Rubberboot Onderhoud

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Rubberboot reparatieset Grijs
  Normale prijs € 50,95 Vanaf € 43,95
 2. Lijm voor opblaasboten
  Normale prijs € 17,95 Vanaf € 15,75
 3. Sealflex 500 ml
  Normale prijs € 55,95 € 48,95
 4. Rubberboot Reiniger
  Normale prijs € 33,95 € 29,95
 5. Starbrite Hersteller/Beschermer voor Rubberboten en Fenders 500 ml
  Normale prijs € 24,95 € 22,95
 6. SureSeal dichtmiddel voor lekkages, tube 35ml
  Normale prijs € 26,95 € 24,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 7. Rubberboot Finish 250ml
  Normale prijs € 30,95 € 26,95
 8. Starbrite Rubberboot Reiniger & Beschermer 1 Liter
  Normale prijs € 32,95 € 29,95
 9. Adeco PVC 2-componenten Lijm 500 ml
  Normale prijs € 32,95 € 29,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 10. Allpa reparatieset voor PVC
  Normale prijs € 39,95 € 35,95
 11. Allpa reparatieset voor Hypalon
  Normale prijs € 34,95 € 31,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoe voer ik goed onderhoud uit aan mijn rubberboot? Dat is een vraag die snel om de hoek komt kijken na de aanschaf van een rubberboot. Want heb je eenmaal de boot, dan moet die ook goed onderhouden worden. Bij Nautic Gear vindt u alle voorkomende producten om uw rubbrboot goed te onderhouden.
Maar ook wanneer u een gebruikte boot aanschaft hebben wij veel handige producten om van een gebruikte rubberboot wer en bijna nieuwe te maken!

En wanneer u een beetje aandacht besteed aan uw rubberboot en deze goed onderhoud al u heel veel jaren plezier hebben van uw rubberboot. Een paar tips voor het verlengen van de levensduur van uw rubberboot door goed onderhoud:

Handige tips voor een goed rubberboot onderhoud

Wanneer u uw rubberboot aan het eind van het seizoen opbergt voor de winter is het erg raadzaam uw boot goed schoon te maken en droog op te bergen. Voor het schoonmaken hebben we verschillende producten. Zelf zijn we erg fan van de Polymarine rubberbootreiniger. Dit is een sterk middel waarmee u ook ernstig vervuilde boten weer goed schoon krijgt. Is uw rubberboot erg vervuild? Dan is het soms goed de behandeling 2 keer toe te passen.

Daarna de hele boot goed afspoelen met water, drogen en opbergen. Bij dat opbergen kan een goede luchtpomp voor een rubberboot helpen. De meeste van deze pompen kunnen ook lucht uit een boot zuigen. Zuig nooit de boot helemaal vacuum, dan is deze bijna niet meer goed op te vouwen.
Wij adviseren de rubberboot na het onderhoud niet te strak op te vouwen, maar losjes. Daarmee voorkomt u nare knikken van vouwen in de boot die bij het oppompen na een winterstalling soms heel lang zichtbaar blijven of kunnen uitmonden in lekkage.

Berg na het rubberboot onderhoud de boot droog op.

Rubberboot onderhouden en een gaatje plakken

Tijdens het varen kan een rubberboot lek raken, ook waneer u er goed onderhoud aan gepleegd heeft.

Zou uw rubberboot onverhoopts toch lek raken vindt u bij ons de juiste producten om uw rubberboot te plakken. En gelukkig is het niet zo'n lastig klusje. In ons blog: Hoe plak ik een rubberboot vindt u alle informatie die nodig is om zo'n klusje goed uit te voeren.

Ons advies: lees de tips in het blog en u zult zien dat uw lekke rubberboot zo weer is geplakt.
Van belang is dat u weet van welk materiaal uw rubberboot is gemaakt, PVC of Hypalon en kies dan de juiste lijm voor uw klus.
Hoe u snel uit kan vinden van welk materiaal uw rubbrboot is gemaakt leest u eveneens in on blog.

Kleine gaatjes kunt u heet beste plakken met een 1-componentlijm. Zwaar belaste delen zoals roeidollen, D-ringen, naden of de spiegel van uw rubberboot met een 2-componentenlijm. Is de schade erg groot? Win dan infomatie in bij een gespecialiseerd bedrijf in de reparatie van en rubberboot, want veel is zelf te repareren, maar niet alles. En uw wilt wel met een veilige boot het water op.