Petroleumkachel kopen

Petroleumkachel
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Gratis Extra's!
  Foetsie Tonysun Petroleumkachel. Nu met GRATIS reservelont t.w.v. 19,95
  Normale prijs € 84,90 € 73,95
 2. Gratis Extra's!
  Petroleumkachel TC84 2600 Watt Nu met GRATIS reservelont t.w.v. 19,95
  Normale prijs € 99,90 € 88,00
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 3. Lont Petroleumkachel (reserve) kous voor Tonysun Foetsie 129 - TC84
  Normale prijs € 22,95 € 19,95
 4. Wallas Paraffine Verwarming 2000T
  Normale prijs € 2.011,95 € 1.749,95
 5. Uit de Nieuwsbrief
 6. Kachelbrandstof - Paraffine 5L
  Normale prijs € 36,95 € 33,95
 7. Kachelbrandstof N‐Paraffine/Petroleum gedesaromatiseerd 5L
  Normale prijs € 31,95 € 27,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Als het buiten koud wordt houd je het binnen aangenaam warm door een petroleumkachel te kopen. Deze is bijzonder geschikt om kleinere ruimtes tot 35 m2 te verwarmen, zoals een kajuit, schuur of tent. De kachel kan wel 17 tot 18 uur op de hoogste stand branden. Door het kleine formaat kun je de petroleumkachel gemakkelijk verplaatsen. Bij Nautic Gear kun je de petroleumkachel kopen in normaal en inschuifbaar model.

Petroleumkachel brandstof kopen

Bij Nautic Gear kun je voor je petroleumkachel brandstof kopen. Zoals je waarschijnlijk al dacht werkt de kachel op petroleum. Wij verkopen paraffine, dat is gezuiverde petroleum. Door deze speciale zuivering brandt je kachel roet- en reukloos. Alsnog is het van belang om de ruimte die je verwarmt goed te ventileren. Je kunt de petroleumkachel brandstof kopen in een jerrycan van 5 liter. Dat is ook precies de inhoud van de kachel tank.

Tonysun petroleumkachel kopen

Wil je graag een Tonysun petroleumkachel kopen? Bij Nautic Gear heb je de keuze uit twee modellen van ongeveer 45 cm hoog en met een diameter van plusminus 30 cm. De kachels staan zeer stabiel, zeker omdat het gewicht van de brandstof zich onderin bevindt. Bovenop de petroleumkachels bevindt zich een warmhoudplaat. Daarop kun je bijvoorbeeld thee, koffie of chocolademelk warm houden of opwarmen. Een Tonysun petroleumkachel kopen doe je voor een scherpe prijs bij Nautic Gear!

Petroleumkachel online kopen

In onze webshop kun je eenvoudig een petroleumkachel online kopen. We zorgen voor een snelle levering! Kijk ook eens bij onze andere bootverwarming, zoals de Wallas dieselkachel. Deze is niet alleen erg stil, maar verbruikt ook nog eens bijzonder weinig stroom en brandstof. Ben je benieuwd welke kachel het beste past bij jouw situatie? Neem gerust contact op, onze medewerkers staan voor je klaar met deskundig advies. Een petroleumkachel online kopen doe je daarom bij Nautic Gear!

Vaak gestelde vragen over petroleumkachels

Hoe werkt een petroleumkachel?

Een petroleumkachel is een verwarmingsapparaat die werkt op petroleum. In de kachel zit een lont, ook wel kous genoemd die zich doodrent met petroleum uit de aanwezige brandstof tank.
Deze lont wordt aangestoken en zo onstaat er een fijne, droge warmte. Door de lont hoger of lager in te stellen is de warmte regelbaar.
De meeste petroleumkachels werken niet alleen op petroleum maar ook op kerosine, en lampolie. gebruikt u gedesaromatiseerde petroleum of paraffine dan heeft dit als voordeel dat de verbranding nagenoeg reukloos is.

Hoe lang gaat de lont of kous van een petroleumkachel mee?

De levensduur van een lont of kous van een petroleumkachel wordt met name bepaald door de intensiteit waarmee deze brand. Wordt de kous in de hoogste stand gedraaid dan zal deze veel sneller op zijn dan wanneer u de petroleumkachel op een lage stand laat werken.
Bij normaal, gemiddeld gebruik (dus alleen in de wintermaanden af en toe als bijverwarming) gaat een lont een jaar mee. De lonten die wij leveren bestaan voor een deel uit katoen en het deel dat brandt bestaat uit glasfiber. Dit zorgt voor een extra lange levensduur.

Wat zijn de voordelen van een petroleumkachel?

Het voordeel van een petroleumkachel is dat deze portable is en daarmee op de meest uiteenlopen plaatsen kan worden gebruikt. Omdat bij het verwarminsproces CO2 vrijkomt is het van het grootste belang tijdens het gebruik goed te ventileren.
Maar er zijn nog veel meer voordelen van een petroleumkachel:
 • Een petroleumkachel geeft snel een behagelijke warmte
 • De Foetsie, Tonysun en TC84 modellen stralen rondom warmte uit, niet alleen aan de voorzijde
 • Bovengoemde modellen zijn voorzien van een warmhoudplaatje voor het opwarmen van bijvoorbeeld chocomel, gluhwein of het bakken van een pannenkoek!
 • Werkt op verschillende brandstoffen waardoor er overal wel een passende soort is te vinden
 • Omdat deze types voorzien zijn van een hengsel zijn ze eenvoudig verplaatsbaar

Wat verbruikt een petroleumkachel?

Een Foetsie, Tonysun of TC84 petroleumkachel verbruik in een gemiddelde stand ongeveer een kwart liter per uur. Op 5 liter petroleum kunnen deze kachels dan ook een uurtje of 17 a 18 branden.

Hoe vervang ik de kous van mijn petroleumkachel?

Het vervangen van de kous van een petroleumkachel in gelukkig niet een heel lastig klusje. Heeft u een Foetsie, Tonysun of TC84 petroleumkachel? Dan vindt u in ons blog: Hoe vervang ik de lont van mijn petroleumkachel een gedetaileerde instructie hoe u de lont van uw petroleumkachel kunt vervangen.

Moet ik een petroleumkachel vaak schoonmaken?

Bij normaal gebruik van uw petroleumkachel hoeft u gen speciale zaken schoon te maken. Wanneer u de tank vult met behulp van een trechtertje of hevelpomp morst u geen petroleum en houdt u de onderzijde schoon.
Omdat het deel dat brandt van de kous van een petroleumkachel van glasiber is gemaakt kan bij het opnieuw aansteken van de kachel wat rook onstaan. Daarom adviseren wij altijd de kachel buiten aan te steken.
Na korte tijd zal de kachel niet meer roken, tenzij u hem te hoog heeft afgesteld.