Glomex Zigboat elektronische bootbeveiliging

ZigBoat
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. ZigBoat 4G Connectivity Kit
  Normale prijs € 913,95 € 794,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 2. ZigBoat Starter Kit
  Normale prijs € 965,95 € 839,95
 3. ZigBoat Gateway
  Normale prijs € 565,95 € 491,95
 4. ZigBoat GPS Antenne
  Normale prijs € 292,95 € 254,95
 5. ZigBoat Accu Sensor
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
 6. ZigBoat Bilge Sensor
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 7. ZigBoat Rookmelder
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
 8. ZigBoat Hitte Alarm Sensor
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
 9. ZigBoat Bewegingssensor
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
 10. ZigBoat Walstroom Sensor
  Normale prijs € 243,95 € 211,95
 11. ZigBoat Smart Plug
  Normale prijs € 171,95 € 149,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met het ZigBoat Draadloze Alarm Systeem ontwikkeld door Glomex kunt u op afstand uw boot in de gaten houden en push meldingen en eventueel sms berichten krijgen op uw smartphone zodra er iets gedetecteerd wordt.

Met dit unieke ZigBoat Alarm Systeem kunt u de boot dus optimaal op meerdere vlakken in de gaten houden. U kunt meldingen krijgen zoals onder andere bewegingsdetectie, rookmelding en het open staan van luiken of deuren. Zelfs de GPS positie van uw boot kunt u nauwkeurig in de gaten houden.
Het mooie hiervan is dat u alleen maar een internet verbinding hoeft te hebben op uw boot. Er komt geen abonnement aan te pas en er zijn ook geen extra maandelijkse kosten aan verbonden. Heeft u geen internet aan boord? Bij Nautic Gear hebben wij allerlei mogelijkheden om WiFi aan Boord te verkrijgen.

ZigBoat Netwerk 

Het ZigBoat Alarm systeem zet u op door een intern netwerk te maken. Het hart van dit netwerk is de ZigBoat Gateway. Deze kunt u verbinden met verschillende ZigBoat sensoren en staat in contact met uw smartphone zolang beide voorzien zijn van internet. De verschillende sensoren van ZigBoat worden draadloos gekoppeld aan de Gateway via het Zigbee systeem. De enige bedrading die nodig is is de voedingskabel van de ZigBoat Gateway. 

Het Zigbee systeem is een High-end communicatie systeem met als voornaamste voordeel dat het batterij verbruik van de sensoren tot een minimum wordt beperkt. Het opzetten van het netwerk klinkt ingewikkeld maar is zeer eenvoudig te doen via de gratis ZigBoat App. Deze is voor zowel IOS als Android beschikbaar in respectievelijk de iStore en de Play Store. Het aantal sensoren wat u kunt verbinden aan de ZigBoat Gateway is oneindig.

Alle informatie die in het netwerk gedeeld wordt tussen de ZigBoat gateway en de ZigBoat sensoren wordt opgeslagen op de Gateway zelf. Niets gaat in de cloud. De connectie tussen de ZigBoat gateway en uw telefoon is een encrypted peer-to-peer verbinding wat de veiligheid voor uw privacy gegevens enorm verhoogd.

U kunt overigens ook meerdere telefoons aan een ZigBoat Gateway verbinden zodat meerdere mensen een melding krijgen op hun smartphone mocht er wat gedetecteerd worden op de boot.

ZigBoat Sensoren

Voor het ZigBoat Alarm Systeem zijn er verschillende losse ZigBoat sensoren verkrijgbaar. Het mooie is dat u het netwerk eindeloos kunt uitbreiden. De sensoren die op dit moment verkrijgbaar zijn zijn:Zigboat Accu Sensor

 • Zigboat Bilge Sensor
 • Zigboat Deur en Luik Sensor
 • Zigboat GPS Antenne
 • Zigboat Rookmelder
 • Zigboat Hitte Alarm Sensor
 • Zigboat Walstroom Sensor
 • Zigboat Smart Plug
 • Zigboat bewgingsmelder

Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een melding te krijgen wanneer het voltage van uw accu te laag wordt of wanneer de bilge vol loopt met water. Bent u niet in de boot zelf en u krijgt hier een melding van dan kunt u gelijk adequaat reageren om vervelende situaties te voorkomen.

We raden altijd aan om extra veiligheidsproducten op de boot te hebben om in het geval van een melding goed te kunnen handelen. Wanneer u een melding krijgt van de ZigBoat rookmelder dan wilt u wel een brandblusser of blusdeken op de boot hebben om een eventueel uitgeslagen brandje aan te kunnen pakken. Loopt de bilge vol omdat de bilgepomp onverhoopt defect is geraakt en u krijgt hier een melding van via de ZigBoat App dan is het makkelijk om een draagbare handlenspomp bij de hand hebben om het probleem aan te kunnen pakken.

ZigBoat installatie

De installatie van het ZigBoat netwerk is eenvoudig te doen via de ZigBoat App. Wat u als eerst wilt doen is de ZigBoat App downloaden op uw telefoon of Tablet. Dit kan vanuit de Istore en de Play Store. Wanneer u de ZigBoat Gateway heeft voorzien van voeding dan kunt u hem in de WiFi opties van de telefoon verbinden met uw telefoon.

U zult de ZigBoat zien en wanneer u deze gaat verbinden zal er om een wachtwoord gevraagd worden. Deze is standaard 12345678. Vervolgens opent u de app en scant u de QR code die u op de Gateway vind. U ziet de ZigBoat verschijnen in de lijst. Wanneer u hier op krijgt u de optie ‘Add Devices’. Elke sensor is voorzien van een uniek serienummer sie meestal aan de binnenzijde van de sensor te vinden is.

Dit serienummer vult u in wanneer u de sensor wilt toevoegen aan de ZigBoat Gateway. Eenmaal toegevoegd bent u helemaal klaar en kunt u op de hoogtre gehouden worden door een push melding of sms bericht.

ZigBoat kopen bij Nautic Gear

Het ZigBoat Alarm Systeem is een absolute must voor iedereen die voorzichtig met zijn boot om wil gaan en op de hoogte wil zijn van bepaalde statussen van de boot. Bij Nautic Gear koopt u de ZigBoat Gateway en de verschillende ZigBoat Sensoren voor wel erg aantrekkelijke prijzen.

Interessant om te weten is dat er ook een Zigboat Starter kit aan te schaffen is. Hiermee heef

Naast een aantrekkelijke prijs bied het kopen van een Zigboat systeem bij Nautic Gear u nog en aantal voordelen:

 • Zeer snelle levering. Op voorraad en voor Cut-off tijd besteld, volgende werkdag thuis
 • Haast? Besteld u uw Zigboat artikelen online en haal ze af bij ons centrale magazijn.
 • Advies nodig, onze klantenservice helpt u graag!
 • 2 jaar garantie
 • Altijd een aantrekkelijke prijs.

Alle Zigboat voordelen op een rij:

 • Op afstand uw boot in de gaten houden
 • Push Melding en SMS bericht op uw telefoon
 • Geheel draadloos
 • Geen registratie van persoonsgegevens nodig
 • Geen los abonnement
 • Geen extra maandelijkse kosten
 • Geen opslag in de cloud
 • Oneindig veel sensoren aan te sluiten op de ZigBoat Gateway
 • High-end Zigbee communicatie zorgt voor  zeer gering batterij verbruik van de sensoren
 • Peer-to-peer verbinding tussen ZigBoat Gateway en uw telefoon
 • Meerdere telefoons kunnen voorzien worden van meldingen vanaf een ZigBoat Gateway
 • Eenvoudige installatie via de ZigBoat App
 • De ZigBoat App is Gratis te downloaden voor IOS en Android in de iStore en PlayStore

Heeft u na het lezen van al deze informatie nog vragen over het ZigBoat Alarm Systeem neemt u dan gerust contact op met de professionele hulpdesk van Nautic Gear. Zij helpen u graag! Wist u dat u bij Nautic Gear ook terecht kunt voor het kopen van artikelen voor de ontvangst van WiFi aan boord? Zoals bijvoorbeeld de Glomex Webboat antenne.