Hondenzwemvest

Hondenzwemvesten
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Besto Hondenzwemvest Oranje | 5 Maten
  Normale prijs € 24,95 Vanaf € 21,95
 2. Lalizas Zwemvest voor Hond en Kat
  Normale prijs € 17,95 € 15,95
 3. Lalizas Comfy Zwemvest voor Hond en Kat
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 4. ICEPEAK Zwemvest voor Hond & Kat
  Normale prijs € 33,95 Vanaf € 30,95
 5. Besto Hondenzwemvest Deluxe Yellow/Black
  Normale prijs € 30,95 Vanaf € 26,95
 6. Plastimo Hondenzwemvest
  Normale prijs € 22,95 Vanaf € 18,95
 7. Jobe Hondenzwemvest
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Is een hondenzwemvest nu echt nodig? Hoewel de meeste honden van nature uitstekende zwemmers zijn, zijn er momenten waarbij ze wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Stel u voor dat uw trouwe viervoeter per ongeluk van de boot in het water valt. In zo’n situatie hebben honden vaak beperkte mogelijkheden om op eigen kracht weer aan boord te klimmen of naar de kust te zwemmen. Hierdoor kunnen ze snel vermoeid en uitgeput raken. Een goed hondenzwemvest zorgt ervoor dat uw hond blijft drijven. In ons assortiment vindt u zwemvesten in verschillende gewichtsklassen. Zo weet u zeker dat er altijd een exemplaar bij ons is dat bij uw hond past.

Is een zwemvest voor de hond verplicht?

Dit hangt af van de wetgeving en specifieke regels van het gebied waar u zich bevindt, maar vaak geldt er een verplichting voor hondenzwemvesten wanneer ze aan boord zijn van een vaartuig. Dit is om de veiligheid van de hond te waarborgen, met name in situaties waarbij ze in het water kunnen vallen en niet eenvoudig zelf naar de kant kunnen zwemmen. Daarom is het belangrijk om de lokale wetten en voorschriften te raadplegen om te controleren wat de regels zijn. Ongeacht de wettelijke vereisten is het gebruik van een hondenzwemvest altijd een verstandige keuze om de veiligheid van uw hond te waarborgen.

Kies voor kwaliteit met het Besto hondenzwemvest

Zorg ervoor dat uw hond niets overkomt aan boord of langs het water met een Besto hondenzwemvest. Dit vest biedt niet alleen drijfvermogen voor uw hond, maar zorgt er ook voor dat uw geliefde huisdier goed zichtbaar is dankzij het gebruik van High Visibility materiaal. Het Besto hondenzwemvest is vervaardigd van zorgvuldig geselecteerd materiaal, waardoor het niet alleen comfortabel voelt voor de hond, maar ook duurzaam en functioneel is. De volledige bewegingsvrijheid die dit vest biedt, zorgt ervoor dat uw hond comfortabel kan rondlopen, zwemmen en spelen zonder enige beperking. Bovendien is het zwemvest uitgerust met een stevige D-ring, waaraan u de hondenriem kunt bevestigen, zodat u uw hond altijd snel en eenvoudig uit het water kunt halen.

Welke maat zwemvest voor hond?

Het kiezen van de juiste maat hondenzwemvest is vaak afhankelijk van het gewicht van uw hond. De meeste fabrikanten van hondenzwemvesten baseren hun maattabel op het gewicht, omdat dit een belangrijke factor is voor het drijfvermogen en de pasvorm. Per soort zwemvest kan dit verschillen, maar hieronder is een algemene richtlijn die u kunt volgen wanneer u een hondenzwemvest wilt kopen:

 • XS: voor honden met een gewicht tot 4 à 5 kg
 • S: voor honden met een gewicht van ongeveer 5 tot 8 kg
 • M: voor honden met een gewicht van ongeveer 8 tot 15 kg
 • L: voor honden met een gewicht van ongeveer 15 tot 40 kg
 • XL: voor honden met een gewicht vanaf ongeveer 40 kg

Hondenzwemvest kopen bij Nautic Gear

Nautic Gear staat garant voor hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen aan boord, daarom koopt u een betaalbaar hondenzwemvest eenvoudig in onze webshop. Maar het gaan verder dan alleen veiligheid van uw hond, ook voor kleintjes aan boord bieden we de perfecte oplossing in de vorm van kinderreddingsvesten. En als het aankomt op uw eigen veiligheid op het water, kunt u een automatisch reddingsvest bestellen via onze website. Bekijk dus ons uitgebreide assortiment en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies bij het aanschaffen van uw hondenzwemvest of andere veiligheidsvoorzieningen.

Tip: denk bij de aanschaf van een reddingsvest ook om uw gasten aan boord. Hiervoor zijn er speciale noodreddingsvesten die ervoor zorgen dat de drenkeling automatisch op zijn of haar rug wordt gedraaid, zodat deze het hoofd letterlijk boven water houdt.