TurboSwing

TurboSwing
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Populair
 2. Populair
 3. Populair
  TurboSwing XXL 100 tot 225 Pk
  € 848,00
 4. TurboSwing EZ Pulley 33
  € 69,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

TurboSwing, Maximaal waterski, wakeboard of funtube plezier!

Varen met een buitenboordmotor aangedreven snelvarende boot wordt zeker nog leuker door af en toe een of waterskiër erachter voort te trekken! Iedereen, of het nu kinderen of volwassenen zijn vinden het leuk om op een funtube, wakeboard, waterkski extra plezier te maken op het water.

Maar als je boot niet primair daarvoor is uitgerust en een skipaal ontbreekt dan moet je meestal behoorlijk wat aan je boot gaan modificeren om aanknopingspunten hiervoor aan te brengen. Want het vastbinden van een sleeplijn aan kikkers of handels is niet echt een stevige oplossing.
De oplossing voor dit probleem is een TurboSwing!

Wat is een TurboSwing

Een TurboSwing is en metalen, halfronde van speciaal RVS gefabriceerde beugel die met brackets rondom de buitenboordmotor monteert. Aan de beugel wordt een Pulley, een soort katrol bevestigd waaraan de sleeplijn van de funtube, waterki of kneebboard wordt aangehaakt. Deze katrol beweegt in bochten van links naar rechts over de beugel. Aan een TurboSwing kunnen meerdere Pulleys (katrollen) worden bevestigd. De beugel zit niet in de weg en kan blijven zitten, ook wanneer u niemand voorttrekt. Ook blijft u uw buitenboordmotor kunnen trimmen, of zelfs helemaal kantelen. Dit maakt van de TurboSwing een uniek sleepsysteem voor de boot! Door de contructie is een TurboSwing te bevestigen aan zo'n beetje elk type buitenboordmtor dat met een boutbevestiging aan de spiegel is gemonteerd. Voor buitenboordmotoren tussen 6 en 30 Pk die met knevels worden bevestigd zijn er speciale houders verkrijgbaar die direct op de spiegel gemonteerd kunnen worden. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar van de TurboSwing.

Wat zijn de voordelen van een TurboSwing?

Wat is het voordeel van een TurboSwing?

Het voordeel van een TurboSwing is dat u een zeer solide, snel aan te brengen bevestigingspunt voor uw funtube of waterskiër aan uw boot monteert zonder dat u contructief grote ingrepen hoet te doen aan uw vaartuig. Doordat de Pulley, de katrol, over de beugel rolt en dus zijwaarts kan bewegen wordt trekken en rukken aan de sleeplijn verminderd terwijl het draaipunt altijd recht achter de buitenboordmotor blijft wat het comfort enorm verhoogd! Door de hoek die de lijn maakt blijft hij altijd vrij van de golven van de boot. Bovendien kunt u door meerdere pulleys te bevestigen, meerdere tubes of personen voorttrekken. Als u niemand voortrekt kunt u de TurboSwing gewoon laten zitten. Sterker nog: Deze buitenboordmtor beugel beschermd uw buitenboordmotor tegen eventuele schade tijdens aan- of afmeren van uw boot, of andere boten. De voordelen op een rij:
 • Direct op de motor te bestigen
 • Meer trekkracht
 • Brandstof beparend
 • Voor alle merken Outboards
 • Beschermd de motor (crashbar)
 • Universele montage op motorbracket
 • Beugel snel te verwijderen
 • Houdt de lijn ruim boven de hekgolf
 • Autotrim, in hoogte verstelbaar
 • Makkelijk aanhaken en loskoppelen van de sleeplijn

Is een TurboSwing zelf makkelijk te monteren?

Wanneer u een beetje een handige doe-het-zelver bent is de TurboSwing zelf eenvoudig te monteren. Via 8 eenvoudige stappen is deze waterski-en funtubebeugel snel te bevestigen. Wel is het noodzakelijk een extra gaatje in de spiegel te boren vlak onder de bestaande boutbevestiging van uw buitenboordmotor.
Hier ziet u de montagestappen van een TurboSwing: Hoe monteer ik een TurboSwing buitenboordmotorbeugel? Hoe monteer ik een TurboSwing buitenboordmotorbeugel?

TurboSwing aan de spiegel monteren, kan dat?

Speciaal voor kleinere RIB's of rubberboten vanaf 6 tot 30 Pk is er een speciaal Transom-mounting systeem waarmee de TurboSwing houders direct aan de spiegel an de boot gemonteerd kunnen worden in plaats van aan een motorbracket.

TurboSwing kopen. Welke heeft u nodig?

Er zijn verschillende TurboSwing beugels te koop. Welke TurboSwing je moet kopen hangt af vooral af van het aantal PK's en het motormerk. Als we ons voor het gemak eerst even tot het aantal PK's beperken dan is onderstaande overzicht een erg handige start:

 • De Turboswing XM: geschikt voor buitenboordmotoren van 30 tot 50 Pk, maximale belasting: 200 Kg
 • De TurboSwing XL: geschikt voor buitenboordmotoren van 30 tot 140Pk, maximale belasting: 300 Kg
 • De TurboSwing XSXL: geschikt voor buitenboordmotoren van 100 tot 225 Pk, maximale belasting: 300 Kg

Wist u dat u bij NauticGear.nl ook terecht kan voor allerlei andere buitenboordmotoraccessoires zoals: Hydrofoils en brandstoftanks voor buitenboordmotoren. Maar ook voor andere watersportartikelen zoals Funtubes, Waterski's en sleeplijnen kunt u bij ons terecht. Want naast de TurboSwing leveren wij meer dan 20.000 artikelen direct uit eigen voorraad.

Woont u of verblijft u in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Belgie of Kroatie? Geen probleem, ook in die landen leveren we bij u aan huis, vakantieadres of jachthaven!