Automatisch reddingsvest

Automatisch reddingsvest

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Automatische reddingsvesten kopen doe je bij Nautic Gear. Want bij ons vindt je de bekende merken automatische reddingsvesten, en voor scherpe prijzen! Dat gecombineerd met een snelle verzending van je automatische reddingsvest en een deskundige klantenservice waneer je vragen hebt over het kopen van automatische reddingsvesten zorgen voor een plezierige aankoop van dit watersportproduct dat in vervelende situaties zelfs levensreddend kan zijn! Want het bij je hebben en dragen van een automatisch reddinsgvest tijdens verschillende watersporten is geen luxe, maar een noodzaak.

De voordelen van automatische reddingvesten

Met de aanschaf van een automatisch reddingsvest koopt u niet alleen een item dat uw leven kan redden, een automatisch reddingsvest heeft in vergelijk met een schuimvest een aantal voordelen:

 • Groot draagcomfort, ook bij langdurig dragen
 • Grotere bewegingsvrijheid
 • Comfortabel in de nek
 • Ergonomisch design
 • Compacte afmetingen
 • Eenvoudiger aan te trekken
 • Minder ruimte in bij opbergen.
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en vaak wat modieuzer dan een standaar schuivest
 • Proffessionele uitstraling
 • Meestal “one size fits all

Al deze zaken zorgen ervoor dat een automatisch reddingsvest de laaste jaren steeds meer terrein wint.
Wel is het zo dat in tegenstelling tot een schuimvest een automatisch reddingsvest door u zelf wat vaker gecontroleerd moet worden. Verstandig is, om het automatische reddingsvest elke 2 jaar te laten keuren. Bij commercieel gebruik verplicht, bij prive gebruik niet, maar wel verstandig om te doen.

Hoe werkt een automatisch reddingsvest?

Een automatisch reddingsvest bestaat uit, vaak een nylon, buienhoes zeg maar de behuizing waarin de “longen” van het reddingsvest beschermd zijn opgeborgen. Deze “longen” vullen zich met Co2 welke afkomstig is uit een onder druks staand patroon dat zich in de binnenzijde van het automatische reddingvest bevindt. Wanneer dat gebeurd wordt de buitenhoes geopend.
Het activeren van dit Co2 patroon kan op een aantal manieren:

 • Via handbediening door aan een lus te trekken die er voor zorgt dat het Co2 patroon geactiveerd wordt.
 • Via een smeltcapsule of smeltpil. Wanneer u in het water valt smelt de smeltcapsule door het contact met water waardoor vervolgens het Co2 patroon van het automatische reddingsvest wordt opgeblazen. De meeste reddingsvesten worden uitgerust met een smeltpil.
  Maar er is nog een manier om een reddingsvest automatisch te laten opblazen, door middel van drukverschil. Dit druk verschil ontstaat wanneer u in het water valt. Het systeem zal door dit drukverschil de Co2 patroon activeren. Deze manier van activatie staat bekend als Hammar.
  Het voordeel van dit systeem is dat het minder vaak gekeurd hoeft te worden dan een automatisch reddingsvest met een smeltpil. Maar het nadeel is dat het over het algemeen een duurdere optie is. Daarnaast was het vroeger zo dat een een goede regenbui over een reddingsvest met een smeltcapsule ervoor kon zorgen dat automatisch reddingsvest opgeblazen werd zonder dat dat nodig was.

 • Tegenwoordig is de techniek een stuk geavanceerder geworden en komt dat eigenlijk niet meer voor. Overigens hangt dit wel af van het merk. De merken automatische reddingsvesten die wij verkopen hebben allen zo’n geavanceerde techniek.

Welk automatisch reddingsvest moet ik kopen?

Wij helpen u hier alvast graag met het maken van de juiste keuze voor het beste reddingsvest voor uw situatie. Belangrijk is te weten dat het drijfvermogen voor een zeer groot deel bepaald hoe snel u door het reddingsvest op uw rug wordt gedraaid. Dart omdraaien van uw lichaam is belangrijk wanneer u bijvoorbeeld door een klap van de giek bewusteloos te water raakt. In die gevallen is de constructie van een automatisch reddingsvest zo dat na activatie het vest u op de rug draait en uw hoofd, en daarmee uw luchtwegen vrij houd van het water.

U kunt zich voorstellen dat wanneer u bijvoorbeeld winterkleding onder een zeilpak draagt er meer volume nodig is om met deze kleding aan u snel op uw rug te draaien dan wanneer u een paar shorts, gympies en een t-shirt draagt.

Wanneer u dus een mooi weer vaarder bent en u vaart op binnenwater dan zal in de meeste gevallen een 150N tot 180N voldoende drijfvermogen bieden.
Vaart u met veel kleding aan op zee of bijvoorbeeld op groot binnenwater?
Dan is een 275N vest (of meer) een betere of zelfs de beste keuze keuze.

De meeste automatische reddingsvesten zijn voorzien van een kruisband. Deze band is belangrijk want die voorkomt het “over het hoofd schieten” van het reddingsvest bij te water raken.

De opwaartse kracht die een reddingsvest biedt wordt aangeduid in Newton (N)
Daarnaast zijn er bepaalde vastgestelde standaarden waarop of waaraan een reddingsvest moet doen wanneer het gaat om die opwaartsekracht, keuring en classificatie.

Een reddingsvest heeft minimaal een drijfvermogen van 100N, daaronder spreken we van een zwemvest.
De verdere classificaties en categorieën zijn als volgt:

 • 100N
 • 150N
 • 275N

Nou zie je zeker automatische reddingsvesten van met een drijfvermogen van 150N maar je ziet ze ook met een drijfvermogen van bijvoorbeeld 165 of 180N hoe zit dat nou?
De vesten met een drijfvermogen van meer dan 150N, bijvoorbeeld 180N zijn gekeurd en vallen formeel in de klasse 150N. Echter door iets meer Co2 toe te passen en een iets grotere long wordt er meer drijfvermogen gecreëerd. Dit heeft een snellere draaitijd tot gevolg maar zeker ook commerciële overwegingen zijn hier in het spel want 165N klinkt toch echt beter dan 150N. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook iets beter.

Een 300N vest is weliswaar 300N met alle extra voordelen, maar officieel valt het onder de classificatie 275N.

Tot slot: Wanneer het over een “harnas” wordt gesproken dan wordt daarmee de stalen D-ring of nylon riem bedoeld (afhankelijk van het automatische reddinsgvest) waaraan een lifeline kan worden vastgemaakt. Zeker voor zeilers een goede optie. Voor een doorsnee motorboot of sloep vaarder minder spannend.Om een automatisch reddingsvest in topvorm te houden, kunt u gebruik maken van ons herlaad patronen reddingsvest.

Automatische reddingsvesten kopen bij Nautic Gear, dit zijn uw voordelen:

Wanneer u automatische reddingsvesten wilt kopen bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij verkopen automatische reddingsvesten van verschillende gerenommeerde merken zoals bijvoorbeeld Besto, Baltic, Regatta, Talamex en Plastimo. De meeste reddingsvesten leveren we direct uit eigen voorraad dus snel in huis. Maar het kopen van automatische reddingsvesten bij Nautic Gear biedt u nog meer voordelen:

 • De beste merken scherp geprijsd.
 • Op voorraad? Voor cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Haast? Bestel uw automatische reddingsvesten online en haal af bij onze afhaalbalie
 • Advies nodig? Onze deskundige klantenservice helpt u graag!
 • Bundelvoordeel
 • Altijd automatische reddinsgvesten die bij u passen

Zoals gezegd, heeft u nog vragen? Wij helpen u graag met de aanschaf van automatische reddingsvesten!In onze winkel hebben we ook comfortabele zwemvesten voor actieve sporten zoals surfen en waterskiën. Speciaal voor wie wel kan zwemmen, maar in kleine nood enig drijfvermogen goed kan gebruiken!

Bent u op zoek naar een hoogwaardig, veilig, comfortabel en exclusief reddingsvest? Bekijk dan een ons assortiment Baltic reddingsvesten >>