Fusion Versterkers

Fusion Versterkers
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Fusion MS-AM402 2-kanaals versterker 400 Watt
  Normale prijs € 230,95 € 204,95
 2. Fusion MS-AM504 4-kanaals versterker 500 Watt
  Normale prijs € 329,95 € 299,95
 3. Uit de Nieuwsbrief
  Fusion 5 kanaals versterker SG-DA-51600 1600 Watt
  Normale prijs € 620,95 € 559,95
 4. Fusion SG-DA41400 4-Kanaals Signature serie versterker 1400 Watt
  Normale prijs € 498,95 € 447,95
 5. Fusion 6 Kanaals Versterker SG-DA61500 1500 Watt
  Normale prijs € 635,95 € 577,95
 6. Fusion 6 Kanaals Versterker SG-24DA61500 1500 Watt
  Normale prijs € 698,95 € 649,95
 7. Fusion 8 Kanaals Versterker SG-DA82000 2000 Watt
  Normale prijs € 848,95 € 759,95
 8. Fusion Subwoofer Versterker SG-DA12250 2250 Watt
  Normale prijs € 498,95 € 444,95
 9. Nieuw!
  Fusion Apollo MS-AP41200 4 kanaals versterker 1200 Watt
  Normale prijs € 659,95 € 599,95
 10. Nieuw!
  Fusion Apollo MS-AP61800 6 kanaals versterker 1800 Watt
  Normale prijs € 798,95 € 739,95
 11. Nieuw!
  Fusion Apollo MS-AP82400 8 kanaals versterker 2400 Watt
  Normale prijs € 948,95 € 899,95
 12. Nieuw!
  Fusion Apollo MS-AP12000 Monoblock Subwoofer versterker 2000 Watt
  Normale prijs € 659,95 € 599,95
 13. Nieuw!
  Fusion Apollo AP-DA214 2 kanaals zone versterker 140 Watt
  Normale prijs € 198,95 € 179,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Fusion versterker

Watersporters die hun muziekbeleving aan boord willen vergroten kiezen voor een extra Fusion versterker die eenvoudig aangesloten wordt op de Fusion marine radio, ook wel headunit genoemd. Standaard beschikken alle Fusion radio’s over speciale lijnuitgangen die gebruikt worden om een Fusion versterker aan te sluiten.
Naast deze speciale uitgangen beschikken de Fusion toestellen ook over een aparte lijnuitgang om de subwoofer kanalen van de versterker apart aan te sturen.
Dat geld voor de Fusion Am series versterker en voor de Signature serie. De Apollo versterkers zijn speciaal bedoeld voor de serie Fusion headunits die uitgerust zijn met DSP, Digital Sound Processing, een systeem dat automatisch de beste klankleur en luidsprekerbalans.

Wat is het voordeel van een Fusion versterker?

Wanneer u een Fusion versterker aansluit op uw Fusion radio kunt u uw luidsprekers aansturen met een stuk meer vermogen. Dat resulteert in een krachtiger en zuiverder geluid, zeker bij hogere volumes.
Daarnaast kunt u op een Fusion versterker ook een Subwoofer aansluiten. Een subwoofer is een enkele vaak grote luidspreker die alleen de bassen weergeeft. Hierdoor krijgt elk muziekgenre een stevig fundament, meer power en kracht en een hoger volume wat de algehele muziekbeleving absoluut ten goede komt
Dit is niet te bereiken met de standard ingebouwde versterker van de radio of headunit. Deze zijn eenvoudig weg niet krachtig genoeg en moeten veelal het wattage verdelen over 2 of soms 4 speakers.
Omdat de standaard ingebouwde versterkers minder vermogen hebben zal bij het afspelen van muziek op een hoog volume er eerder vervorming optreden veroorzaakt door de ingebouwde versterker. Dit klink niet alleen slecht, maar kan ook schade aan uw speaker toebrengen.
Vaart u op een kleine boot, zeilboot of een sloep en wilt u relaxed naar muziek luisteren? Dan is eigenlijk altijd de ingebouwde versterker van de radio daarvoor toereikend. Houdt u van een stevig stukje muziek en draait u de volume knop regelmatig omhoog bij een goed nummer? Dan is een Fusion versterker echt de moeite waard.
Houd u er wel rekening mee dat de plaats en wijze van inbouwen van de luidsprekers een grote factor is in de uiteindelijke kwaliteit, power en muziekbeleving. Daarom adviseert Fusion achter al haar speakers een klankastje te bouwen. De wijze waarop en de maten vindt u in de handleiding van de speakers.
maar eerlijk gezegd zijn er maar weinigen die dit doen.

Wat is het voordeel van een Fusion Am serie 2- of 4 kanaals versterker?

Het voordeel van de Fusion Am versterker is de concurrerende prijs in combinatie met een hoge kwaliteit en handige features van deze Am serie:
 • Class A/B versterker, zorgt voor en hoge kwaliteit audio
 • Variable low en High-pass crossover filters
 • Subsonisch filter voor precieze aansturing
 • Variable Bass Boost
 • Gecoate elektronica en printplaten als extra bescherming tegen vocht en maritieme inwerkingen
De fusion serie Am versterkers bestaan uit twee modellen:
 • De Fusion AM 402 is een twee kanaals versterker
 • De Fusion AM 504 is een vier kanaals versterker
De AM 402 is geschikt om 1 paar luidsprekers en een subwoofer op aan te sluiten, of 2 paar speakers (parallel). Met een vermogen van 400 Watt RMS de instap-versterker van Fusion.
De AM 504 is geschikt om een paar Fusion speakers aan te sturen en een 10 inch subwoofer. Of 2 paar speakers parallel. Dus 4 luidsprekers in totaal. De setup die wij in de basis het fijnste vinden is 1 paar speakers aangesloten te laten op de radio, 1 paar speakers (de grootste) aan te sluiten op de versterker en tevens een subwoofer aan te sluiten op de eindversterker. In de gemiddelde omstandigheid geeft dit vaak het beste resultaat.
Bovendien is de AM serie versterkers van Fusion prima geschikt om aan te sluiten op radio’s of headuntis van andere merken, zolang deze maar over lijnuitgangen beschikken.

Wanneer is het handig om een Fusion Signature versterker aan te schaffen?

Wanneer u op zoek bent naar een serieuze versterking van uw audio en een feestje aan boord niet schuwt dan is de Signature serie versterkers van Fusion de juiste koop!
De serie bestaat uit een aantal hoogwaardige, Marine Grade versterkers die voldoende power leveren om een serie speakers en subwoofers aan te sturen. De meeste Fusion Marine versterks werken op 12 volt gelijkspanning en kunnen dus zo op de meeste boordneten worden aangesloten. De Siganture range heeft 1 versterker die geschikt is voor 24 volt.

De range Signature speakers loopt uiten van een 4-kanaals 1400 Watt type tot een 8-kanaals 2000 Watt
type. Dan is er nog een MonoBlock versterker beschikbaar die speciaal bedoeld is voor 1- of 2 subwoofers.

De Signature serie versterkers van Fusion zijn niet geschikt voor toestellen met DSP ondersteuning.

Door het krachtige vermogen is ook de constructie van de Signature versterker anders: grote aluminium koelvinnen om de warmte af te voeren in combinatie met een RVS stalen front zorgen voor een stevige versterker die bestand is tegen de soms vochtige omstandigheden aan boord. Correct inbouwen is wel van belang. Hiervoor moet u een plaats kiezen die voldoende ventilatie heeft en ook zomers bij 36 graden nog redelijk koel blijft.

De voordelen op een rij:
 • Class D versterker met een hoge efficientie en output
 • Subsonsich filter
 • Stevige alumiunium koelribben
 • Variabele Bass Boost
 • Variable low- en Highpass crossover filters
 • Gecoate printplaten en elektronica, Marine design beschermd tegen vocht, zout en mist
 • Verkrijgbaar in een brede range vermogens
 • 1 model verkrijgbaar speciaal voor 24 volt

Wat zijn de voordelen van een Fusion Apollo versterker?

De range Apollo versterkers van Fusion zijn de krachtigste versterkers tot nu toe gebouwd door Fusion en zijn alleen bedoeld om te gebruiken in combinatie met de Apollo range radio’s en headunits. De Apollo versterker kunt u niet aansluiten op een radio van een ander merk of een Fusion radio die niet uit de Apollo serie komt. Deze Fusion versterker is aan te sluiten op de volgende toestellen:
 • Apollo RA770
 • Apollo RA670
 • Apollo WB670
 • Apollo RA210
Wanneer u eenmaal de Apollo versterker heeft aangesloten kunt u met de gratis Fusion App snel kiezen uit het voor u, beste, DSP profiel. DSP staat voor: Digital Sound Processing, een techniek die het mogelijk maakt om via algoritmes de geluidsinstelling automatisch af te stemmen op het interieur van uw boot. Dit heet in Fusion temen: Easy Tune. Naast de DSP instellingen kunt u via de Fusion App ook tal van andere zaken instellen. Daar waar u bij de AM en de Signature serie soms nog met en schroevendraaier een instelling moet ativeren of aanpassen gaat dat bij de Apollo versterkers eenvoudig via de App.

De Apollo versterkers zijn verkrijgbaar is verschillende vermogens uiteenlopend van 140 Watt tot 2400 Watt en afhankelijk van het model geschikt voor 4- 6- of 8 kanalen. Uiteraard is een of meerdere subwoofers aan te sluiten op een Apollo versterker, afhankelijk van het model.

Een Fusion versterker kopen bij Nautic Gear

Een fusion versteker koopt u eenvoudig online bij NauticGear.nl. Wij helpen u graag voor, tijdens en na de aankoop wanneer u dat wenst. Maar het kopen van Fusion marine producten bij Nautic Gear heeft nog meer voordelen:

 • Officieel Fusion Dealer
 • Op voorraad en vandaag voor cutt-off tijd nog in de avond besteld? Volgende werkdag thuis
 • Haast? Bestel online, wacht thuis op uw afhaalbericht, neem dit mee en haal af bij onze vestiging in Veenendaal
 • Alle Fusion accessoires direct en uit voorraad leverbaar
 • Gespecialiseerde klantenservice met antwoord op uw vragen
 • Eerlijk en gedegen advies
 • Altijd de scherpste prijs mogelijk
 • Leverancier van jachtwerven en scheepsprojecten op maat
Bij Nautic Gear helpen we u graag met al uw vragen over Fusion Marine, Fusion Marine radio’s en Fusion versterkers. Maar ook voor vragen over Fusion speakers of andere vragen over Scheepselektronica scheepselektronica. Bij NauticGear.nl kunt u al meer dan een decennia lang terecht voor een uitgelezen assortiment van watersportartikelen en bootaccessories voor uw motorboot, zeilboot, jacht, schip of sloep. Wij helpen u graag met het juiste watersportproduct voor de juiste prijs!