fenderlijn

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Beste Koop!
 2. Beste Koop!
 3. Beste Koop!
 4. Populair
 5. Talamex Fenderlijn met oog navy (2 stuks)
  Normale prijs € 10,95 Vanaf € 9,95
 6. Talamex Fenderlijn met oog zwart-wit (2 stuks)
  Normale prijs € 10,95 Vanaf € 9,65
 7. Blue Performance Lijnbeschermers, 2 stuks
  Normale prijs € 23,95 € 20,95
 8. TIP!
  Plastimo stootwilklem, lijndikte 3-6 en 6-12mm
  Normale prijs € 5,95 Vanaf € 5,55
Tonen als Foto-tabel Lijst

Fenderlijn

We kunnen er kort over zijn: een goede fenderlijn met oog koop je bij Nautic Gear. Een fenderlijn is een lijn met aan één zijde een oog. Met dit fender touw bevestig je op een eenvoudige manier een stootwil aan je boot of schip. Bij Nautic Gear vind je onder andere fenderlijnen van het merk Talamex. Deze lijnen zijn verkrijgbaar in het zwart, blauw en navy (donkerblauw). Behalve dat je uit deze drie verschillende kleuren kunt kiezen zijn ze ook verkrijgbaar in drie soorten diktes, variërend van 8 tot 12 mm. Een belangrijke stelregel voor het kiezen van de juiste fenderlijn dikte is: zoveel te groter de fender zoveel te dikker de fenderlijn. Bij een gemiddelde stootwil is een fenderlijn van 10 mm een handzame maat.

Welke fenderlijn moet ik kopen?

Welke fenderlijn je moet kopenis een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Het antwoord hangt van enkele verschillende factoren af. Het is daarom lastig te bepalen welke exact de goede is voor jou en de stootwillen die je hebt of gaat kopen. Wel kunnen we je een goede indicatie geven van welke fender lijn je het beste kunt kiezen. In de onderstaande tabel krijg je een duidelijk idee van welke fenderlijn een goede keuze is voor de maat stootwillen of fenders die jij hebt:

 • Fender 10x40 > Fenderlijn 6 of 8 mm
 • Fender 12x45 > Fenderlijn 6 of 8mm
 • Fender 15x58 > Fenderlijn 8 mm
 • Fender 21x62 > Fenderlijn 8 of 10 mm
 • Fender 24x70 > Fenderlijn 10 of 12 mm
 • Fender 30x90 > Fenderlijn 10 of12 mm

Als het aan ons ligt gaan we voor een 8 of 10 mm fenderlijn, een hele gangbare maat. Voordelige fenderlijnen zijn lijnen die gemaakt zijn van polypropyleen, dit zijn prima lijnen die zeer scherp geprijsd zijn. Wil je niet alleen maar voordelig uit zijn, maar ook extra sterke fenderlijnen kopen? Dan zijn de NG Double Braided fenderlijnen een uitstekende keuze. Ze liggen lekker in de hand, zijn sterk en zien er zeer goed uit! Het voordeel van deze lijnen is dat ze zwaarder zijn en makkelijker te hanteren zijn. Veel fenderlijnen zijn in verschillende diktes en kleuren te verkrijgen. Fender lijnen, ook wel fender touwen genoemd, van een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs bestel jij bij Nautic Gear! Naast fenderlijnen vind je bij ons ook landvasten en lijnen en vallen van een sublieme kwaliteit voor een voordelige prijs.

Fenderlijn vastmaken

Een fenderlijn is eenvoudig vast te maken aan een stootwil en dat gaat als volgt: de lus die aan één zijde van de lijn zit trek je deels door het oog van de fender of stootwil. Vervolgens haal je het andere uiteinde van de lijn door de lus die half door de opening van de fender is gestoken en trek je de lijn erdoorheen tot de stootwil strak aan de lus vast zit. Daarna hang je met de fenderlijn de fender op aan bijvoorbeeld de railing van je jacht of boot. Je kunt de fenders ook ophangen aan bijvoorbeeld de kikkers en bolders van de boot of aan speciale fenderhaken. Een uiterst handig hulpmiddel om te gebruiken is een Fastfender. Dit is een speciale ophanghaak voor je fenders en stootwillen. Je kunt de Fastfender bij Nautic Gear in drie kleuren, drie verschillende maten en in twee types kopen. Met een Fastfender maak je snel je fenderlijn vast aan bijvoorbeeld de railing van je boot. Voor al je bootaccessoires bootaccessoires en onmisbare dekuitrusting kan je terecht bij Nautic Gear; dé online watersportwinkel