Anker boot

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Populair
  Talamex Paraplu Ankers 1,5-8 kg
  Normale prijs € 13,95 Vanaf € 12,95
 2. Allpa Paraplu Ankers 10-15 kg
  Normale prijs € 87,95 Vanaf € 81,95
 3. Paraplu Ankers RVS 316
  Normale prijs € 40,95 Vanaf € 36,95
 4. Talamex DC anker Talamex, 4 tot 63 kilo
  Normale prijs € 50,95 Vanaf € 46,95
 5. Talamex, M-Anker van 5 tot 30 kilo
  Normale prijs € 56,95 Vanaf € 49,95
 6. Talamex Anker Populair
  Normale prijs € 87,95 Vanaf € 79,95
 7. Plaatanker Type "Danforth"
  Normale prijs € 28,95 Vanaf € 26,95
 8. Delta anker Lewmar 4 tot 25kg
  Normale prijs € 156,95 Vanaf € 136,95
 9. Delta anker Lewmar 6 tot 25kg, RVS
  Normale prijs € 1.350,95 Vanaf € 1.227,95
 10. Fortress Anker
  Normale prijs € 275,95 Vanaf € 246,95
 11. Vulcan Gegalvaniseerd Anker 4 tot 25 kg
  Normale prijs € 281,95 Vanaf € 255,95
 12. Vulcan RVS Anker 4 tot 25 kg
  Normale prijs € 1.549,95 Vanaf € 1.439,95
 13. Lewmar Epsilon Anker 576 - 6 tot 25 kg
  Normale prijs € 276,95 Vanaf € 232,95
 14. Lewmar Epsilon Anker RVS 6 tot 25 kg 575
  Normale prijs € 882,60 Vanaf € 739,95
 15. Paddenstoel Anker Vinyl 3,6 tot 6,8 Kg
  Normale prijs € 24,95 Vanaf € 23,95
 16. Talamex Ankerbal 35 cm
  Normale prijs € 12,95 € 11,85
 17. Talamex Drijfanker
  Normale prijs € 54,95 Vanaf € 49,95
 18. Drijfanker Squidy, driftzak
  Normale prijs € 24,95 Vanaf € 23,95
 19. Lalizas Drijfanker Professioneel
  Normale prijs € 77,95 Vanaf € 69,95
 20. Minn Kota Drijfanker 210 Td MKA-26
  Normale prijs € 79,95 € 76,95
 21. Minn Kota Drijfanker 420 Td MKA-27
  Normale prijs € 110,95 € 96,95
 22. Allpa Houder Kunststof voor Lierhendel of Paraplu-anker van 1,5kg
  Normale prijs € 25,95 € 24,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Anker boot

Een goed en voordelig anker voor de boot koopt u bij Nautic Gear. Altijd snel geleverd en tegen de beste prijs mogelijk! Heeft u een voortreffelijke plek op het water gevonden waar u heerlijk op uw boot wilt genieten van de rust? Als u uw boot voorziet van een anker kunt u ook op plekken zonder afmeerplek tot stilstand komen. In het ruime assortiment van Nautic Gear vindt u diverse soorten ankers, of dat nu een klipanker paraplu anker, plaatanker of stokanker is. De materialen waarvan ze zijn gemaakt varieert van ankers van kunststof, roestvrij staal, gegalvaniseerd staal tot mangaan staal. Als u een anker voor uw boot zoekt zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten wat uw boot weegt, op wat voor grond u ankert en wat de omstandigheden zijn. Het spreekt voor zich dat u bij zeevaart een zwaarder anker nodig heeft dan in de binnenvaart, alhoewel het op een rivier soms ook kan spoken.

Vanwege de veiligheid is het dan ook zeer raadzaam een goed anker aan boord van uw boot te hebben. In geval van nood kunt u het anker uitgooien en daarmee voorkomen dat u bijvoorbeeld op keien of een waterkering loopt als u bijvoorbeeld motorpech heeft gekregen. Het hebben van een anker aan boord is dus soms zelfs van levensbelang.

Wat voor bootanker heb ik nodig?

Welk anker u nodig heeft, hangt af van een aantal factoren: wat is de grootte van uw boot, het gewicht en wat is het vaargebied? Vaart u op binnenwater dan is dat uiteraard anders dan wanneer u op zee vaart. Ook de bodemgesteldheid speelt een grote rol.

Om u een beetje op weg te helpen heeft Imo hierover een video gemaakt met tips voor het kiezen van het juiste anker voor uw boot:

Een paraplu anker, een populair allround anker voor uw boot

In ons ruime assortiment vindt u voor elke jacht, sloep of boot wel een geschikt anker. Een paraplu anker is uitermate geschikt voor een wat kleinere boot. Deze kan namelijk, zoals de naam al zegt, als een paraplu worden ingeklapt worden wanneer het anker niet in gebruik is. Daardoor neemt dit type anker ook erg weinig ruimte in beslag. Door de holle vloeien zet dit type anker zich goed vast in diverse bodemsoorten. Een paraplu anker wordt in onze watersportwinkel in diverse afmetingen en gewichten aangeboden. Naast een paraplu anker voor uw boot bieden wij ook een bijbehorende ankerketting aan. Met de dekuitrusting van Nautic Gear vaart u comfortabel en veilig over elke zee, meer of kanaal waar u maar wilt!

Wat is het ideale gewicht voor een bootanker?

Het ideale gewicht voor een bootanker hangt wederom af van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van de boot, de wateromstandigheden en de bodemgesteldheid. Bij Nautic Gear begrijpen we het belang van een goed geankerde boot, en helpen we graag bij het kiezen van het juiste anker. Het ideale gewicht van een bootanker kan variëren van enkele kilo's tot enkele tientallen kilo's. Voor kleine boten, zoals zeilboten of roeiboten, volstaat meestal een anker met een gewicht tussen de 2 kg en 6 kg. Voor grotere boten, zoals motorjachten, kan het nodig zijn om ankers te gebruiken die variëren van 10 kg tot 20 kg of zelfs meer. Het is essentieel om een bootanker te kiezen dat voldoende gewicht heeft om de boot stevig op zijn plaats te houden, zelfs bij sterke stromingen of wind. Met een te licht anker loopt u het risco dat u op drift raakt, terwijl een te zwaar anker onnodige belasting kan veroorzaken bij het ophalen ervan. Hoe dan ook, ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van het ideale bootanker.

Welk anker voor mijn boot kopen?

Heeft u al een keuze kunnen maken? Bij Nautic Gear werken wij er op alle mogelijke manieren aan, dat u het juiste en meest voordelige anker online bij ons kunt kopen! Om uw ankeruitrusting compleet te maken vindt u in ons assortiment ook een kwalitatieve boegrol. Hiermee laat u uw anker soepel zakken en trekt u haalt u het anker net zo makkelijk weer op. Voorkom beschadigingen aan de boeg van uw boot met het kopen van een ringfender. Heeft u nog vragen over het kopen van een anker voor uw boot? Dan adviseren wij u om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Ons ervaren personeel staat graag voor u klaar!

Hoe anker je een boot?

Om een boot te ankeren, zijn er verschillende stappen die u kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om een geschikte ankerlocatie te kiezen. U wilt een plek vinden met voldoende waterdiepte, een geschikte bodemgesteldheid en vrij van obstakels. Zorg ervoor dat het anker goed is bevestigd aan de ankerlijn of -ketting en dat er geen wikkels of verstrikkingen zijn. Let ook altijd goed op dat u zelf niet in het touw of in de ketting staat, dat kan heel gevaarlijk zijn als u het anker over boord gooit! Het is essentieel om het juiste formaat anker te kiezen, afhankelijk van de grootte en het type van uw boot, evenals de weersomstandigheden. Benader de ankerlocatie langzaam en voorzichtig, rekening houdend met ander scheepvaartverkeer en eventuele obstakels in de omgeving.

Zodra u de plek heeft bereikt, brengt u de boot tot stilstand in een rustige positie, bij voorkeur met de boeg naar de wind of stroming. Laat het anker geleidelijk zakken door de ankerlijn of de ankerketting te vieren. Zorg ervoor dat het anker de bodem bereikt en stevig in de grond zakt. Vervolgens spant u het ankerlijn of de ankerketting aan om spanning te creëren en ervoor te zorgen dat het anker goed blijft liggen. Dit kunt u doen door de motor in achteruit te zetten met een lage snelheid of door het ankerlijn handmatig aan te spannen. Het is belangrijk om de boot goed in de gaten te houden en te controleren of deze op zijn plaats blijft liggen. Houd rekening met mogelijke bewegingen of verschuivingen en pas indien nodig de spanning op het ankerlijn of de ankerketting aan. Het ankeren van een boot vereist zorgvuldigheid en aandacht voor detail.