Meerboei

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Oranje meerboei met korte of lange pen PE Gevuld
  Normale prijs € 183,95 Vanaf € 164,95
 2. Meerboei 25x39 cm met 3 ogen Oranje
  Normale prijs € 14,95 € 12,85
 3. Nuova Rade Meerboei met Drie Ogen 25 x 39 cm Wit
  Normale prijs € 13,95 € 12,95
 4. Nuova Rade Meerboei met Drie Ogen 25 x 39 cm Geel
  Normale prijs € 13,95 € 12,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een meerboei wordt gebruikt om een boot aan vast te leggen of aan af te meren waneer er geen plaats of voorziening langs de kade is. Meerboeien kom je veel tegen in bijvoorbeel Italie waar ze verhuurd worden als aanlegplaats voor je boot. Zo'n meerboei wordt vaak met een ankerlijn of ketting vastgemaakt aan een blok beton of een anker onder water. Bij Nautic Gear vindt je verschillende meerboeien.

We hebben ze met lucht gevuld maar verkopen dee ook met schuim gevuld. Die laaste hebben het voordeel dat ze niet lek kunnen gaan.

Ook de lengte van de pen is te kiezen. Een korte pen aan de meerboei wordt meestal gebruikt voor kleine motorboten of speedboten. Meerboeien met een lange pen worden veel gebruikt voor het afmeren van zeilboten.

Aanleggen aan een meerboei hoe doe je dat?

Aanleggen aan een meerboei is niet zo moeilijk. Met een beetje oefenen is het zelfs door 1 persoon uit te voeren. Waneer u deze stappen volgt moet het lukken:

 • Verken de plek van de meerboei tijdens het aanvaren van de boei. Is er voldoende plek om de boot af te meren aan de meerboei die je hebt uitgezocht?
 • Let op de wind richting.
 • Draai vervolgens een rondje en vaar achteruit naar de meerboei toe.
 • Pak een lijn en werp die in een lus over de pen en de hele meerboei heen! zodanig dat de lijn onder de meerboei doorloopt.
 • Beide uiteinden van de lijn maak je vast aan de kikker of klamp op de achterzijde van je schip.
 • De tweede lijn bevestig je aan de boeg van je schip en loopt ermee naar achteren en haalt de lijn door het oog van de pen van de meerboei.
 • Verwijder nu de eerste lijn en je boot ligt vast aan de meerboei. Door de lijn in te halen kom je dichter bij de boei te liggen. 
 • Laat voldoende lijn tussen de meerboei en je schip om beschadigingen te voorkomen.
 • Probeer nooit met een pikhaak de boei op te tillen. Deze zijn verankerd met een blok beton of een ketting en dus te zwaar.


Als u eenmaal afgemeerd ligt aan een meerboei kan het relaxen beginnen. Dat gaat nog beter met prachtig scheepsservies vanMarine Business
Natuurlijk kan een lekker muziekje niet ontbreken. Wij verkopen een brede range aan marine audio zoals Boss Marine en Fusion Marine.

Heeft u nadere vragen of hulp nodig? Onze medewerkers helpen u graag!