Schoonmaken & Poetsen

Schoonmaken & Poetsen
Highlights
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Beste Deal!
  Bio Clean bootreiniger 1 Liter
  Normale prijs € 9,95 € 8,45 Vanaf € 7,95
 2. Populair
  Boot Poets en Wax Set Talamex
  Normale prijs € 24,95 € 19,95
 3. Starbrite Doek- en Bootkappenreiniger 650 ml
  Normale prijs € 21,95 € 20,95
 4. Beste Koop!
  Stor Dry Luchtonvochtiger 220 Volt slechts 75 Watt
  Normale prijs € 128,95 € 115,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Het schoonmaken van je boot geeft niet alleen een mooi resultaat het houdt ook je boot in tiptop conditie. Om je boot schoon te maken zijn allerlei middelen verkrijgbaar. Bij ons tref je een uitgebreid assortiment schoonmaakartikelen aan om je boot schoon te maken. Stel dat u tijdens het vaar seizoen uw boot wilt shoonmaken. Dan is vaak een goede bootshampoo meestal voldoende om uw boot weer glimmend te maken. Echter voordat uw boot de winterstalling ingaat heeft u vaak wat meer werk. Laten we beginnen met u stapsgewijs hierin een advies te geven:

Wanneer u boot uit het water op de kant of in een loods gestald wordt is het zaak het onderwaterschip met een hogedrukspuit goed af te spuiten.
Het onderwaterschip reinigt u vervolgens met bioclean. Dit is een biologisch afbreekbaar product dat u met een vernevelaar of kwast aanbrengt, even in laat weken en vervolgens afspoelt. Dit product is al jaren lang een bestseller en wordt door heel veel klanten graag gebruikt.

Voor specifiege vervuiling zoals kalkaanslag of gele vlekken zijn aparte producten verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld Radboud Quick Clean
Een product dat we zelf veel gebruiken is Talamex Cleaner. Dit is een uitstekend middel om bijvoorbeeld zwarte waterstrepen, strepen van schoenzolen of andere hardnekkige vervuiling weg te krijgen.

Nadat je boot goed is schoongemaakt is het zaak om het eigenlijk direct in de was te zetten. Wij adviseren dat te doen aan het begin van de winterstalling.
In een loods of buiten zijn de temperaturen dan vaak nog werkbaar. Stelt u dit klusje uit tot maart dan zijn vaak de temperaturen laag en is werken aan uw boot vaak minder plezierig. Hier vindt u meer informatie over het poetsen van uw boot.

Polyester boot schoonmaken

Het schoonmaken van je polyester boot is in veel gevallen niet anders dan het schoonmaken van een stalen boot. De meeste middelen zijn voor beide type schepen geschikt. Wel is het zo dat polyester na verloop van jaren kang gaan verkleuren of zelf gaan verkrijten. . Veel middelen kunnen het polyester wel "herstellen" maar dit zijn behandelingen die wel elk jaar opnieuw moeten worden uitgevoerd.
Het herstellen blijft dan ook nog beperkt te het ophalen van de kleur. Wilt u dit probleem oplossen dan zult u het polyester moeten matteren.

Hier houden we het echter even bij het schoonmaken van uw polyester boot. Het is ook bij een polyester boot altijd een kwestie van eerst goed schoonmaken, dan het schip reinigen met een cleaner. En vervolgens haalt u de kleur en glas op met een goede bootwax. Deze Bootwas zorgt niet alleen voor een mooie glimmende boot maar brengt tegelijkertijd een goede beschermlaag aan.