Raymarine

Raymarine

Als officieel dealer van Raymarine helpen wij u graag met uw keuze voor de juiste Raymarine kaartplotter, fishfinder of instrumenten. Raymarine levert al decennia lang hoogwaardige kwaliteits elektronica voor de watersport. Door de hoogwaardige kwaliteit en daarmee grote betrouwbaarheid vindt je Raymarine apparatuur niet alleen in de pleziervaart maar ook in de beroepsvaart. Wij leveren een geselecteerd assortiment voor de watersporter met een plezierjacht, boot, sloep of zeilboot. Dat betekend dat u bij ons een Raymarine kaarplotter of fishfinder koopt die u in de meeste gevallen prima zelf kunt installeren. Het enige wat u nodig heeft is twee goede en handige rechterhanden! Mocht u vragen hebben over uw Raymarine product dan helpen wij u graag!

Welke Raymarine kaartplotter kan ik het beste kopen?

Een antwoord op die vraag hangt van een aantal factoren af. Wat zijn uw wensen en wat is uw budget? Waren er vroeger stand-alone kaartplotters te koop, tegenwoordig koop je vaak een combinatie van een kaartplotter en fishfinder. Heb je geen behoefte aan een fishfinder? en wil je echt alleen een kaartplotter? Een kaartplotter tegenwoordig een MFD, een Multi Functional Display.
Dat is feitelijk een kaartplotter met tal van aansluitmogelijkheden voor externe apparatuur zoals bijvoorbeeld een camera of radar.
Bij Raymarine begint zo'n MFD vanaf een goede € 700 euro. Je koopt dan de Axiom, een 7, 9 of 12 inch kaartplotter MFD. Houdt u er rekeing mee dat daar bovenop nog de kosten voor een waterkaart komen.

Een zeer veel verkochte kaartplotter / fishfinder combinatie is de Raymarine Dragonfly. Deze is verkrijgbaar met een 5 of 7 Inch scherm en heeft tevens een ingebouwde sonar. Deze worden standaard geleverd met een eenvoudig te monteren spiegeltransducer. Het voordeel van zo'n combinatie is dat, ook als geef je niks om vissen, altijd de diepte onder je kiel ziet. Veel klanten kopen dan ook een dragonfly juist vanwege de aanwezige dieptemeting. Dat je daarnaast een prachtig onderwarterbeeld ziet dat voor vissers helemaal super is, is dan voor die klanten minder van belang.
Een ander groot voordeel van de Raymarine Dragonly is dat het prijstechnisch een interessante kaartplotter fishfinder is.Je hebt voor een te overzien bedrag een zeer goede kaartplotter en tegelijk prima een dieptemeter.

De opvolger van de Dragonfly is er reeds: De Raymarine Element. De Raymarine element heeft een wat andere vormgeving en is langwerpig in plaats van vierkant. De grootste verandering is eigenlijk de uitgebreidere sonar die een nog mooier onderwaterbeeld geeft. Koop je een Raymaine Element dan ben je ongeveer hetzelfde geld kwijt als voor een Raymarine Axiom. Je hebt dan bij de Element wel een Sonar en dus ook een dieptemeter en bij de Axiom niet. Zou je bij een Axiom ook graag een dieptemeting willen dan zou dat kunnen via een NMEA 2000 transducer. Je moet hoervoor dan wel een NMEA 2000 netwerkje aanleggen maar dat is niet zo spannend.
Daarnaast het een Axiom het voordeel dat u een redelijk eenvoudig randapparatuur op kunt aansluiten. Zo kunt u b ijvoorbeeld de gegevens van uw motorinstrumenten via NMEA2000 tonen op het scherm.