Waterlijn tape

Waterlijn tape
Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

Met een mooie waterlijn tape maak je snel en eenvoudig een strakke waterlijn striping op je boot zonder verven. Een waterlijn accentueert de lengte van je boot en geeft het in combinatie met de rompkleur een luxe uitstraling.
Waterlijn tape is verkrijgbaar in diverse kleuren en breedtematen. Zo vindt je eenvoudig bij ons de breedte en kleur waterlijn die het beste bij je boot past en het aanbrengen van een waterlijn tape gaat vele malen sneller dan een waterlijn schilderen. Een waterlijn tape is echt een andere tape dan de soorten die in de automotive worden gebruikt. Een goede waterlijn tape is bestand tegen water en de inwerking van UV terwijl automotive tape uithard en kan gaan afbrokkelen. Koop dus een goede waterlijn tape en ook na een paar seizoenen zal deze nog mooi op je boot zitten!

Waterlijn tape plakken. De tips!

Waterlijn tape op je de romp plakken is niet lastig maar vergt wel enige nauwkeurigheid en voorbereiding. Voor het aanbrengen van de waterlijn tape reinig je het oppervlak van vuil en vet. Doormiddel van een potloodje kun je de bovenzijde van de tape markeren. Begin met plakken aan de achterzijde van je boot en plak lange lengtes. Heb je een lengte geplat druk deze dan niet direct helemaal vast, doe dat pas als de tape echt goed zit. Luchtbellen kun je uit de tape "strijken" Lucht dat niet dan kun je met een speld een gaatje prikken in de bel en vervolgens gladstrijken. Plak een waterlijn tape nooit over antifouling heen, rek de tape niet uit en gebruik een tape die UV bestendig is. Alle waterlijntape die wij verkopen is UV bestendig.

Waterlijn tape plakken? Hoe vindt ik de echte waterlijn?

Waterlijn tape wordt (meestal) niet op de waterlijn geplakt maar een centimeter of 1 a 2 er boven. Wanneer de boot uit het water is is de echte waterlijn vaak goed te zien voor de rand van vuil die meestal de het niveau van de echte waterlijn aangeeft. Maar stel je hebt een hagel nieuwe boot waarop deze "lijn" nog niet zichtbaar is? hoe vindt je die dan als je boot op de kant staat? Dat antwoord is eenvoudig: Je vindt hem niet.

Om een waterlijn te markeren op een nieuwe boot moet deze in het water liggen. Vervolgens strooi je rondom op de boot op het water een beetje fijn zaagsel. Het zaagsel zal vastplakken aan de boot en zo de waterlijn markeren. Doe dit net voordat te boot uit het water getakeld wordt. Eenmaal op het droge neem je de "zaagsel-lijn" over met door deze met een watervaste stift op een paar punten te markeren. Dan spoel je het zaagsel eraf. Nu is de waterlijn goed zichtbaar en af te markeren met waterlijn tape

Waterlijn tape van Nautic Gear

Wil je lang plezier hebben van een strak geplakte waterlijn? Dan is het van belang een goede kwaliteit waterlijn tape te gebruiken. Wij verkopen waterlijn tape van PSP Marine tapes. Deze producent van marine tapes heeft een breed assortiment waterlijntapes van hoge kwaliteit. UV bestendige waterlijn tape voorkomt het afbrokkelen van de tape na een seizoen varen. Kwaliteitstape laat zich makkelijk verwerken en geeft snel een goed resultaat. Het devies is dan ook: Geeft een paar euro meer uit want goed koop is vaak duurkoop! Heeft u vragen over waterlijn tape? Belt u dan met onze klantenservice. Zij helpen u graag!