Stuurverlengers

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Telescopische Verlengstok buitenboordmotor, stuurverlenger 60-120cm
  Normale prijs € 47,95 € 43,95
 2. Vaste verlengstok buitenboordmotor stuurverlenger 70 cm
  Normale prijs € 37,95 € 34,95
 3. Telescopische Verlengstok buitenboordmotor, stuurverlenger 87-140cm
  Normale prijs € 51,95 € 46,95
 4. Torqeedo vaste Stuurverlenger 60cm
  Normale prijs € 47,95 € 43,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een stuurverlenger op je buitenboordmotor is erg handig wanneer je niet direct naast of voor de buitenboordmotor wilt zitten tijdens het varen. De handle van een buitenboordmotor waar je mee stuurt en gas geeft wordt de tiller genoemd. Door over deze tiller een stuurverlenger aan te brengen verleng je daarmee de tiller hendel van je buitenboordmotor.
Het verlengen van de tiller met een stuurverlenger heeeft een aantal voordelen:

 • Je hoeft bij een rubberboot niet perse op de tube te gaan zitten tijdens het varen
 • Je kan verder naar voren gaan zitten in de boot.
 • Je kan nu wel vanaf een zitbank sturen.
 • Door je gewicht, met name in een rubberboot bij het op snelheid komen deels naar voren te verplaatsen kom je sneller in plane
 • Door een betere gewichtsverdeling minder brandstofverbruik.

Stuurverlengers, ons assortiment

Een goede stuurverlenger koop je bij ons handig online en leveren we uit eigen voorraad, dus snel bij je thuis. We hebben verschillende modellen. Het grootste verschil is of je kiest tussen een vaste stuurverlenger of een telescopische. Die laastse hebben als voordeel dat de lengte traploos is te verstellen. In sommige situatie kan dat erg handig zijn. Enkele merken hebben hun eigen stuurverlengers zoals bijvoorbeeld Torqeedo.

Wij adviseren altijd bij de aanschaf van een buitenboordmotor een stuurverlenger direct mee te bestellen. Zeker wanneer je de motor gebruikt achter een rubberboot. Het is vaak de enige manier om vanaf de zitbank veilig te kunnen sturen.

Naast stuurverlengers voor benzine motoren kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor bijvoorbeeld een elektrische buitenboordmotor. Deze zijn de laaste tijd erg in opkomst. Daarnaast is het voordeel van het winkelen bij Nautic Gear dat u in 1 winkel alles kunt vinden op het gebied van het varen met een buitenboordmotor. Zo kunt u bij ons terecht voor ondermeer:

Heeft u nog vragen over een stuurverlenger? Onze klantenservice helpt u graag!