Automatisch Reddingsvest Kind

Automatisch Reddingsvest Kind

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Automatisch Reddingsvest Kind

Een automatisch reddingsvest voor een kind kan een uitstekend alternatief zijn in plaats van een schuimvest. Een automatisch reddingsvest voor een kind heeft een groot aantal voordelen: Over het algemeen is het drijfvermogen van een automatisch reddingsvest 150N, iets wat bij een schuimvest voor kinderen meestal 100N is. Alleen het Besto Turn safe schuimvest heeft 150N drijfvermogen. Naast meer drijfvermogen is een automatisch reddingsvest voor uw kind ook prettiger om te dragen. Het is luchtiger en geeft meer comfort. Soms is er een extra ring, een zogenaamde D-ring aangebracht aan het automatische reddingsvest. Hieraan kan een Lifeline worden bevestigd waarmee extra veiligheid wordt verkregen. Overigens, zorg bij een Lifeline ervoor dat de lengte zodanig is dat de bewegingsvrijheid is beperkt to de kuip of gangboord. Bij het overboord slaan met een te lange Lifeline kan de drenkeling voor de vaart van het schip anders onder de romp worden getrokken.

Een automatisch reddingsvest voor een kind blaast op zodra het met water in contact komt. Uiteraard zal bij buiswater of een spat regen het vest niet opblazen. Tevens zijn deze reddingsvesten over het algemeen voorzien van een handbediening. Hiermee kan in een noodsituiatie preventief het vest worden opgeblazen. Sommige automatische reddingsvesten hebben een kijkvenster waardoor controle van de drijfgascylinder mogelijk is.

Wij adviseren een automatisch reddingsvest alleen voor oudere kinderen (junior's). Kinderen waaraan je uit kan leggen wat er gebeurd als ze te water raken met een automatisch kinder reddingsvest. Aan te bevelen is een automatisch kinderreddingsvest samen met je kind, bijvoorbeeld in het zwembad, te testen. Het vervangen van een drijfgascylinder is eenvoudig en zo leert je kind wat er gebeurd als het vest opblaast.

Een goed alternatief voor een automatisch reddinsgvest voor uw kind is een schuimvest. Een schuimvest heeft niet het nadeel van het vervangen van een Co2 patroon wanneer deze is afgegaan en dat scheelt in de kosten waneer u een reddingsvest voor uw kind overweegt