Solara Power M-Zonnepaneel voor de boot, flexibel en beloopbaar

Solara Power M-Zonnepaneel voor de boot, flexibel en beloopbaar

Voorraad: Tijdelijk niet leverbaar

Stuur mij een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

Email:
Omschrijving

Heeft u een beperkte ruimte, en wilt u de hoogste opbrengst per cm², kies dan voor een Solara Power M-zonnepaneel! Dit Solara Power-M paneel is beloopbaar, flexibel, duurzaam, handig, voordelig en onafhankelijk. Doordat de cellen zeer compact zijn geplaatst, en gebruik maken van back-contact verbindingen is een zeer hoge opbrengst het resultaat. De mono-kristal cellen presteren al snel op topniveau, zelfs met bewolkt weer. Door de 3% flexibiliteit is dit paneel ook op gebogen oppervlakken, zoals een boot of dak van een camper, perfect te monteren. De Power M-Serie zonnepanelen van Solara presteren met een nog hoger rendement dan de 'gewone' Solara M panelen (laat staan t.o.v. inferieure Aziatische imitaties). De zonnepanelen zetten elk dag- en zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Deze elektriciteit word opgeslagen in uw accu.

Tussen het zonnepaneel wordt een regelaar geplaatst die de accu tegen overladen en ontladen beschermd. Deze zonnepanelen zijn geheel onderhoudsvrij en hebben een levensduur van minstens 20 jaar. De hoogwaardige kwaliteit van Solara is te verklaren doordat de productie in Duitsland plaatsvindt, en hier hoge eisen worden gesteld. Daarom geeft Solara een fabrieksgarantie van 5 jaar op de Power-M panelen.

Bovendien bestand tegen hagel, regen, storm en zelfs zeewater; dat betekend dus ook dat het kwetsbare dak van een caravan of camper meteen beter beschermd is, als er Solara zonnepanelen op liggen. Indien u een zonnepaneel in combinatie met een lood/zuur accu gebruikt moet u deze wel elk seizoen controleren en eventueel bijvullen met gedestilleerd water. Een handige basis toepassing van dit paneel is het bijladen van uw accu tijdens het stilliggen van uw boot aan de wal of tijdens de winterstalling. Zeker voor zeilschepen die nauwelijks hun motor gebruiken bewijzen zonnepanelen hun dienst.

Vergeet niet bij uw zonnepaneel uw regulator mee te bestellen, en een geschikte dakdoorvoer voor de kabel. Als ruwe richtlijn wordt aangehouden: lengte = dikte. Moet u nog 4 meter kabel trekken vanaf het paneel naar de laadregelaar + accu, gebruik dan een draad van 4mm2. Dit geldt alleen bij enkele panelen; bij meerdere gekoppelde panelen zult u de geleverde stroomsterkte moeten uitrekenen, en de kabels hier op aanpassen.  Bestel vandaag nog het Solara Power-M paneel van uw keuze bij NauticGear. Kijk bij de foto's voor de 2 modellen en hun specificaties en maak dan eenvoudig uw keuze.

 • Gratis verzending vanaf € 50,- (NL)*
 • België € 6,95, Boven € 50,- 3.95*
 • Afhalen bij 3750 PostNL punten
 • Afhalen bij 1800 PostNL punten (BE)
 • 14 dagen bedenktijd
 • 2 jaar Garantie
 • Ook naar: DE, SP, PT, FR en CR*
 • *m.u.v. vrachttransport

15740 klanten beoordelen Nautic Gear gemiddeld met een:

9.2
Wij helpen u graag!

Klantenservice: 0318 - 744755

ma-vr: 09:00 - 17:00

Dit Solara Power M-zonnepaneel heeft zijn naam te danken aan de hoogste opbrengst per vierkante centimeter. Bij een beperkte ruimte is dit dus het beste paneel voor de hoogste opbrengst. De Power M-serie zonnepanelen zijn beloopbaar, flexibel, en bevestigd op een sandwich basisplaat. Uiteraard is de afwerking zeewaterbestendig, en is het oppervlak voorzien van de ultrasterke Nowoflon film ter bescherming. Het Power M-paneel heeft een anti-slip structuur en is derhalve goed beloopbaar. De kabeluitgang plus kabeldoorvoer zijn binnen de afmetingen van het paneel geplaatst, wat voor ruimtebesparing bij ieder paneel zorgt. Het oppervlak is niet van glas maar van gemaakt van licht buigbare (3%) heldere kunststof waardoor het mogelijk is om deze panelen op een licht gebogen ondergrond zoals kajuitdak te schroeven of te verlijmen. Maar ook op een (hef)dak van camper of caravan doen de Solara Power-M panelen het fantastisch! Gebruik voor montage bij voorkeur Sikaflex 221 kit.

Voor de specificaties kijkt u hieronder en bij de foto's waar de 2 modellen op staan.

De panelen bestaan modules van mono kristallijne solar cellen met een zeer hoge opbrengst, bekend uit de ruimtevaart. Belangrijk is vast te stellen welke capaciteit u nodig heeft om zo voor het juiste zonnepaneel te kiezen. Stel eerst vast welke apparaten stroom nodig hebben en stel daarvan de stroomconsumptie vast (Watt). Vermenigvuldig dit met het aantal uren dat het apparaat aanstaat. Indien u bijvoorbeeld alleen een radio wilt gebruiken die 5 Watt consumeert en 5 uur per dag aanstaat is de som: 5 x 5 = 25. Dat word dan 25 Wh/d. Voor een LCD TV geld +/- 25 watt x 3 uur = 75 Wh/d. Levering inclusief ca 3 meter kabel. Schaf meteen de juiste solar laadregelaar aan, en plaats deze laadregelaar zo dicht mogelijk bij de accu.

Pluspunten Solara Power-M zonnepaneel • Hoogste opbrengst per cm²!

 • Tot 3% flexibel

 • Beloopbaar

 • Bypass diodes voorkomen oververhitting van cellen

 • Robuuste Nowoflon Film aan de voor- en achterzijde voor bescherming van het paneel

 • Gesealde en geschroefde zeewaterbestendige kabel-outlet

 • Inclusief 3 meter kabel

 • Krachtige opbrengst, ook bij bewolking

 • 5 jaar fabrieksgarantie; levensduur meer dan 20 jaar

 • Duits kwaliteitsproduct


Afmetingen en eigenschappen • S440M34 -  990x660x4mm  - 110Wp - 440Wh/d - 4,2kg

 • S460M35 - 1250x545x4mm - 115Wp - 460Wh/d - 4,4kg

Schrijf uw eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. U kunt hier inloggen of registreren