Boot Radio kopen? | voordelig de beste radio's! -

Boot Radio

Bij de aanschaf van een nieuwe bootradio heeft u bij Nautic Gear niet alleen veel keuze in diverse boot radio's maar zijn er extra kortingen beschikbaar wanneer u een voordeelbundel kiest! Die komt u tegen bij diverse boot radio's
Binnen onze categorie Marine radio vindt u nog meer bootradio's

Aan een goede boot radio worden hoge eisen gesteld. Ze moeten natuurlijk bestand zijn tegen de ruigste weersomstandigheden want het kan flink spoken op het water. Een goede boot radio is daarom zo ontworpen dat hiermee rekening wordt gehouden. Een groot aantal boot radio’s zijn IPX 5 of 6 waterdicht, zoals de Fusion Marine Radio's, maar ook Hertz en ESX. Dat betekent dat deze bootradio’s bestand zijn tegen een regenbui of buiswater. Daarmee is dit type radio prima geschikt om in te bouwen in een open kuip, stuurconsole of stuurstand. Het is aan te bevelen, indien de radio langdurig niet wordt gebruikt, om deze af te dekken met een radio cover. Bouwt u uw boot radio in op een meer beschutte plaats? Dan is de Boss UAB 1308 een uitstekende boot radio!
Wilt u de radio inbouwen in een console? Dan is het meebestellen van een radio cover wel verstandig. Overigens zijn de boot radio's van Boss Marine" erg populair. Ze hebben een zeer goede prijs-prestatieverhouding, zijn betrouwbaar en vochtbestendig.

Boot radio Bluetooth

Op zoek naar een boot radio met Bluetooth? Deze handige functie waarbij u uw smartphone of tablet koppelt aan uw boot radio is bijna niet meer weg te denken. De meeste boot radio’s die wij verkopen hebben een ingebouwde bluetooth-module die kan koppelen met de telefoon. Afhankelijk van het gebruikte protocol kunt u of de muziek bedienen vanaf uw smartphone of vanaf de boot radio, waarbij u ook titel en artiest in het radio scherm wordt weergegeven! Wanneer u uw telefoon kunt koppelen is dat reuze handig. Uw hele muziekverzameling kan dan gewoon mee aan boord.

In veel gevallen zijn meerdere telefoons te verbinden met de boot radio zodat vrienden, familie en andere gasten aan boord ook kunnen koppelen met uw radio. Hebt u al een boot radio, maar beschikt die nog niet over Bluetooth? Controleer dan even of uw radio over een AUX-ingang beschikt. Als dat zo is dan kunt u met de Fusion BT100 Bluetooth module van elke boot radio een Bluetooth radio maken!

Bovendien is het streamen ook een goed alternatief voor DAB+ radio ontvangst! De meeste radio stations zijn via Apps al TuneIn naar uw boot radio te streamen!

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Boss Marine Radio MGR350B Bluetooth
  Normale prijs € 194,95 € 169,95
 2. Rockford Marine Radio PMX-5CAN Bluetooth 2-zones
  Normale prijs € 479,00 € 436,00
 3. Populair
  Hertz HMR 10 bootradio met Bluetooth zonder DAB+
  Normale prijs € 185,95 € 174,95
 4. DAB+ ontvangst
  Velex VX-163S bootradio-set met Bluetooth, DAB+ en 2 speakers
  Normale prijs € 239,00 € 179,00
 5. Boss Marine Radio 1308 UABK zwart - Bluetooth
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 6. Boss Marine Radio 1308 UAB Wit - Bluetooth
  Normale prijs € 123,95 € 112,95
 7. DAB+ ontvangst
  Fusion Marine Radio MS-RA60 Bluetooth / DAB+
  Normale prijs € 299,99 € 227,00
 8. Nieuw!
  Fusion Marine Radio RA60 bundel met EL Classic Speakers
  Normale prijs € 401,95 € 349,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 9. Nieuw!
  Fusion Marine Radio RA60 bundel met EL Sport Speakers
  Normale prijs € 368,95 € 349,00
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 10. Fusion Marine Radio MS-RA210 Bluetooth en DSP
  Normale prijs € 479,00 € 415,00
 11. Nieuw!
  Fusion Marine Radio MS-RA210 bundel met XS Sport Speakers
  Normale prijs € 598,95 € 554,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 12. Populair
  Fusion Marine Radio MS-RA70 Bluetooth
  Normale prijs € 398,95 € 318,00
 13. Op = Op
  Fusion RA70 marine Radio voordeelbundel met 6.5 Inch speakers
  Normale prijs € 459,00 € 412,00
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 14. Fusion Marine Radio MS-RA70N Bluetooth / NMEA 2000
  Normale prijs € 419,00 € 339,00
 15. NMEA2000
  Fusion RA70N Marine Radio (NMEA2000) voordeelbundel met 6.5 Inch speakers
  Normale prijs € 499,00 € 444,00
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 16. Bekroond!
  Fusion Marine Radio Apollo MS-RA670 met Bluetooth
  Normale prijs € 598,95 € 494,95
 17. Bekroond!
  Fusion Marine Radio Apollo MS-RA770 met Bluetooth en Wifi
  Normale prijs € 798,95 € 644,95
 18. Nieuw!
  Boss Marine MC900B Black Box 500 Watt, Bluetooth en Remote
  Normale prijs € 258,95 € 219,95
 19. Rockford Marine Radio PMX-0 Bluetooth
  Normale prijs € 231,00 € 210,00
  (Tijdelijk) niet leverbaar
 20. Populair
  Rockford Marine Radio PMX-1 Bluetooth 1-zone
  Normale prijs € 319,00 € 290,00
 21. Nieuw!
  Boss Marine Radio MGR450B Marine Radio Bluetooth en USB
  Normale prijs € 239,95 € 207,95
 22. Uit de Nieuwsbrief
  Velex VX502SW Marine versterker met Bluetooth en speakers
  Normale prijs € 189,00 € 159,00
 23. Op = Op
  Fusion MS-WB670 Apollo Hideaway StereoBox
  Normale prijs € 548,95 € 479,95
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

De top 5 beste boot radio's

Weet u niet welke boot radio u moet kopen? Onze klatnenservice help u graag op weg. Om u ook hier alvast een goede richting te geven hebben wij een top 5 samengesteld van meest verkochte boot radio's:

Boot radio inbouwen

Een boot radio inbouwen is lang niet zo moeilijk als u misschien denkt.
Wanneer u ook maar een beetje handig bent is dit een leuk klusje voor op de zaterdagmiddag. Zit er al een radio in uw boot? Dan heeft deze vaak een DIN inbouwmaat.
Een DIN maat heeft de volgende afmetingen 180x50x150mm en is qua maat een veelvoorkomende standaard. De meeste langwerpige radio’s hebben zo’n DIN maat. Het wisselen van de radio is in dat geval een fluitje van een cent.

Schaft u een ronde boot radio aan? Dan treft u in de doos een handige inbouwmal aan waarmee u snel het juiste gat aftekent. Let bij de aanschaf van een boot radio en het inbouwen altijd op de beschikbare inbouwdiepte.
Ga ook daadwerkelijk pas zagen wanneer u de radio in handen hebt.
Omdat bij het inbouwen van een boot radio de aansluitingen waarschijnlijk in uw dashboard verdwijnen zijn meestal uw USB-poort en AUX-ingang daarmee ook onbereikbaar geworden. Koop dan een handige USB verlengkabel met inbouwstopcontact. Deze beschikt naast een USB-poort ook over een 3,5 mm mini-jack, waarop u bijvoorbeeld een koptelefoonuitgang van een losse MP3 speler kunt aansluiten. Hij is als inbouwstopcontact vormgegeven en dus handig en op een mooie manier in uw dashboard te plaatsen. Zo houdt u alle aansluitingen onder handbereik!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bootradio?

Bij het kopen van een bootradio is het van belang op een aantal zaken te letten voordat u de bootradio gaat aanschaffen. Deze vragen zou u zich vooraf even moeten stellen:
 • Waar wil of kan ik de radio inbouwen en heb ik dan voldoende ruimte?
 • Moet de nieuwe bootradio de oude vervangen? Meet dan de gatmaat en de beschikbare inbouwdiepte op.
 • Wilt u gewoon lekker naar een muziekje luisteren op de boot of wilt u af en toe een feestje geven?
 • Wilt u meer dan 4 speakers aansluiten?.
 • Weet u waar u de speakers wilt inbouwen en is daar voldoende ruimte voor?
 • Wilt u ook DAB+ ontvangt hebben?
 • Wilt u de bootradio bijvoorbeeld inbouwen binnen in de kajuit maar wel bij e buitenstuurstand de radio kunnen bedienen?
Wanneer u bijvoorbeeld een sloep vaart of u heeft een kruizer tot een meter of 8 en u geeft niet om concert volume, dan is bijvoorbeeld een bootradio van Boss Marine, zoals de MGR350B een goede optie.
Kijk dan ook een naar de Velex set. Deze komt uit dezelfde fabriek als de Boss radio, is wat voordeliger, wordt met dezelfde speakers geleverd maar heeft ook nog standaard DAB+ ontvangst ingebouwd en wordt geleverd met zowel een FM als DAB+ antenne.
Zou u 2 paar speakers willen aansluiten dan is dat geen probleem. Een tweede paar, dezelfde speakers is zo mee te bestellen.

Bijna alle radio's beschikken tegenwoordig over bluetooth waarmee u makkelijk connect met uw Smartphone. Eenvoudig kunt u dan de muziek vanaf uw smartphone naar de speakers streamen.
Ook is het dan mogelijk om bijvoorbeeld digitale radio te ontvangen (streamen) via apps als TuneIN. Dat maakt in sommige gevallen DAB+ dan weer wat overbodig.
De meeste bootradio's beschikken over lijn-uitgangen om, wanneer nodig, en extra eindversterker op aan te sluiten. het lastige bij audio in een boot is dat je nooit helemaal weet hoe het eindresultaat zal klinken.
Dat word voornamelijk bepaald door de speakers en de plaats waar deze gemonteerd zijn.
Wij adviseren dan ook vaak eerst te starten met een radio plus 4 speakers. Bouw dit in en kijk hoe het klinkt. Mocht u later dan toch meer volume willen dan is een extra eindversterker plus subwoofer en / of extra of grotere speakers zo ingebouwd.

Wat is het voordeel van een ronde bootradio?

Het voordeel van een ronde bootradio is dat deze door de vorm vaak goed matched met de instrumenten op het dashboard. Deze zijn veelal rond. Zo'n ronde bootradio neemt ook wat minder ruimte in dan langwerpige modellen.
Bijna alle ronde bootradio's hebben een inbouwdiameter van 89mm. Heb je een ronde bootradio en zou je die willen vervangen dat passen bijna alle ronde types in het bestaande gat.
Er bestaan ook ronde bootradio's die een vierkant front hebben, maar dus wel een rond inbouwdeel. Ook leuk wanneer je bij de aanschaf van een nieuwe radio wat anders wilt.
Er zijn op het moment van schrijven nog geen ronde bootradio's die ook NMEA2000 ondersteuning bieden.
Daarmee is dan ook direct duidelijk dat een ronde bootradio vaak praktisch is maar niet geschikt wanneer je de radio wilt opnemen in een NMEA2000 netwerk

Wilt u nog meer informatie over boot radio’s? Lees dan ons Blog over boot radio's of bezoek en belijk ons hele assortiment marine en boot radio's. Natuurlijk kunt u ons ook bellen wanneer u vragen heeft of voor advies van onze deskundige watersporters. Bij Nautic Gear helpen we u uiteraard graag!