Pompen

Pompen

Bilgepomp

Een goede bilgepomp is onmisbaar voor onstpannen varen. Een bilgepomp pompt het water weg dat tijdens het varen in de bilge kan lekken, bijvoorbeeld afkomstig van de schroefas.
Maar ook voor de afvoer van regenwater is een goede bilgepomp zeer belangrijk.
Een goedkope bilgepomp zoal de rule 360 of de Johnson L450 zijn al jaren zeer populiar. Maar ook de unieke Whale Supersub 650 is al jaren een echte bestseller.

Dekwaspomp

Met een dekwaspomp en een slang met spuitmond heeft u altijd uw eigen boot-was installatie bij de hand. Een dekwaspomp pomp het buitenwater op en brengt het onder druk. Zo kan u met een krachtige dekwaspomp u boot ontdoen van zand, modder of klei. Wanneer u op uw dekwaspomp een steel met waterdoorloop en een dekwasborstel aansluit beschikt u over een prima combinatie om uw dek en uw gangboorden te schrobben.

Drinkwaterpomp voor de boot

Met een goede drinkwaterpomp haalt u het comfort van thuis aan boord! Drinkwaterpomen zijn verkrijgbaar is verschillende soorten en maten.
Voor een kleine boot is bijvoorbeeld een Jabsco par Max 1 of 1,9 prima geschikt om 1 a 2 tappunten van en flinke straal te voorzien. Bij twee of meer tappunten is een Jabsco Parmax 2.9 of een Par Max 3.5 een uitstekende keuze.

De meeste drinkwaterpompen zijn verkrijgbaar in 12 en 24 volt en met 20 of 40 PSI druk. Voor een standaard boot met een gewone installatie adviseen wij een 20 PSI drinkwaterpomp. Hierbij is de opgebouwde waterdruk  te vergelijken met de druk van uw waterleiding thuis.
Een 40 PSI drinkwaterpomp geeft een krachtiger straal maar ook veel meer druk. Dit is op zich geen probleem als het leidingwerk hiervoor geschikt is.
Voor de meesten is een 20 PSI pomp de beste keuze

Elektrische lenspomp

Een elektrische lenspomp word gebruikt om in een korte tijd snel zeel veer water af te voeren. Het voordeel is dat een elektrische lenspomp beter in staat is vervuild water a te voeren. Een elektrische lenspomp word daarom ook vaak gebruikt als afvoerpomp van bijvoobeeld douchewater.

Handlenspomp kopen

Een handlenspomp werkt altijd en is niet afhankelijk van stroom. Wij verkopen verschillende modellen.
De TREM handlenspomp is zeer populiar een een goede pomp waner u bijvoorbeeld een kleine boot wilt leegpompen wanneer er regenwater in staat.
Deze handlenspomen zijn in verschillende lengte te krijgen. Hoe langer, hoe minder u hoeft te bukken en hoe meer water per slag verpompt kan worden.
Hoe kleine, hoe handzamer en makkelijk op te bergen.