Elektrische Buitenboordmotor

Buitenboordmotor Elektrisch
Highlights
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Talamex TM 40 Elektrische buitenboordmotor
  Normale prijs € 269,95 € 221,00
 2. Talamex TM 58 Elektrische buitenboordmotor
  Normale prijs € 316,95 € 261,00
 3. Minn Kota Endura C2 55 Lbs Elektrische buitenboordmotor
  Normale prijs € 508,95 € 451,00
 4. Populair
  Torqeedo Travel 1103Cs Elektrische Buitenboordmotor 4PK Kortstaart
  Normale prijs € 2.699,95 € 2.396,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

Overweeg je de aanschaf van een elektrische buitenboordmotor? Dan ben je bij Nautic gear aan het juiste adres! Het varen met een elektrische buitenboordmotor, ook wel fluistermotor genoemd, wint steeds meer terrein. En dat is niet zonder reden. De aanschaf van een elektrische buitenboordmotor heeft veel voordelen:

 • Stil varen
 • Geen brandstoflucht
 • Vriendelijk voor het milieu
 • Op veel plaatsen toegestaan of zelfs verplicht.
 • Licht van gewicht
 • Prijstechnisch interessant
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig.

Dit zijn slechts een paar voordelen van een elektrische buitenboordmotor. Zo’n motor heeft ook wel het nadeel van een kleinere actieradius dan een benzinemotor.
Of een elektrische buitenboordmotor voor u geschikt is hangt dan ook van een aantal factoren af.

Naast een elektrische buitenboordmotor heeft u nog een aantal zaken nodig om te kunnen varen. Uiteraard een accu, meestal een accubak waarin de accu beschermd wordt opgeborgen en een acculader om uw accu weer bij te laden.
Er zijn accubakken waarop naast de elektrische buitenboordmotor ook extra accessoires kunnen worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld uw smartphone om deze op te laden. Daarnaast zijn deze uitgerust met een meter die de laadstatus van de accu aangeeft. Hiermee kunt u dan zien hoelang u nog kunt varen met uw elektrische buitenboordmotor.

Helemaal handig is de elektrische buitenboordmotor met ingebouwde Li-Ion accu, zoals de veel verkochte Torqeedo elektrische buitenboordmotoren.

Rubberboot met elektrische buitenboordmotor

De elektrische buitenboordmotor wordt veel toegepast op onze rubberboten die wij verkopen. Zeker wanneer zo’n rubberboot gebruikt wordt om rustig te varen en te genieten van het water is een elektrische buitenboordmotor een zeer goede keus.

De combinatie van een elektrische buitenboordmotor en een rubberboot wordt dan ook vaak gemaakt. Maar een elektrische buitenboordmotor kan ook heel goed worden toegepast op bijvoorbeeld een zeilboot waarbij de motor slechts wordt gebruikt voor het in- en uitvoeren van de haven. Let wel altijd op de schachtlengte van de motor. De schroef moet natuurlijk wel in het water zitten..

Welke elektrische buitenboordmotor moet ik kiezen?

Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Hierbij ontkom je niet aan het geven van een aantal voorbeelden om een idee te krijgen wat voor u de juiste keuze is.

De kracht van een benzinemotor wordt aangegeven is PK en die van elektrische buitenboordmotoren in LBS (pond stuwkracht) De lichtere motoren tot ongeveer 48 LBS stuwkracht zijn voornamelijk goed voor kleine rubberbootjes of kleine Bic bootjes waarmee kinderen gaan spelevaren.
Heeft u een rubberboot waarmee u met 4 personen gaat varen dan kunt u beter kiezen voor motoren vanaf 55 LBS tot 86 Lbs. U haalt dan met een gemiddelde “gasstand” ongeveer 6 Km/h afhankelijk van gewicht, boot grootte en wind.

Om u een beeld te geven: Een vaarsnelheid van 6 Km/uur is onder andere de maximaal toegestane snelheid op het zuidelijke deel van het riviertje de vecht. Houd u toch van wat meer opschieten dan zou u bijvoorbeeld een elektrische buitenboordmotor van het merk Torqeedo kunnen overwegen zoals de Torqeedo 1103CS. Deze heeft een stuwkracht van 150Lbs en is vergelijkbaar met een 4 Pk benzinemotor. Gemonteerd op een rubberboot haalt u een snelheid van ongeveer 12 Km/h. Door de ingebouwde Li-Ion accu houdt u tot de laaste drup stroom tractie op uw schroef. Doordat de accu op de motor zit is het vervoeren heel eenvoudig.

Wij leveren daarnaast ook zwaardere modellen van Torqueedo. Bedenk wel dat wanneer uw boot een snelheid kan halen van meer dan 20 km/h uw over een vaarbewijs moet beschikken (vaarbewijs 1, en tevens 2 op o.a marker- en IJssel- en Gooimeer en Ooster- en Westerschelde).

Een Minn Kota Endura C2 of een Talamex elektrische buitenboordmotorTalamex motor zijn goede keuzes wanneer u gewoon lekker wilt plezier varen. De zwaarde modellen hebben dan de voorkeur, de lichtere zijn goed voor klein water (slootjes achter het huis ect en/of kinderen die willen spelevaren). De meeste motoren kunt u gebruiken op zoet- en brak water. Sommige motoren zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik op zout water zoals bijvoorbeeld de Minn Kota Riptide die natuurlijk ook uitstekend geschikt is voor zoetwater.

Een paar gebruiksvoorbeelden met een toegepaste elektrische buitenboordmotor:-

Een rubberboot met 2 a 3 kinderen:

 • Talamex TM 30 of Talamex TM 40
 • Minn Kota Endura C2 30 Lbs of Minn kota Endura 34 Lbs

Een stalen roeiboot tot een meter of 5 met kinderen:

 • Minn Kota Endura 45 Lbs of een Minn kota Endura50 LBS
 • Talamex TM 48 of de Talamex TM 58 elektrische buitenboordmotor

Rubberboot met 2 volwassen en 2 kinderen:

 • Talamex TM 58 of Talamex TM66
 • Minn Kota Endura 50 Lbs of Minn kota 55 Lbs 
 • Torqeedo Travel 1103Cs een prima elektrische buitenboordmotor met ingebouwde Li-Ion accu!

Zeilboot tot 6 meter voor in en uitvaren uit de haven:

 • Talamex TM 58 of Talamex TM66
 • Minnkota endura 50 LBS of de Minn kota endura 55 LBS
 • Torqeedo Travel 1103CL Langstaart

Visboot waarbij de electrische buitenboordmotor als trolling motor wordt gebruikt.

 • Talamex TM48 of Talamex TM 58
 • Minn kota Endura C45
 • Minn kota Riptide 45Lbs (geschikt voor zout water)

Elektromotor bestellen? Vraag advies bij Nautic Gear.nl

Uiteraard zijn bovenstaande voorbeelden om u een richting te geven. Mocht u twijfelen welke motor voor u het meest is geschikt dan helpt onze klantenservice u graag! In een persoonlijk gesprek kunnen we u goed adviseren. Maar dat is nog niet alles, want wanneer u een elektrische buitenboordmotor wilt kopen bieden wij u een groot aantal voordelen:

 • Normaliter leveren wij onze electrische buitenboordmotoren direct uit eigen magazijn en voorraad.
 • Op voorraad en voor 20:30 besteld, volgende werkdag thuis.
 • Ook bieden we de mogelijkheid uw online geplaaste bestelling direct bij ons magazijn op te halen.
 • Al onze elektrische buitenboordmotoren en fluistermotoren leveren we met 2 jaar garantie.
 • Profiteer van extra korting wanneer u een electrische buitenboordmotor besteld en u voor een voordeelbundel kiest.