Ankerketting verbinders

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Talamex Ankerkettingverbinder Gegalvaniseerd
  Normale prijs € 21,95 Vanaf € 17,95
 2. CN Anker Kettingwartel RVS 8 en 10mm
  Normale prijs € 12,65 Vanaf € 10,05
 3. Osculati Anker Kettingwartel RVS316 Draaibaar
  Normale prijs € 32,95 Vanaf € 25,95
 4. Ankerkettingverbinder 6-12mm RVS wartelend Talamex
  Normale prijs € 27,95 Vanaf € 24,95
 5. RVS Ankerverbinder
  Normale prijs € 67,95 Vanaf € 63,95
 6. Kong Ankerkettingverbinder Carbon Staal
  Normale prijs € 33,50 Vanaf € 26,95
 7. Ankerkettingverbinder RVS 6-14mm wartelend Kong
  Normale prijs € 81,95 Vanaf € 70,95
 8. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 8 mm Ketting
  Normale prijs € 32,00 € 27,95
 9. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 10 mm Ketting
  Normale prijs € 42,00 € 35,95
 10. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 12 mm Ketting
  Normale prijs € 72,00 € 61,95
 11. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 8 mm Ketting met 12 mm Lijn
  Normale prijs € 68,00 € 58,95
 12. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 10 mm Ketting met 12 mm Lijn
  Normale prijs € 73,00 € 61,95
 13. Wichard Ankerkettinghaak RVS voor 12 mm Ketting met 16 mm Lijn
  Normale prijs € 100,00 € 86,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een hoge kwaliteit ankerverbinder is niet ongewenst als verbindingsstuk tussen het anker en de ankerketting. Een ankerverbinding is er in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het is wellicht een wat simpel onderdeel, maar het kan de kans op ongemakken bij het lichten van de anker en bijbehorende ketting verkleinen. Denk hierbij aan het vastdraaien van de ketting, ontstaan van knikken en zelfs onverwachts breken van de ketting. Dit zijn niet de omstandigheden waarop je zit te wachten bij het vastleggen.

Ankerkettingverbinder RVS

De verbindingsschakel van het ankerketting dient vanzelfsprekend sterk en robuust te zijn. Daarnaast moet het tegen zout water, zware weersomstandigheden en andere maritieme omstandigheden bestand zijn. Hierdoor zijn de meeste ankerverbinders van roestvast staal. Het liefst van RVS AISI 316 kwaliteit, ook wel bekend als marine kwaliteit. Deze kwalitiet bestaat meestal uit een combinatie van onder andere chroom en nikkel. De superieure corrosiebestendigheid beschermt de ankerkettingverbinding tegen eerder genoemde maritieme omstandigheden en is goed bestand tegen chloriden, zuren en andere chemische stoffen.

Ankerkettingverbinder met Wartel

Ook de keuze voor een ankerkettingverbinding met wartel is zeer populair. De wartel zorgt er namelijk voor dat de kettingverbinder kan draaien, waardoor de ketting en het anker zelf in tegenovergestelde richting kunnen draaien. Dit voorkomt dat de ketting vast geraakt of dat er knikken ontstaan. Dit voorkomt een hoop hinder tijdens het lichten van de ketting en het anker. Daarnaast bestaan er ankerketting verbinders met een dubbele wartel/dubbel scharnier. De werking is in dit geval nog soepeler dan bij een enkele wartel.

Ankerkettingverbinder: Breeksterkte en Kettingdikte

Zoals aangegeven zijn de ankerkettingverbinders verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De verschillen worden bepaald aan de hand van de dikte van de ketting die het moet kunnen houden. Meestal hebben ankerkettingen een dikte tussen de 6 mm en 14 mm. Een andere factor is de breeksterkte tot een bepaalde gewicht. Meestal spreekt men over een horizontale breekkracht en een verticale breekkracht.

Ankerkettingverbinder Kopen

Een ankerkettingverbinder kopen voor een eerlijke en aantrekkelijke prijs doe je bij Nautic Gear. De verbinders voor de ankerketting worden direct uit voorraad geleverd. Ze zijn beschikbaar van verschillende uitstekende merken, waaronder de ankerkettingverbinders van Kong. De producten zijn snel en gemakkelijk te bestellen via de webshop. Kies de juiste maat en zet de gewenste producten in de winkelwagen. U heeft de keuze tussen bezorging aan huis, ophalen bij ons magazijn of bij een afhaallocatie. Heeft u vragen over het assortiment aan ankerketting verbinders? Neem dan contact op met ons klantenservice team.