Zeilmes

Zeilmes
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Wichard Offshore Zeilmes
  Normale prijs € 36,95 Vanaf € 32,95
 2. Wichard Aquaterra Zeilmes, vlak lemmet
  Normale prijs € 24,95 € 22,95
 3. Zeilmes Spatha RVS
  Normale prijs € 36,95 € 34,95
 4. Zakmes RVS, multifunctioneel watersportmes
  Normale prijs € 30,95 € 28,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een goed zeilmes is een must-have voor iedere zeil- en vaartocht. Een zeilmes is namelijk multi inzetbaar en kan zelfs nog wel eens goed van pas komen in een noodsituatie. In een dergelijke situatie volstaat een bot, oud mes van lage kwaliteit natuurlijk niet. Ga daarom voor een kwalitatief hoogwaardig zeilmes uit het mooie assortiment bij Nautic Gear!

Aan boord van een boot of zeilschip heb je nou eenmaal veel te maken met lijnen en touwwerk. Soms komt het voor dat een touw verstrengeld raakt of dat er iets of iemand vast komt te zitten. In dat geval is een scherp en kwalitatief goed zeilmes niet ongewenst. Ook in noodsituaties kan een goed zeilmes het verschil maken tussen een goede en slechte uitkomst. Gebruik een zeilmes om met relatief gemak door diverse materialen te kunnen snijden. De meeste zeilmessen zijn van roestvast staal en gaan hierdoor lang mee zonder dat er corrosie ontstaat.

Welke zeilmessen zijn er?

Standaard zeilmes

Een kwalitatief hoogwaardig zeilmes bestaat uit een handvat die goed in de hand ligt, met een fijne grip. Het lemmet is vlak en/of gekarteld. Een gekarteld blad is vooral handig voor het doorsnijden van het dikkere lijnwerk. De meeste goede zeilmessen zijn gemakkelijk te openen (vaak zelfs met één hand) en hebben de mogelijkheid om het lemmet vast te zetten (lemmetblokkering), als extra veiligheid. Sommige zeilmessen zijn uitgevoerd met handige clip om het gemakkelijk mee te dragen. Ook een fluoriserend handvat is een handige toevoeging om ook in het donker veilig gebruik te kunnen maken van het zeil mes. De messen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Zeilmes met harpsleutel

Erg populair zijn de zeilmessen met harpsleutel. Deze zijn bedoeld om gemakkelijk harpsluitingen mee te openen en sluiten. Harpsluitingen worden veelal gebruikt in de watersport en tuigerij (een verzamelnaam voor alle zeilen, lopend stag en want en het touwwerk om een schip voort te bewegen en te laten ankeren). Het bestaat uit een beugel met een "harp" vorm en een pin die er doorheen geschroefd wordt. Een zeilmes met harpsleutel is daarom een handig gereedschap om bij je te hebben.

Zeilmes met harpsleutel en priem

Daarnaast zijn er ook zeilmessen uitgevoerd met harpsleutel én priem. De priem is een dunne puntvormige toevoeging aan het zeilmes. Het wordt over het algemeen gebruikt om gaatjes te prikken in voorwerpen of ondergronden. Het wordt vaak gebruikt als voorbereiding op het boren van een gat. Een priem kan dan helpen bij het prikken van een eerste klein gaatje. Zo kan de boor niet zo gemakkelijk weglopen. Binnen de watersport is een zeilmes met priem vooral handig voor het loskrijgen van lastige knopen in het touwwerk of de lijnen.

Wichard Zeilmes

De zeilmessen van Wichard zijn één van de zeilmessen van de gewenste hoge kwaliteit. Het merk gaat al lang mee en weet wat er van een goed zeilmes gevraagd wordt. Het zeilmes Wichard is zo populair dankzij het hoge snijvermogen en het sterke blad met een hoge bestendigheid tegen corrosie. De Wichard zeilmessen zijn verkrijgbaar in onder andere de Wichard Offshore en Wichard Aquaterra uitvoeringen.

Zeilmes Wichard Offshore

Het Wichard Offshore zeilmes is gebracht voor de zeilers en watersporters die te maken hebben met de zwaarste nautische omstandigheden. Dankzij het enorm sterke blad en het hoge snijvermogen snijdt het Offshore model door de taaiste materialen zonder zijn scherpte te verliezen. De opvallende kleuren (soms met fluor uitvoering) zorgen ervoor dat het mes snel gevonden kan worden, ook in het donker. Soms is het mes voorzien van harpsleutel en priem. Kies uw nieuwe favoriete Wichard Offshore zeilmes nu bij Nautic Gear!

Zeilmes Wichard Aquaterra

De Wichard Aquaterra zeilmessen zijn vooral populair bij zeilers, maar ook bij vissers en andere outdoor watersporters. De Aquaterra modellen zijn voorzien van een scherp, vlak lemmet of gekarteld lemmet. Soms zijn de Wichard Aquaterra zeilmessen voorzien van handige extra's zoals een kurkentrekker. Daarnaast heeft het een prettige handgreep en een hoge weerbaarheid tegen roest en hitte.

Zeilmes kopen

Een zeilmes kopen doe je natuurlijk het liefst voor een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Dan ben je bij Nautic Gear op de goede plek. Bij ons heb je keuze uit verschillende kleuren, soorten en maten zeilmessen. We zorgen ervoor dat je het gekozen zeilmes snel in huis hebt. Naast snelle bezorging is het ook mogelijk te kiezen voor afhalen. Dit kan bij ons in het magazijn, of bij één van de vele PostNL afhaallocaties door het hele land. Zodra de bestelling bij ons binnenkomt, wordt de order direct in behandeling genomen en berichten wij wanneer de bestelling verzonden wordt of klaar ligt.

Is je zeilmes toe aan vervanging of ben je er van overtuigd er wel één te kunnen gebruiken? Bestel dan nu je nieuwe favoriete zeilmes online bij Nautic Gear! En bij vragen staat ons team van experts klaar om te helpen. Neem gerust contact op met onze klantenservice.