansluiting en de aansluiting voor een tankgever, bijvoorbeeld een Wema S5 gever.
Deze past zo op de flensplaat van bijvoorbeeld de Allpa of Osculati brandstoftanks van kunststof. Let bij het bestellen van de gever op de hoogte maat van de tank en kies een gever die daar 1,5 tot 2 cm onder zit qua lengte.

Brandstoftank voor de boot van kunststof

De meeste brandstoftanks voor de boot die geplaatst worden zijn van kunststof. Dit kunststof (polyethyleen) is diesel en benzine bestendig. Deze tanks zijn in diverse maten verkrijgbaar. De maatvoering van de brandstoftanks loopt uiteen van 500x350x300mm (lxbxh) in een 42 Liter uitvoering tot brandstoftanks van 140 liter inhoud met een maatvoering van 1100x400x400mm (lxbxh).

Bij de aanschaf van een brandstof tank voor de boot moet u wel rekening houden met het feit dat op de hoogte maat van de brandstoftank u nog 2 cm bij moet tellen voor de flensplaat. En op die flensplaat moeten nog aansluitingen worden gemaakt. Goed meten van te voren is dan ook echt wel even van belang.

Wanneer u een brandstoftank vervangt wordt de nieuwe brandstoftank vaak op dezelfde plaats teruggezet op de boot waar de oude stond. Toch is het te adviseren om even na te gaan of die bestaande plek wel de beste is. Zeker wanneer de tank in de lengterichting van het schip aan de zijkant, bijvoorbeeld onder het gangboord is geplaats. Zo’n plek zorgt er vaak voor dat de boot bij een volle tank scheef gaat hangen.

Als het kan is het beter om een tank midscheeps, overdwars te plaatsen of in de lengterichting zoveel mogelijk in het midden van het schip. Dit om scheefhangen zoveel mogelijk te voorkomen en tegen te gaan. Naast en brandstoftank heeft u nog een aantal ander zaken nodig om de tank goed aan te sluiten.

Bijvoorbeeld een dekdop in het gangboord. Tussen de dekdop en de brandstoftanktank wordt een speciale brandstofslang voor brandstof aangesloten. Dan heeft u nog een tankontluchter nodig en brandstofslang voor naar en van de motor. Deze slang kunnen wij op elke lengte leveren in 8 en 10 mm binnen diameter, waarbij 8mm een veel voorkomende maat is. Een 10 mm kan gebruikt worden als ontluchting slang.

Brandstoftank voor de boot kopen bij Nautic Gear

Wanneer u eenmaal de juiste maat heeft bepaald voor het kopen van uw brandstoftank bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres. Wij verkopen de inbouw brandstoftanks voor de boot direct uit eigen voorraad. Zo heeft u uw bestelling snel in huis. Bovendien kunt u voor de aanverwante zaken, zoals bijvoorbeeld brandstofslang en dekdoppen ook bij ons terecht. “one-stop-shop”

Daarnaast biedt het kopen van een brandstoftank voor uw boot bij Nautic Gear nog een aantal andere voordelen:

 • Directe levering
 • Alle maten op voorraad
 • Aanverwante artikelen eveneens meestal direct leverbaar
 • Wij verkopen alleen gerenommeerde en beproefde merken
 • Haast? Haal uw brandstoftank bestelling na het online plaatsen ervan af bij onze vestiging in Veenendaal.
 • Niet goed? geld terug.

Heeft u vragen over de aanschaf van een brandstoftank voor uw boot? Belt u ons dan, wij helpen u graag!

Bij Nautic Gear kan je ook terecht voor een brandstof jerrycan voor het transport van brandstof. Bekijk ons ruime assortiment online>>