fenderlijn

Raster  Lijst 

Raster  Lijst 

Een goede fenderlijn met oog koop je bij Nautic Gear. Een fenderlijn is een lijn met aan een zijde een oog. Met deze lijn bevestig je eenvoudig een stootwil aan je boot. Wij leveren fenderlijn van o.a Talamex. Deze zijn verkrijgbaar in 3 kleuren: Zwart, Blauw en Navy (donkerblauw) Ze zijn verkrijgbaar in 3 diktes, varierend van 8 tot 12 mm. Hoe groter de stootwil hoe zwaarder de fenderlijn. Bij een gemiddelde stootwil is een 10 mm fenderlijn een prettige maat.

Welke fenderlijn moet ik kopen?

Welek fenderlijn je moet kopen is een vraag die vaak word gesteld. Het antwoord hangt van een aantal factoren af. Dus een vast gegeven is het niet, echter we kunnen je wel een goede richting geven. In onderstaande tabel krijg je een goede richting welke fenderlijn een goede keuze is voor de maat stootwil of fender die je hebt:

  • Fender 10x40 > Fenderlijn 8mm
  • Fender 12x45 > Fenderlijn 8 - 10mm
  • Fender 15x58 > Fenderlijn 10 mm
  • Fender 21x62 > Fenderlijn 10 mm
  • Fender 24x70 > Fenderlijn 10 - 12 mm
  • Fender 30x90 > Fenderlijn 10 - 12 mm

Zelf vinden we een 10mm fenderlijn een prettige maat. Niet te dik, niet te dun. Voordelige fenderlijnen zijn lijnen die gemaakt zijn van polypropyleen. Dit zijn prima lijntjes die zeer scherp geprijsd zijn. Een nog betere keuze zijn fenderlijnen van polypropyleen en polyester. Het voordeel van deze lijnen is dat ze zwaarder zijn en plezieriger om mee te werken. Deze lijnen zijn in verschillende diktes en kleuren verkrijgbaar. Wel iets duurder maar wel fraaier en liggen erg prettig in de hand.

Fenderlijn vastmaken

Een fenderlijn is eenvoudig vast te maken. De lus die aan een zijde van de lijn zit trek je deels door het oog van de fender of stootwil (Is hetzelfde maar beide benamingen worden door elkaar gebruikt) Vervolgens haal je het andere eind van de lijn door de lus die half door de opening van de fender is gestoken en trrekt de lijn erdoorheen tot de stootwil strak aan de lus zit.

Vervolgens hang je met de fenderlijn de fender op aan bijvoorbeeld de railing. Afhankelijk van de boot worden fenders ook opgehangen aan bijvoorbeeld de kikkers van de boot of aan speciale fenderhaken. Een superhandig hulpmiddel om te gebuiken is een fastfender. Een fastfender is een speciale ophang-haak voor je fenders en stootwillen. Die is verkrijgbaar in 3 kleuren, 3 maten en 2 types. Met zo'n Fastfender bevestig je snel je fenderlijn aan bijvoorbeeld een railing.