Meerpennen

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Meerpennen in 5 maten
  Normale prijs € 7,95 Vanaf € 7,25
 2. Spiraalmeerpen RVS
  Normale prijs € 80,95 € 75,95
 3. Talamex spiraalmeerpen
  Normale prijs € 23,95 € 22,95
 4. Steigerhaak CITO RVS Verwijderbaar
  Normale prijs € 12,95 € 12,25
  (Tijdelijk) niet leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wanneer u aanlegt op plaatsen waar geen goede voorzieningen zijn om uw landvasten aan vast te maken zoals bijvoorbeeld een strandje, graslandje of een kade met zachte grond is het handig een paar goede meerpennen bij u te hebben. Bij Nautic Gear leveren we zowel gegalvaniseerde meerpennen van Talamex als RVS spiraalmeerpennen van Allpa.

Welke meerpen moet ik kopen?

Welke meerpen u aanschaft hangt af van de maat van uw boot. De meerpennen van Talamex zijn verkrijgbaar in 5 maten:

 • 300 x 12 (LxD) (lengte x dikte)
 • 300 x 16 (LxD) (lengte x dikte)
 • 450 x 20 (LxD) (lengte x dikte)
 • 500 x 22 (LxD) (lengte x dikte)
 • 550 x 25 (LxD) (lengte x dikte)

Naarmate uw boot zwaarder word is een wat zwaardere meerpen aan te raden. Twee meerpennen van 45 x 20 zijn bijvoorbeeld in de meeste gevallen prima geschitk voor een polyester boot tot 8 meter. Waneer u de meerpennen in de grond slaat kunt u daar het beste een rubberen hamer voor gebruiken.
Sla de penne altijd onder een hoek, achterover hellend van uw boot ( 30 graden) in de grond. Op deze manier worden de pennen midner snel bij zwaar weer uit de grond getrokken en zitten steviger vast. Door de ring aan de bovenzijde haalt u de landvast en maakt u uw schip vast.

Voordelen van een spiraalmeerpen

De spiraalmeerpen is een wokkelvormige meerpen die je niet in de grond slaat maar met een draaibeweging, zoals een kurkentrekker, in de grond vast schroeft.
Het voordeel van zo'n spiraal meerpen is dat in zachte grond ze een betere houwvast hebben dan een gewone meerpen. Door het draaiend aan-brengen heb je ook geen rubberen hamer meer nodig. Daarnaast draai je zo zo weer uit de grond als je wilt vertrekken. Omdat elke meerpen vaak vies uit de grond komt is het bij de hand hebben van een borstel handig zodat je ze direct schoon kan opbergen.

Meerpen kopen

Wanneer u meerpennen online wilt aanschaffen bent u bij Nautic Gear aan het juiste adres. Wij leveren alle meerpennen direct uit eigen voorraad zodat u ze snel in huis heeft. Wilt u uw meerpennen afhalen? Dat kan nadat u eerst deze online heeft besteld.
Naast meerpennen heeft u ook sterke landvasten nodig om veilig aan te leggen. Bij Nautic Gear bieden we een compleet assortiment aan bootaccessiores die we direct uit eigen voorraad leveren. Mocht u hulp nodig hebben? Onze klantenservice helpt u graag!