Draaiplateau Bootstoel

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Allpa Stoelslede voor Dekmontage
  Normale prijs € 158,95 € 141,95
 2. Allpa Verstelbare Bootstoelklem met Draaiplateau
  Normale prijs € 68,95 € 61,95
 3. Draaiplateau verwijderbaar voor bootstoel met bankklem
  Normale prijs € 51,95 € 47,95
 4. Draaiplateau zwart, met of zonder lock
  Normale prijs € 12,95 Vanaf € 11,95
 5. Draaiplateau RVS, met of zonder lock
  Normale prijs € 40,95 Vanaf € 36,95
 6. Draaiplateau met slede
  Normale prijs € 133,95 € 119,95
 7. Universele stoelslede
  Normale prijs € 83,95 € 74,95
 8. Allpa Slede voor Stuurstoel Race Pro
  Normale prijs € 120,95 € 112,95
 9. Afneembaar draaiplateau, zwart
  Normale prijs € 40,95 € 36,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 10. Osculati Draaiplateau Afneembaar
  Normale prijs € 45,95 € 40,95
 11. Draaiplateau zonder lock en afneembaar, kunststof
  Normale prijs € 27,95 € 24,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een draaiplateau voor uw bootstoel besteld u gemakkelijk bij Nautic Gear. Wij bieden een breed assortiment draaiplateau's voor bootstoelen aan. Zo'n draaiplateau wordt gemonteerd tussen de bovenzijde van de stoelpoot en de onderzijde van de stoel. Hierdoor wordt uw stoel draaibaar. Het meest eenvoudige draaiplateau is gelijk de meest verkochte.

Dit zwarte draaiplateau voor bootstoelen bestaat uit twee, zwart geacoate metalen delen die via een nylon draairing met elkaar verbonden zijn. Deze twee delen zijn met de hand nauwelijks moelijk ten opzichte van elkaar en daar worden we vaak over gebeld met de vraag hoe dat zit?

Dit heeft de volgende reden: Deze plateau's draaien alleen als u tijdens het zitten op de bootstoel via uw lichaam de bootstoel verdraait. Of waneer u met de hand aan de rugleuning van de stoel draait. Dit is zo gemaakt om te voorkomen dat wanneer u niet op de stoel zit tijdens het varen de stoel met het draaiplateau niet gaat slingeren. U zou anders met slingerende stoelen rondvaren. Zo plateau wordt vaak onder visstoelen toegepast. Tip!: Bij o.a.de veelverkochte Allpa Coach bootstoel vindt u handige voordeelbundels van de bootstoel met een bijpassend draaiplateau.

LET OP! De draaiplateau's die wij verkopen zijn niet bedoeld om in voertuigen toe te passen!

Draaiplateau met Lock

Sommige draaiplateau's voor bootstoelen zijn voorzien van een lock. Dit is een handle die ervoor zorgt dat de stoel vast gezet kan worden in een specifieke stand. Dit is een er handige functie. De draaiplateau's zijn verkrijgbaar met en zonder lock. De zelfde types zijn ook in een RVS uitvoering leverbaar.
De steek van de meeste draaiplateau's is diagonaal. Dat heeft als voordeel dat bootstoelen en visstoelen met een verschillende steek op vrijwel elk draaiplateau te monteren zijn. Bij de technische info van het draaiplateau van uw keuze staan deze maten vermeld.

Draaiplateau met stoelslede

Een draaiplateau met stoelslede maakt het mogelijk om de stoel zowel naar voren als naar achteren te schuiven. Een stoelslede met een draaiplateau heeft dan ook als voordeel dat u de zitpositie nog meter kunt afstellen. Zo'n stoelslede is vast te zetten op een stoelpoot maar ook eenvoudig te monteren op bijvoorbeeld de bovenazijde van een koelkast waarop een bootstoel is gemonteerd. Zo'n montage zie je vaak in spitsgatters en andere open of semi-open boten. Heeft de stoelslede ook een draaiplateau dan kan de bestuurderstoel ook gedraaid worden naar bijvoorbeel de kuip toe en als extra zitplaats als er niet gevaren wordt gebruikt worden.

Naast bootstoelen kunt u bij Nautic Gear Watersport ook terecht voor een uitstekende stoelpoten voor bootstoelen Nagenoeg al de stoelpoten kunnen worden voorzien van een draaiplateau. Maar het begint natuurlijk met een goede bootstoel. Bekijk ons ruime assortiment online