Boothoes

Boothoezen
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Uit de Nieuwsbrief
  Budget Boothoezen Covy Line
  Normale prijs € 52,95 Vanaf € 45,95
 2. Populair
  Premium Boothoes Hollex
  Normale prijs € 96,95 Vanaf € 89,95
 3. Boothoes Rubberboot Premium Hollex
  Normale prijs € 79,95 Vanaf € 66,95
 4. Boothoes Rubberboot G-Nautics
  Normale prijs € 234,95 Vanaf € 203,95
 5. Telescopische steunpaal boothoes & dekzeil 60 - 100 cm
  Normale prijs € 33,95 € 29,95
 6. Telescopische steunpaal boothoes & dekzeil 90 - 150 cm
  Normale prijs € 38,95 € 33,95
 7. Allpa Telescopische Steunpaal Boothoes en Dekzeil - 78,7cm - 150cm
  Normale prijs € 40,95 € 35,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 8. Boothoes boog set, 183 - 244cm
  Normale prijs € 52,95 Vanaf € 45,95
 9. Afdekzeil 100 gram 2x3m tot 10x12m
  Normale prijs € 8,95 Vanaf € 8,25
 10. Afdekzeil boot 150 gram 2x3 m tot 10x12m
  Normale prijs € 10,95 Vanaf € 9,55
 11. Afdekzeil boot 250 gram 4x6 tot 10x12 M
  Normale prijs € 68,95 Vanaf € 59,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een goede boothoes beschermd je boot tegen de soms harde weersinvloeden tijdens de winterstalling of wanneer je boot op de kant gestald ligt in de zomer of winter periode. Het houdt je boot in een betere condite en voorkomt verkleuren doort de zon.
Daarom verkopen wij een groot aantal universele botehoezen die prima te monteren zijn op diverse boten. Afhankelijk van de boothoes die je kiest passen deze op roieboten, speedboten, consoleboten en sloepen. 

De meeste boothoezen zijn voorgevormd waardoor ze goed op de boot passen. Vaak zit in de zoom elastiek waardoor tijdens het aanbrengen van de boothoes deze niet door wind van de boot wordt afgeblazen. Het vastzetten gebeurd of met een meegeleverde lijn door de aangestikte ogen te halen en onder de boot door te trekken.
Andere modellen zoals de Hollex Premium boothoes werkt met stevige banden en snelsluitingen.

Bij Nautic Gear kunt u terecht voor een ruim aanbod van boothoezen. Een veel verkochte boothoes is de Covy Line Budget boothoes. Deze boothoes is prijstechnisch erg interessant en heeft een zeer goede prijs / kwaliteits verhouding.

Boothoes op maat

Een boothoes op maat is vaak een zeer kostbare aangelegenheid. Het zit hem met name in de vele arbeidsuren die nodig zijn om de boothoes goed te "mallen", het inmeten van de hoes op de boot. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om toch voor zo'n boothoes op maat te kiezen echter bij heel veel boten is het aanschaffen van een universele hoes zeer de moeite waard!

Het alternatief is te kijken naar een universele boothoes. Elk type boothoes is te krijgen is verschillende maten. Van belang is dan om de maat van uw boot te meten.
Dat doet u door eerste de lengte te meten en dan de breedte. U meet van rand tot rand. De fabrikanten van de boothoezen houden namelijk al rekening in het ontwerp van de boothoes dat deze een deel over de rand moet komen, of, afhankelijk van de boot, er een opstaande rand kan zijn in de vorm van een ruit (speedboot) of console.

Uiteraard bijft een universele hoes universeel. Toch is in de meete gevallen zo'n hoes goed strak over de boot te monteren. Mocht de aangekochte boothoes onverhoopts toch niet passen dan ruilt u hem voor een grotere, of kleinere maat.
Een handig hulpmiddel om waterzakken te voorkomen is het plaatsen van een goede steunpaal onder uw boothoes.

Boothoes rubberboot

Ook voor een rubberboot hebben we een passende boothoes. In dit geval dus een rubberboothoes. Deze hoezen beschermen uw rubberboot tijdens het stallen op de kant. Ook hier zit het prijsverschil met name in de kwaliteit van het doek, de manier van bevestigen en de vorm.
De beste hoes die je kan kopen voor je rubberboot is die van G-Nautics of Hollex. De G-nautics rubberboothoes is van zwaar, geplastificeerd nylon en heeft een prachtige pasvorm voor een zeer strak resultaat. De aangestikte spanbanden worden doormiddel van nexus sluitingen snel vast gezet. Doordat deze hoes zeer strak te spannen is hoeft er, waneer u de buiteboordmotor zou laten zitten geen steunpaal onder teogepast te worden.

Ook hier geld voor het meten van de maat dat u de lengte en breedte meet. In het ontwerp houdt men rekeing al met het feit dat de hoes om de tubes moet vallen.
Vaak is het wel zo dat de tubes aan de achterzijde iets onder de rubberboothoes uitsteken.