Brandstoftank inbouw boot

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Meest verkocht
  Inbouw Brandstoftank, kunststof, 33-140 liter
  Normale prijs € 118,95 Vanaf € 107,95
 2. Allpa Brandstoftank/Jerrycan Kunststof 22 Liter met Indicator
  Normale prijs € 46,95 € 43,95
 3. Allpa Brandstoftank Kunststof 40 Liter met Flensplaat en Handvatten
  Normale prijs € 139,95 € 130,95
 4. Inbouw Brandstoftank, RVS, 21-120 liter
  Normale prijs € 328,95 Vanaf € 294,95
 5. Inbouw Brandstoftank verticaal, RVS, 21-50 liter
  Normale prijs € 298,95 Vanaf € 267,95
 6. Allpa flensplaat voor brandstoftank diameter 175mm
  Normale prijs € 59,95 € 56,95
 7. Easy Switch Brandstof Flensplaat Rood voor Nuova Rade Diablo Tank
  Normale prijs € 51,95 € 46,95
 8. Easy Switch Blinde Flensplaat Wit voor Nuova Rade Diablo Tank
  Normale prijs € 12,95 € 11,95
 9. Vulset inbouw brandstoftank
  Normale prijs € 16,95 € 15,95
 10. Bevestigingsset voor Brandstoftank of Accubak
  Normale prijs € 14,95 € 14,25
Tonen als Foto-tabel Lijst

Bent u zoek naar een brandstoftank voor uw boot? Bij Nautic Gear leveren we een groot aantal vaste inbouw brandstoftanks voor aan boord van uw schip. Ook wanneer u uw bestaande brandstoftank wilt vervangen bent u bij ons aan het juiste adres. We verkopen zowel brandstoftanks van kunststof (polyethyleen) als van rvs. In beide gevallen zijn ze uiteraard geschikt voor zowel diesel als benzine. De meeste brandstoftanks voor boten worden geleverd met een flensplaat. Op deze flensplaat kunnen aansluitingen worden gemaakt voor de brandstof- en retourleiding, de ontluchting, de vulaansluiting en de aansluiting voor een tankgever, zoals bijvoorbeeld een Wema S5 gever. Deze past zo op de flensplaat van bijvoorbeeld de Allpa of Asculati brandstoftanks van kunststof. Let bij het bestellen van de brandstofgever op de hoogtemaat van de tank en kies er een die daar 1,5 tot 2 cm onder zit qua lengte.

Hoe kies ik de juiste grootte brandstoftank voor mijn boot?

Het kiezen van de juiste brandstoftank voor uw boot begint bij het bepalen van uw vaardoelen en de verwachte afstanden die u wilt afleggen. Controleer de brandstofefficiëntie van uw boot en voeg een veiligheidsmarge toe voor noodgevallen. Zorg ervoor dat de tank fysiek past in de beschikbare ruimte aan boord zonder de boot te overbelasten. Weeg daarna de kosten van een grotere tank af tegen de voordelen van een grotere actieradius. Als u twijfelt, dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor deskundig advies.

Brandstoftank voor uw boot van kunststof

De meeste brandstoftanks voor de boot die geplaatst worden zijn van kunststof. Dit kunststof (polyethyleen) is diesel en benzine bestendig. Deze tanks zijn in diverse maten verkrijgbaar. De maatvoering van de brandstoftanks loopt uiteen van in een 42 Liter uitvoering tot brandstoftanks van 140 liter inhoud met een maatvoering van. Bij de aanschaf van een brandstof tank voor uw boot moet u wel rekening houden met extra ruimte voor de flensplaat, tel daarom nog 2 cm op bij de hoogtemaat van de brandstoftank. En op die flensplaat moeten nog aansluitingen worden gemaakt. Goed meten van tevoren is daarom van belang.

De juiste plaatsing van een brandstoftank in uw boot

Wanneer u een brandstoftank vervangt, wordt de nieuwe brandstoftank vaak op dezelfde plaats teruggezet als waar de oude stond op de boot. Toch is het te adviseren om even na te gaan of die bestaande plek wel de beste is. Zeker wanneer de tank in de lengterichting van het schip aan de zijkant, bijvoorbeeld onder het gangboord, is geplaatst. Zo’n plek zorgt er vaak voor dat de boot bij een volle tank scheef gaat hangen. Als het kan is het beter om een tank midscheeps, overdwars te plaatsen of in de lengterichting zoveel mogelijk in het midden van het schip. Dit om scheef hangen zoveel mogelijk te voorkomen.

Naast en brandstoftank heeft u nog een aantal ander zaken nodig om de tank goed aan te sluiten. Bijvoorbeeld een dekvuldop in het gangboord. Tussen de dekdop en de brandstoftank wordt een speciale brandstofslang voor brandstof aangesloten. Dan heeft u nog tankontluchting nodig en brandstofslang voor naar en van de motor. Deze slang kunnen we op elke lengte leveren in 8 en 10 mm binnen diameter, waarbij 8mm een veel voorkomende maat is. Een 10 mm kan goed gebruikt worden als ontluchtingsslang.

Wat is het verschil tussen een brandstoftank van kunststof en rvs voor de boot?

Uiteraard is het grootste verschil het materiaal, maar er komen meer factoren bij kijken waarop u uw keuze kunt baseren wanneer u een brandstoftank gaat aanschaffen. Zo is een rvs-tank goed bestand tegen corrosie en erg duurzaam. Van nature zijn kunststoftanks niet vatbaar voor roest, maar ze kunnen wel aangetast worden door uv-straling en chemicaliën. Omdat ze niet vatbaar zijn voor corrosie zijn kunststoftanks met name geschikt zin voor zoetwateromgevingen. Rvs tanks zijn een stukje duurzamer en kunnen erg lang meegaan zonder aanzienlijke slijtage, dit maakt ze geschikt voor zoutwater en agressieve omgevingen.

Brandstoftank voor de boot kopen bij Nautic Gear

Wanneer u eenmaal de juiste maat heeft bepaald van uw brandstoftank, bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres om deze te kopen. Wij verkopen de inbouw brandstoftanks voor de boot direct uit eigen voorraad. Zo heeft u uw bestelling snel in huis. Bovendien kunt u voor de aanverwante zaken, zoals brandstofslangen en dekdoppen, bij ons terecht. Maar ook bent u bij Nautic Gear aan het juiste online adres voor een brandstof jerrycan voor het transport van uw brandstof. Zo vaart u straks weer helemaal op koers!