Navigatieverlichting

Navigatieverlichting

Highlights

Verlicht je boot of zeilboot met de juiste navigatieverlichting Ons ruime assortiment bevat hoge kwaliteit lampen van verschillende grote merken als Hella Marine, Talamex, Attwood, Aqua Signal en veel andere merken navigatieverlichting. Wil je in het donker varen? Dan is het voeren van goede navigatieverlichting wettelijk verplicht.
Kleine schepen kunnen vaak volstaan met een rondomschijnend toplicht, grotere schepen dien voorzien te zijn van een bak-en stuurboordlicht, stoomlicht en heklicht.
Vaar je in het donker zonder goede navigatieverlichting dan riskeer je een boete!

Navigatieverlichting

Voorkom nare verrassingen door op je boot navigatieverlichting te installeren. Zowel grote als kleinere boten kun je van bijpassende lampen voorzien. De lengte van je boot is namelijk bepalend voor het type licht dat je nodig hebt. Onze lampen gaan heel lang mee. Met de boot navigatie verlichting van Talamex LED doe je bijvoorbeeld wel 35.000 uur! Bestel deze hoge kwaliteit lampen om een goed zicht op het water te hebben. 

LED Navigatieverlichting

De laaste jaren is de meeste navigatieverlichting voorzien van LED. Het voordeel van deze LED lampen is de lange levensduur en het zeer lage stroomverbruik wat zeker schippers van een zeilboot zal aanspreken. Door het toepassen van kleine LED's in de navigatieverlichting kunnen ook de behuizingen veel slanker worden.
Dat is zeker een pluspunt bij LED navigatieverlichting die aan de zijkant van het stuurhuis of kajuit zijn gemonteerd en waar je langs loopt wanneer je over het gangboord loopt. Door de vlakke behuizing loop je veel minder risico tegen de behuizing aan te stoten.

LED Navigatieverlichting heeft ook een nadeel. Doordat er nauwelijks sprake is van warmteontwikkeling kan het lamphuis dichtvriezen waardoor de lichtopbrengst verstoord wordt. Voor veel pleziervaarders is de zomer geen issue, wel voor de beroepsvaart. 

Navigatieverlichting kopen

Veilig varen doe je door bij Nautic Gear je navigatie verlichting te kopen. Bij ons vind je alleen de beste lampen voor de scherpste prijzen. Om je van de lange levensduur te verzekeren worden de energiezuinige lampen geleverd met een waterbestendige behuizing. Zo ben je op iedere situatie uitstekend voorbereid! Bekijk goed de geldende regelgeving voor jouw boot zodat je weet welke verlichting op jouw type vaartuig ‘s nachts verplicht is. Met deze kennis paraat kun je in onze webwinkel de geschikte navigatie verlichting kopen!