Fastfender

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Fastfender zwart 25mm 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
 2. Fastfender blauw 25mm 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
 3. Fastfender wit 25mm 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
 4. Fastfender zwart 32mm 2 stuks
  Normale prijs € 29,95 € 18,95
 5. Fastfender blauw 32mm 2 stuks
  Normale prijs € 29,95 € 18,95
 6. Fastfender Wit 32mm 2 stuks
  Normale prijs € 29,95 € 18,95
 7. Fastfender Zwart 40mm 2 stuks
  Normale prijs € 37,95 € 32,95
 8. Fastfender Blauw 40mm 2 stuks
  Normale prijs € 37,95 € 32,95
 9. Fastfender Wit 40mm 2 stuks
  Normale prijs € 37,95 € 32,95
 10. Fastfender Sail Zwart 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
 11. Fastfender Sail Blauw 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
 12. Fastfender Sail Wit 2 stuks
  Normale prijs € 19,95 € 14,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

Fastfender

Met een Fastfender haak je snel en eenvoudig je fenders of stootwillen aan de railing. De Fastfender is voorzien van een klem, een zogeheten cleat, die de fenderlijn vastklemt. Met behulp van dit ingenieuze systeem is de hoogte van de stootwil traploos en snel aan te passen. De twee haken van de Fastfender schuif je makkelijk over de railing van je boot en vervolgens draai je hem een kwartslag. Een groot voordeel is dat je geen knoop in de fenderlijn hoeft te leggen om een stootwil of fender vast te maken. Bovendien kun je de Fastfender met één hand aanbrengen en houd je je andere hand vrij om je vast te kunnen houden aan de boot. Een Fastfender is geschikt voor alle soorten boten met een railing. Van motorboten tot zeiljachten en sloepen. Bij Nautic Gear kun je uit vier verschillende Fastfenders kiezen. Drie soorten zijn geschikt om aan de railing te bevestigen en eentje uitsluitend voor aan de railingdraad. Deze laatste is daarom zeer geschikt voor aan een zeilboot, die vaak zijn uitgerust met een railingdraad.

 • Fastfender voor 25mm railing
 • Fastfender voor 32mm railing
 • Fastfender voor 40mm railing
 • Fastfender Sail, voor railing (staal) draad tot 8mm

Fastfenders bevestigen

Fender haken oftewel Fastfenders zijn eenvoudig aan de railing te bevestigen. Het is slechts een kwestie van over de railing schuiven en een kwartslag draaien. Voordat je dat doet, bevestig je uiteraard eerst de fenderlijn aan de fender klemmen. Om te voorkomen dat tijdens het verstellen het touw uit de Fastfender kan schieten, maak je een knoop aan het uiteinde van de fenderlijn. Zo borg je de lijn en weet je zeker dat je tijdens de vaart geen fenders of stootwillen verliest. Naast dat je bij Nautic Gear terecht kunt voor scherp geprijsde Fastfenders, kun je bij ons ook terecht voor fenderlijnen van hoge kwaliteit met een voordelig prijskaartje. Ga je je boot voor een wat langere tijd aanmeren, maak dan gebruik van onze uitstekende landvasten.

Wil je niet alleen je fenders of stootwillen eenvoudig ophangen aan je boot maar de romp extra beschermen tegen vegen en krassen? Bekijk dan eens ons ruime assortiment fenderhoezen

Fastfenders kopen

Met hetzelfde gemak als je van ons gewend bent om stootwillen te kopen bij Nautic Gear, koop je ook jouw Fastfenders en andere bootaccessoires en dekuitrusting Over het algemeen zijn al onze nautische artikelen direct uit voorraad leverbaar en dat voor een scherpe prijs! Met de aanschaf van een of meerdere setjes Fastfenders profiteer je van deze voordelen:

 • Eenvoudige bevestiging van de Fastfender aan uw railing
 • Maak uw stootwillen vast met 1 hand en houdt een hand vrij
 • De hoogte van een stootwil is door gebruik van de fastfender makkelijk en traploos instelbaar
 • Voor de meest voorkomende railing-dialmeters een geschikte Fastfender
 • UV- en zoutwaterbestendig
 • Geschikt voor een continue belasting van 100Kg en een tijdelijke belasting van 150Kg

Heb jij vragen over de Fastfender? Dan helpen onze deskundig watersporters van onze klantenservice jou graag! Ook wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt over welke fenderlijnen of stootwillen je het best kunt aanschaffen in combinatie met de Fastfenders. Kortom, bij Nautic Gear zijn we er voor al je watersport advies en voordelige bootaccessoires en dekuitrusting aankopen!