Ankerboeien

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Ankerboei Oranje 35x46 cm 2 ogen
  Normale prijs € 21,95 € 19,95
 2. Ankerboei Oranje 3 maten
  Normale prijs € 11,95 Vanaf € 11,25
 3. Ankerboei Geel 3 maten
  Normale prijs € 14,95 Vanaf € 12,65
 4. Ankerboei Geel 35x46 cm 2 ogen
  Normale prijs € 33,95 € 30,95
 5. Ankerboei Geel 35x40 cm
  Normale prijs € 25,95 € 23,95
 6. Meerboei 25x39 cm met 3 ogen Oranje
  Normale prijs € 14,95 € 12,85
 7. Allpa Lijndrijver Wit - Rood
  Normale prijs € 10,95 € 10,50
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een ankerboei is een drijver die de plaats markeert waar een anker ligt. Andere schippers kunnen hier rekening mee houden wanneer ze zelf voor anker willen gaan door bijvoorbeeld niet over uw ankerketting of lijn heen te varen. Daarnaast wordt door een ankerboei voorkomen dat verschillende ankerkettingen in elkaar komen, wat kan gebeuren op druk bezochte ankerplaatsen.

Is een Ankerboei verplicht?

Een ankerboei is niet verplicht. Dus ankeren zonder ankerboei levert u geen bekeuring op, echter een uitzetten van een ankerboei is wel sterk aan te raden. Op deze manier weet iedereen waar uw anker ligt.

Welke ankerboei moet ik kopen?

Welke Ankerboei u moet kopen hangt af van een aantal zaken:

 • Hoeveel opbergruimte heb ik voor de ankerboei
 • Is de maat ankerboei ook in het water goed zichtbaar in verhouding tot het schip?
 • Wilt u de ankerboei ook als meerboei gebruiken?

De ankerboei moet qua maat een beetje passen bij het geheel. Heeft u een paraplu anker van een kilo of 10 en een boot van een meter of 7? Dan zal een van de kleinste ankerboeien waarschijnlijk het makkelijkste zijn.z Is uw schip en anker wat forser en groter en heeft u wat meer opbergruimte dan is een middenmaat of een grote maat beter passend. Daarnaast zijn er ook ankerboeien met 2 ogen. Dit zijn meerboeien. het voordeel van het tweede oog is dat je zo'n ankerboei ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld je bijbootje aan af te meren wanneer je voor anker ligt.

Hoe gebruik ik een Ankerboei?

De ankerboei maak je vast aan je ankerlijn met een lijn (neuringlijn) nadat je het anker hebt uitgezet. Die neuringlijn maakt u vast aan het anker. Wat wij adviseren is om  een musketonhaak aan de ankerlijn bevestigen en die om de ankerlijn heen haakt.  Wanneer je de ankerboei aan het anker vast maakt moet je eigenlijk vooraf al de waterdiepte kennen om te voorkomen dat de neuringlijn te kort is en zo de ankerboei onder water trekt of de lijn juist te lang is waardoor de markering niet zoveel zin meer heeft.

Naast ankerboeien kunt u bij Nautic Gear ook terecht voor het anker voor uw boot, stevige ankerlijnen of een stootwillen voor de boot.
Heeft u vragen? Onze klantenservice helpt u graag op weg!