Antifouling verwijderen

Antifouling verwijderen
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Goede Keus!
  Antifouling verwijderen - International Interstrip
  Normale prijs € 49,95 Vanaf € 44,95
 2. TIP!
  Starbrite Antifouling Remover Star Coat 1 Liter
  Normale prijs € 41,95 Vanaf € 39,95
 3. Goede Keus!
  Gelplane Scraper - Antifouling verwijderen
  Normale prijs € 42,50 € 37,90
 4. Gelplane Scraper antifouling krabber reservemes
  Normale prijs € 12,95 € 9,95 Vanaf € 9,25
Tonen als Foto-tabel Lijst

Antifouling verwijderen hoe doe je dat?

Het verwijderen van antifouling is een van de minst aantrekkelijke bootklusjes, althans dat wordt het als je zomaar begint. Wanneer je onderstaande tips leest wordt het verwijderen van antifouling een stuk gemakkelijker. Bovendien, wanneer isw de tijd rijp om eens na te denken over het verwijderen van antifouling? Kortom met xx handige tips hoe je antifouling verwijderd gaat het een stuk sneller

Het verwijderen van antifouling is tegenwoordig vrij eenvoudig te doen. Ja dat leest u goed. Er zijn intussen middelen verkrijgbaar die u op de antifouling aanbrengt, deze vervolgens week maken waardoor daarna de bestaande laag antifouling eenvoudig met een scraper, plamuurmes of krabber te verwijderen is. Hoe dat werkt lees u hieronder:

Antifouling verwijderen polyester

Wanneer u een polyester schip heeft en een harde antifouling gebruikt dan bouwt zich na verloop van jaren een laag op omdat over het algemeen over de antifouling wordt heen geschilderd. Uiteindelijk is deze laag zo dik dat u er niet aan ontkomt deze een keer te verwijderen. Vroeger werd hiervoor veelal een schuurmachine gebruikt met veel stof tot gevolg. Bovendien ook niet zo goed voor de de gezondheid wanneer dit "chemische" stof word ingeademd.
Een handige en gemakkelijke manier om uw oude antifouling te verwijderen is een antifouling remover te gebruiken. Dit is een soort pasta wat de antifouling laag week maakt. Na enige tijd inwerken kun je vrij eenvoudig met een plamuurmes de antifouling eraf krabben. Deze antifouling remover tast alleen de antifouling aan, niet de onderliggende gelcoating.

Antifouling verwijderen met gelscraper

Een ander handig gereedschap om de antifouling te verwijderen is de gelplane scraper. Dit is een handig, eenvoudig stuk gereedschap dat aan de voorzijde voorzien is van een omkeerbaar, stalen mes. Op de achterzijde van de scraper kunt u een stofzuiger aansluiten die de afgekrabde antifouling direct opzuigt. Hiervoor is het raadzaam een oude stofzuiger te gebruiken. Omdat het mes omkeerbaar is kunt u, wanneer na verloop van tijd dit met bot is geworden, de andere kant gebruiken.Losse mesjes zijn eveneens verkrijgbaar

Deze gelplane scraper is alleen geschikt voor polyester schepen. Zonder stofzuiger aangesloten kan deze ook gebruikt worden om bijvoorbeeld antifouling te verwijderen die voorbehandeld is met een antifouling remover.

Antifouling verwijderen zonder schuren

Hierboven heeft u gelezen hoe u uw oude laag antifouling kunt verwijderen zonder schuren. Zowel International, als antifouling verwijderen met een Starbrite remover, in beide gevallen koop u een bewezen product. Het is geen fijn klusje maar met deze producten wel een stuk eenvoudiger en minder zwaar.
TIP: Wanneer u de antifouling geheel verwijderd heeft is de volgende stap uw gelcoating te contoleren.

Eventuele beschadigingen te repareren en vervolgens kunt u met een primer, bijvoorbeeld Primocon, de onderzijde van uw boot voorbehandelen voordat u er nieuwe antifouling op aanbrengt. Deze primer zorgt voor een goede hechting van de antifouling. Primocon kan ook gebruikt worden om een bestaande laag antifouling, waarvan u niet weet wat voor antifouling het is, af te dekken en geschikt te maken om er nieuwe antifouling op te zetten. Wanneer u bij een stalen boot de onderzijde van antifouling ontdoet en vervolgens doorgaat tot het kale staal met een gereedschap als een Tercoo schijf is het zeer verstandig in vakken te werken.

Zodra u een afgetekend deel van het onderwaterschip kaal heeft brengt u direct de primer aan. Zou u hiermee wachten tot het hele onderwaterschip kaal is is de kans groot dat op heet eerste deel zich al snel roestvorming gaat aftekenen. Door zo afgebakend werkgebied direct te behandelen met Primocon voorkomt u dit.

Wanneer eenmaal de antifouling is verwijderd en u bent toe aan het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling helpen we u bij de vraag welke antifouling u moet kiezen?