Boot Poetsen

Boot Poetsen

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Met de juiste reiniger kun je je boot eenvoudig poetsen. Voor een houten dek gebruik je een ander schoonmaakmiddel dan voor de romp en bodem van polyester. Niet alleen de boot zelf moet gereinigd worden, vergeet de motor en dekzeilen niet. Ook voor het toilet en drinkwater hebben wij een geschikt middel in het assortiment. Wil je weten welk product je het beste kunt gebruiken om je boot te poetsen? Neem gerust contact op, onze ervaren medewerkers helpen je graag!

Aluminium boot poetsen

Hoe zorg je ervoor dat je aluminium boot na het poetsen glanst als nieuw? De belangrijkste tip die wij kunnen geven is: gebruik een zachte doek! Schuursponsjes of staalwol kunnen het aluminium beschadigen. Oxidatie is een veelvoorkomend probleem bij aluminium, je boot regelmatig poetsen zal dit tegengaan. Gebruik hiervoor een schoonmaakmiddel met natuurlijke zuren. Op onze website vind je productspecificaties en handige gebruikstips. Heb je nog vragen dan kun je altijd contact met ons opnemen. Vergeet voor de winter niet antivries voor je boot.

Polyester boot poetsen

De zon en vuil zijn een slechte combinatie voor je polyester boot. Poetsen zorgt ervoor dat vervuiling niet gaat inbranden. Door je boot regelmatig te reinigen kost het je weinig moeite. Het is dan niet nodig om zwaar te schrobben en boenen. Wanneer je je polyester boot gaat poetsen op het droge is het verstandig deze te behandelen met een beschermende wax. Zo wordt je boot niet alleen beschermd tegen UV-straling en vuil, maar worden krassen ook hersteld. Tevens raden wij een bahandeling met international antifouling. Dit is een coating die ongewenste aangroei tegengaat.

Zelf boot poetsen

Je kunt je boot natuurlijk laten reinigen, maar zelf je boot poetsen is wel zo voordelig. Met de juiste producten en gereedschap voer je je bootonderhoud in een handomdraai uit. Door regelmatig schoon te maken verleng je de levensduur van je boot en vergroot je het vaarplezier. Zelf je boot poetsen is niet alleen goedkoop, maar vooral leuk!