Vuilwatertank boot

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een vuilwatertank aan boord van je boot is verplicht voor de pleziervaart in Nederland wanneer je een toilet aan boord hebt en op het binnenwater vaart. Het lozen van toilet- en afvalwater op het oppervlaktewater is in Nederland niet toegestaan voor de pleziervaart. Daarom is een vuilwatertank aan boord in veel gevallen noodzakelijk. Zo'n vuilwatertank kan via een afzuig installatie in een haven geleegd worden of indien er ook op zee gevaren wordt via een afvoer in de romp geleegd worden. Zou houden we het oppervalakte water schoon in Nederland.

Vuilwatertank boot

Bij Nautic Gear hebben we de vuilwatertank voor je boot in verschillende maten. Maak je keuze uit de hoeveelheid vers water die je nodig hebt, van 32 tot 150 liter. De vuilwatertank-set is beschikbaar met een inhoud van 47 of 78 liter. Deze laatste slaat niet alleen het vuile water op maar maskeert ook vieze geurtjes en voorkomt verstopte leidingen. Combineer de vuilwatertank met een drinkwatertank op je boot voor een compleet watersysteem.

Vuilwatertank kopen

Wanneer je een vuilwatertank koopt en deze wordt aangesloten op een pomptoilet dan is het te adviseren een tank te kopen met een opgebouwde merceratorpomp. Deze pomp versnippert de inhoud van de tank waardoor deasze makkelijke kan worden afgevoerd via een huiddoorvoer. Vaart u op binnenwater, dan kunt u de tank laten legen in de haven. Veel havens hebben daar speciale afzuiginstallaties voor welke worden aangesloten op de dekdop van de vuilwatertank.